Arama sonuçlarınız

1. trek71

Çekme Karavan Ile Geri Manevra Ve Park Sorunu

Benim tecrübem 1.3Ton üzeri bir çekme karavanınız varsa bahsettiğiniz hareket sistemi -yani mover- çok faydalı bir eser. AL-Lo M şasili karavanlar için AL-KO Mammut mover en uygunu. Diğer şasiler içinse Truma Mover iyi. Mover fiyatı takriben 3000-3500EUR gibi modeline göre. Ama verilen...

2. trek71

Bundan Böyle Ver Elini Yunanistan

Merhabalar, Şimdi malum sebepleri yazmayalım: Bundan böyle çekme karavanımızla Yunanistan'ı mekan tutmaya karar verdik. Gezenbilir forumlarından kamp yerleri hakkına genel bilgi edindim; yazanlara buradan çok teşekkürler :) Sıkıcı bir belge toparlama süreci sonunda 1 yıllık Schengen vizemizi...
  3. trek71

Çekme Karavan Ile Geri Manevra Ve Park Sorunu

Merhaba, işin shirili bir formülü yok sanırım. Ancak karavanın arkasına bir kamera takmanız hem trafikte giderken hem de park/manevra konusunda çok yardımcı olur. Tecrübe ve pratik dışında zihninizi hazırlamanın en güzel yolu bence şöyle: geri giderken arabanızı unutun; sadece çeki...

4. trek71

Karavan Ile Zorluklar

9.5m gibi bir uzunlukla rotaların %99'unda problem çekersiniz bence; yapmayın etmeyin :) Bizim karavan 5.93m; belki yeni modeli için en fazla 6.13m'ye bakıyoruz; ondan ötesine ben teşebbüs etmem. ...ki 6m bir karavanı istediğiniz her boşluğa parkedebilecek kadar deneyimim var.
  5. trek71

O Araç Bu Karavanı Çeker Mi? Sorusuna Yanıt :)

Araçla ilgili sevgili İnce dostumuz daha detaylı yorum yapabilir diye düşünüyorum... Bilmediğim konularda atıp tutmayayım ben :)

6. trek71

Ben pratiklik açısından öncelikle daha küçük karavan önerirdim. En fazla 6m uzunluğunda tercihen tek dingil. Yüklü ağırlığı da 1600kg olabilir. Aracın yüklü hali 1900kg gibi olursa dengeyi tutturabilirsiniz... Sent from my LG-H815 using Tapatalk

7. trek71

Bizim Hikayemiz - Bir Karavancılık Makalesi

Beğendiğinize sevindim :) Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  8. trek71

Çekme Karavan Ve Ruhsat

1) Bu konuda çokça makale var sitede. Son durum: BE sınıfı ehliyet gerekiyor. B sınıfının üzerine ekstradan kurs alıyorsunuz. Ancak şu anda kurslar yaygın olmadığı için B sınıfı ile de pratikte bir problem yaşanmıyor. Çekme Karavancıların %99'unun henüz BE sınıfı ehliyeti yok. 2) Dört çözüm var...
  9. trek71

Karavan Ile Zorluklar

Sanırım Muğla-Gökova arasındaki sık/keskin virajlı/dik rampa ve inişlerden bahsediyorsunuz. Ben her sene 2-3 kez yapıyorum o yolu. Karavanım yaklaşık 6m (Adria Adora 593 UP). Yürür halde ağırlık 1600Kg gibi. Açıkçası hiç zorluk yaşamadım; yağ gibi gidiyorum. :) 6m'den daha büyük karavanlarda...

10. trek71

Prosedürün son halini hatırlatmak için: -1 Ton'a kadar karavanlar için 150 - 250 Nm @1500 - @2250 RPM -1 Ton üstü karavanlar için 250 - 350 Nm @1500 - @2250 RPM Araç seçimi (basitleştirilmiş) prosedür: 1) Aracın tork eğrisine bakılacak; stabil tork değerinin başladığı devir değeri baz...

11. trek71

2.el Pino Pi2010 Çekme Karavan Arıyorum

Caretta 1500 Mu? Pi2010 Mu Arkadaslar? Tesekkurler
  12. trek71

Caretta 1500 Mu? Pi2010 Mu Arkadaslar? Tesekkurler

mesajınızı yeni gördüm ve cevap vermek istedim. Bu arada zaten bir şey aldınız mı bilmiyorum tabii... Bana ilk başlarda mutfağın içinde olması nedeniyle Pi daha iyi bir dizayn gibi geliyordu ama içinde bir haftasonu geçirince klostrofobik olmamama rağmen çok bunaldım. Özellikle iki kişi kalmak...

13. trek71

Çekme Karavanim Baglandiginda Aracimin Arkasi Havaya Kalkiyor?

Anlaşılan ağırlık dağılımının salınım üzerindeki etkisini küçümsemişim. Bu arada bu fabrikasyon bir karavan mı yoksa el yapımı mı. Bu açıdan dingil ortaya çok yakın gözüküyor Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  14. trek71

Çekme Karavanim Baglandiginda Aracimin Arkasi Havaya Kalkiyor?

Bahsettiğiniz durum çok garip geldi;avrupa malı bir karavanın bu şekilde dengesiz olarak üretilmiş olması pek muhtemel değil. Acaba sonradan ön kısımdan bir ekipman çıkarılmış olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum. Bununla birlikte yalpalama sorununuz bence karavanın ön-arka ağırlık dağılımı...
  15. trek71

Çeki Demiri Prosedüründe En Son Durum

Bu arada en son bizim SsanYong'a çeki demiri taktırırken gelen proje dosyasına bir göz attım. Yapılan hesap sonucu azami çekilebilecek kütle 1300kg gözüküyordu. Aracın fabrika verisi -ki kapı içinde de etiketi var- 2500kg diyor. Bizim karavan yüklü halde 1600kg falan. Projeyi yapan mühendisi...

16. trek71

Çeki Demiri Prosedüründe En Son Durum

Muayenede elektrik donanımına bakmıyorlar. Aslında evrak dışında da hiçbir şeye bakmıyorlar. Çeki demiri projeleri yetkili mühendisler tarafından yapılıyor. Onların ellerinde de tse' den verilmiş bir formül var. Aracın tip onay belgesi üzerindeki birkaç veriyi bu formüle girdi olarak verip çıkan...
  17. trek71

Uyurgezer

Bunların elektronik kartları da çok basittir; iyi bir elektronikçi hızla tamir eder gerekirse. Hatta zihni sinir bir proje olarak arduino ile 50tl'ye falan daha az komponentle de yapılabilir muhtemelen Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  18. trek71

Uyurgezer

İyi gidiyorsunuz :) boiler'in mutlaka bir su seviye kontrol devresi vardır. Su koyup denemek lazım. Sent from my LG-H815 using Tapatalk

19. trek71

Fikir Imecesi Yapsak, Ducato 12m3 Panelvan Hemencecik Motokaravan Oluverse

Konuyu saptırmak istemiyorum ama: dün gece pahalı bir sitenin pahalı müstakil bir evinde şömineden zehirleniyorduk. Sebebi ise her nasılsa, muhtemelen bacanın içindeki bazı çatlaklar vs. Yüzünden karbonmonoksit üst kat yatak odasındaki kapı pervazının arasından sinsi sinsi sızmış...farketmemiş...
  20. trek71

Ilk Kez Gerceklestirecegimiz Karavanla Seyahatimiz Icin Yardim Ve Onerilerinizi Rica Ediyoruz...

Karavanda grup olarak kalmak -aile değilseniz- aynı otel odasını akraba/yakın arkadaşlarla paylaşmak demek... Oradan başlayın bence. Eğer tüm sistemler sorunsuz çalışıyorsa tekerlekli bir otelde kaldığınızı farzedin... :) Sent from my LG-H815 using Tapatalk

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,707
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

SON KONULAR

Geri