Arama sonuçlarınız

1. trek71

Güneye Yerleşen Ailenin Tekne Seçimine Yardımcı Olur Musunuz?

Biraz yaşayıp terinde tetkik edeceğiz artık..Tekne olayı 2018 yazı için lazım; daha vakit var. Bu yazılanlardan sonra aklımda epey gidip geliyorum; Kalkan'da yaşayacak olmak; tekne kullanımı için mevsimin uzunluğu ve tekne sahibi olmamanın saçmalığı vs. Buna karşın diğer haklı...

2. trek71

Bunları bir hazmedelim bakalım.... :)
  3. trek71

Sayın bberksan, moral bozucu ama bir o kadar da değerli görüşler için çok teşekkürler :) tam da ihtiyacım olan tarzda, romantizmden uzak gerçekçi bir şekilde yazmışsınız. Yakıt dışındaki masrafları bir şekilde göze aldık sayılır. Ama rakamlar öyle çerez parası değil tabii... Emekli olmadan...

4. trek71

Cevaplar için teşekkürler. Sevgili bartek, bu motoryatlar planing (jetski gibi su üstünde kayar gibi) gidiyor, o yüzden deplasman gövdeler gibi değil hesapları. Hafif teknelere bakınca (9.5m) 27-35 knot, daha ağır olanlar da (11-12m) 20-24 knot yapıyor görünüyor. Şimdi Fethiye Marina'da...
  5. trek71

Denizciler çok atıp tutuyor :P; gene ner varsa karavancılarda var; cevaplar için sağolun varolun :) Beynini sevdiğimin Almanı da ne güzel açık anlaşılır yazmış... Motoryat konusu aslında şuradan çıktı: Eşim diyor ki "Kalkan'dan Kekova'ya 35mil yol; bunu bir yelkenliyle 2-3 saatte gidersek...

6. trek71

Bu forum çok okunmuyor sanırım; ya da herkes yelken basıyor kimsenin benim gibi bir çaylak için vakti yok! :smiley: Ancak özelden gelen bir mesaj için ilgili kişiye çok teşekkür ediyorum. 4. sorumla ilgili olarak Meraklısına TEKNİK Bilgiler: 1. BAŞLANGIÇ VE PLAN SEÇİMİ adresinde bir formül...

7. trek71

Güneye Yerleşen Ailenin Tekne Seçimine Yardımcı Olur Musunuz? Sevgili Dostlar Merhaba, Karavancılıkla ilgilenenler beni ilgili forumdan bilirler zannediyorum ama ilk defa Tekne ve Yelkenli forumuna yazmak kısmet oldu :) Çok da mutluyum :) :) Forumu ve verilen linkleri şöyle bir inceledim...
  8. trek71

4.80 m - 680 Kg. lık Hafif Çekme Karavan Yapıyorum (İnşallah.. :) )

Forumda bu şekilde imalat durumunda ruhsat vs. Nasıl çıkar ile ilgili detaylı bir başlık olduğunu hatırlıyorum. Bir de AL-KO perakende olarak tek şasi satmaz diye düşünüyorum Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  9. trek71

Portatif Jeneratör Alacaklar: Dikkat!

Aynen öyle bir şeydir. Jeneratörü çalıştırın ve 2-3 dakika ısınmasını bekleyin. Sonra yükü 300W - 700W - 1000W - 1300W- 1700W şeklinde maksimuma kadar çıkartın. Maksimum güçte 5 dakika falan çalıştırın. Sorun yoksa iyidir. Bir de jeneratörün üzerinde toplam kaç saat çalıştığını gösteren bir saat...

10. trek71

Peki dostlar; şöyle 3.5KVA gibi bir benzinli jeneratör alayım bugün. Atarım pickup'ın arkasına..40kg'luk invertör olmayan klasik tiplerden. Hangi marka almak lazım? Yarın kampa gidiyorum; bugünden halledeyim. Sent from my LG-H815 using Tapatalk

11. trek71

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  12. trek71

Açıp baktım; devre elemanları 2cm kadar reçinenin içine gömülü. Yanık vs. Belirtisi de yok...birkaç kondansatör vs. Dışında aktif bir eleman da göremedim karmaşık invertör işini yapacak. En azından bir osilatör falan bekliyordum. 7A DC çıkışını test edeceğim bakalım. Sent from my LG-H815 using...

13. trek71

Az önce Oğuz Jeneratör ile konuştum. İnvertörlü modellerde her şeyin kapalı kutu içinde olmasından dolayı müdahale edemediklerini, yapılacak bir şey olmadığını söylediler. Portatif jeneratörde Honda'dan şaşmayın dediler... Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  14. trek71

Geri dönüş için teşekkür ederim. Bu bilgileri yetkili servisten aldım; ancak hangisi olduğunu söyleyemem çünkü bilgiyi veren kişinin samimiyetini kötüye kullanmış olurum. Ancak bu işi makul fiyata halledilebilecek bir özel servis biliyorsanız bilgileri alayım; bir denemekte fayda var. Sent from...
  15. trek71

Merhaba, 3 sene önce kışın acil ihtiyaçlar için kullanmak üzere Aksa AAP2000i model portatif jeneratör almıştım. Aldığımızdan beri toplamda 47 saat kullanmışız. Geçenlerde baktım biraz yük altında (100W gibi) jeneratör arıza (overload) uyarısı veriyor. Aldım bir servise götürdüm. Oradan...

16. trek71

O Araç Bu Karavanı Çeker Mi? Sorusuna Yanıt :)

1100kg Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  17. trek71

Bizim Hikayemiz - Bir Karavancılık Makalesi

Dün forumdaşlarımızdan biri özel mesajla "karavanda sürekli yaşanır mı" sorusu hakkında görüşlerimi sormuş sağolsun. Cevabımın bir kısmını buraya almayı uygun gördüm: "Karavanda tabii ki uzun süreli yaşanabilir; hatta hayat boyu da yaşanır. Ancak çalışma şeklinizin (iş) buna uygun olması...
  18. trek71

Bundan Böyle Ver Elini Yunanistan

Sevgili Akdeniz, siz belki bilirsiniz diye yazıyorum: Yunanistan'ın güney sahillerine gitmek için kuzeyden aşağı inmek yerine Türkiye'nin Ege kıyısından bir yerden çekme karavanla geçmek mümkün mü?

19. trek71

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  20. trek71

Bu resimler de Fanari'de (Fener) kaldığımız kumsal kenarından. Yunanistan'da kamp dışı konaklama artık resmi olarak yasakmış. Ancak düşük sezonda polis ses çıkarmıyormuş.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,704
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

SON KONULAR

Geri