Arama sonuçlarınız

1. tekelimustafa

Pirikamp Yollarda (ve Kamplarda) 2020

Yücel Bey, bi ara güney karavana uğrayıp karavan camı sorucam. karavanınızın camlarından memnun musunuz? su alma ya da uzun yolda toz alma gibi problemleriniz oldu mu? şöyle olsaydı daha iyi olurdu diyebileceğiniz şeyler var mı? karavanımın ön tarafına cam taktırmak ya da alıp kendim takmak...

2. tekelimustafa

Çekme Karavan - Alternatörden Şarj - Akü Ihtiyacı - Jeneratör

önceki hafta sonu güneş panelinin uzun kenarlarına iki adet alüminyum kutu profili vidaladım ve kutu profilleri de tavana sika 252 bulamadığım için (temini uzun süreceği için) akfix high tack adlı yapıştıcı ile yapıştırdım. regülatör ve aküyü yerlerine yerleştirip bağlantılarını yaptım. tüm...
  3. tekelimustafa

Kampinglerde Duş Ve Tuvaletlerde Temizlik Sorunu

satın alma aşamasında karavanda duş ve tuvalet gerekli mi - kampingler ve benzinlikler yeterli değil mi gibi yazılar okumuş ve duş-tuvaletin gerekliliğini tartmıştım kendimce. umumi tuvaletlerin durumu aklıma geldikçe karavanda ilk olmazsa olmazım olmuştu duş ve tuvalet. sonuçta portatif...

4. tekelimustafa

Yurt Dışından Vebasto (dizel Isıtıcı ) Alımı

Ürünü bu sabah ptt den teslim aldım. 80 lira vergi, 8 lira gümrük işlem ücreti 80 kuruş damga vergisi ödedim : ) Kutuyu açmaya fırsatım olmadı henüz. İlk fırsatta montajını deniycem..
  5. tekelimustafa

Yaşam Aküsü Boşalması

ferhat bey, ben akümü uzun ömürlü olsun diye ayda bir evden şarj etmek için kullanacağım bir akü şarj cihazı arıyorum. akü normal durumda ise solar panel tarafından şarj edilecek. elimdeki şarj cihazı 2 fazlı ve 1.2 A çıkışı var. (black decker bdv090) 210 amperlik jel aküme yetersiz geleceği...

6. tekelimustafa

Yaşam Aküsü Boşalması

ctek Türkiye satışı yok maalesef. bu yüzden noco genionus tek seçenek gibi şu an..

7. tekelimustafa

Sadece Alternatör Şarjı Ile Yaşam

yazdıklarınıza tamamen katılmakla birlikte, elektrik ve buzdolabı konusu diğer teknik meselelerden daha zor halledilebildiği ve ucu büyük meblağlara dayanmak durumunda kaldığından daha çok gündem oluyor bence.. ben de eski karavanım varken forumun genelde gezi tarafına takılırken, yeni...
  8. tekelimustafa

Sadece Alternatör Şarjı Ile Yaşam

merhaba, eski karavanımda buzdolabı lpg li idi. aküyü yalnızca aydınlatma ve 12v dalgıç su pompası için kullanıyordum. bu şekilde akü bana 3-4 gün fazlasıyla yetiyordu (60 ah lik sulu bir araç aküsüydü diye hatırlıyorum) bahsettiğiniz kullanım tarzıyla sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. ancak...
  9. tekelimustafa

Küçük Tüp Sobası?

220v elektrik bulduktan sonra neden olmasın? zehirlenme tehlikesi de yok. ben bir kez kullanmıştım. ancak kampingde iseniz bazı kampinglerin elektrik çıkışlarının amperi çok düşük oluyormuş. çıkış 2A den düşükse çalıştırmaz sanırım. o sobaların 1 ve 2 kademeleri oluyor. 1. kademe 1A 2. kademe...

10. tekelimustafa

daha önce montaj yapan ve konu hakkında bilgili forumdaşların onayını almak için yazıyorum, solar panelimi çekme karavanımın fiberglass tavanına monte edeceğim. 1- panelin uzun kenarlarına L alüminyum profili vidalamayı, L profili de tavana bahsedilen sika 252 ile yapıştırmayı düşünüyorum...

11. tekelimustafa

Karavan Buzdolabı (kompresörlü Soğutma)12 Vdc

@ilker72 nin de teyidini almak için yazıyorum, akın ustaya daha sonra buzdolabı arkasına fan takmak istediğimi söyledim. kompresörün yanındaki elektrik bağlantı pinlerini gösterdi. F ve hemen üstündeki kırmızı renkli + pinine fan ı bağlayabileceğimi, kompresör çalışmaya başlayınca fanın da...
  12. tekelimustafa

kompresörü forumda 8 yıl önce bahsi geçen akın usta ya götürdüm. çalıştığı teyidini aldım. ilker bey in de bahsettiği gibi termostad uçlarına köprü yaptı sanırım. kablo girişlerinin olduğu panelde alttan yanlış hatırlamıyorsam 1. ve 3. girişleri birbirine bağlayarak ve güçlü bir aküden de + ve -...

13. tekelimustafa

Forumda 8 yıl önce Ankarada bir ustanın numarası paylaşılmış. Yarın bi arıycam inşallah hallolur
  14. tekelimustafa

Elektronik kartı hemen yanında.. ürün kartsız değil.

15. tekelimustafa

Evet o şekilde de denedim. Amacım aldığım kompresörün çalışıp çalışmadığını anlamaktı. 60A sulu akü de çalıştırmadı. Trafo da.. Nerede hata yapıyorum bilemedim. İkinci kez sıfır ürünün bozuk çıkması ihtimali de var tabi...
  16. tekelimustafa

Merhaba, internet üzerinden 12v buzdolabı kompresörü sipariş vermiştim. Yorumlarında 2A güç tüketimi olduğunu yazmıştı bir kullanıcısı. (Kalkışta da 4A çekiyormuş) Ancak gelen kompresörü 60ah ve 75ah lik iki farklı akü ile ve 12v 10a lik bir led trafosu ile denememize rağmen kompresör çalışmadı...
  17. tekelimustafa

Bülent bey, sigorta değerini nasıl belirliyorsunuz? 190 w tek panel - 30 amper pwm şarj cihazı - 210 ah jel akü arasındaki sigorta değerleri ne olmalı? aküden buzdolabına ve diğer tüketicilere kaçar amperlik sigorta koymalı? bir de aşağıda linkteki gibi bir panel siparişi verdim. bu paneldeki...

18. tekelimustafa

tekrar teşekkür ediyorum o zaman Mesut Bey:smiley: şebekeden şarj için evimde Black&Decker BDV090 şarj cihazı var. açıklamalarından iki fazlı olduğu çıkarımını yaptım. farklı akü cinsleri ile de uyumlu olduğu yazıyor. amper olarak oldukça düşük 1.5 A uzun sürede de olsa eğer sağlıklı şarj...
  19. tekelimustafa

tekrar olduğu için silindi.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70