Hazır şarj cihazı konusu yakalamışken tecrübesi olan arkadaşlara benimde bir sorum olacak. Bende şarj cihazlarında Bosch C7 ve Noco Genius G 7200 arasında kaldım, Noco Genius daha iyi gibi geldi bana, hangisini tavsiye edersiniz ?
Ilker Bey, bir cihaz hakkında bilgi edninmek istersem, ilk önce Amazondaki en negatif yorumları okurum. Bosch C 7 iҫin Amazona girince ilk dikkatimi ҫeken 137,04 € fiyatı oldu. Türkiye fiyatı 679 TL. Yorumlara gelince, așağıdaki linkte görüldüğü gibi Amazonda en kötü yoruma 1 yıldız, en iyi yoruma da 5 yıldız veriliyor. Bu cihaza bir yıldız veren ve negatif yorum yazanlar, 5 yıldız verenden daha fazla.
Galiba Bosch C 7 Almanya‘ da satılmadığı iҫin Türkiye’de ucuza satılıyor. Ișin ilginҫ tarafı Türkiye’de hemen herkes iyi yorum ve 5 yıldız vermiș.
Noco Genius G 7200 artık Amazonda satılmıyor, ama aldığı iyi yorumlar Bosch C 7’den ҫok fazla ama, eski teknik olabilir.
Tercih kolay olmayacak, kolay gelsin. Ben alacak olsam Noco Genius‘ u tercih ederim.
https://www.amazon.de/NOCO-Genius-Boost-G7200EU-Ultra-sicheres/dp/B00CG354CS
Bosch 0189999070 mikro işlemci pil şarj cihazı C7, 12 V ve 24 V için, dengeleme şarjlı: Amazon.de: Auto
https://www.hepsiburada.com/bosch-c7-aku-sarj-cihazi-pm-HB000002WI6G
İlginç..
Türkiyedeki bir kaç sitenin yorumlarının hepsi pozitif..
..................................
Bosch C7 Akü Şarj Cihazıteşekkürler orjinal ürün, kargo harika tamamen
boşalmış varta 12 volt 60 amp. akümü 12 saatte full doldurdu ..
-------------------------------
Ürün Harika
Ürünü kullanmaya başladım göstergesi siyah olan Mutlu 60 amper akümü 3 saat gibi bir sürede şarj etti
ve şarj ederken hiç çok ısınma gibi sorunlar olmadı ısısı gayet normal derecedeydi
-------------------------------
hızlı ve temiz şarj
Ürün bugün elime geçti agm 12 v 80 ah yarı dolu akümü yaklaşık 3 saatte full doldurdu.
Güvenli bir cihaz hava sıcak olmasına rağmen fazla ısınmadı bittiğinde otomatik kapandı.
Bosch kalitesini bu cihazda da göstermiş.
--------------------------
Yorumlar heppozitif ama ...
Hüseyin Beyin açıklamaları kafamı karıştırdı... !??
Acaba Genius 3500 bundan gerçekten çok üstün bir cihaz mı..?
Sorgulamayı ve araştırmayı çok severim.
Akıllı öneri ve yorumları değerlendirmeyi de çok severim..
----------------------------Genus 3500 yerine 7200 tavsiye ederim.
----------------------------
3500 ün doldurma kapasitesi 120Ah olarak belirtilmiş..
Benim aküm bu sınırı tutuyor.
Bu aradabir kanaatimi belirteyim,
hızlı ve yüksek amperde şarj eden cihazlar,
aküleri çabuk şarj diyor,
ama çabuk da öldürüyor..
Hayır, daha yüksek Ah bir akü düşünmüyorum.
Gereksiz fazla para vermemek iyidir.
Bizlerde genel bir hastalıktır bu, almışken...ile başlar ...
Bir dönem Almanyada arkadaşımın evinde kaldım.
Hanımı bir gün bana danıştı.
Bir çamaşır makinası almak istiyordu.
Ön seçimleri kendi yaptı,
bana , "Sen mühendissin bak bakalım uygun mu", diye sordu.
Seçim kriterlerine hayran kaldım..
Bizimkiler 35 programlı, sıcak - soğuk - ılık musluklu..1.800 D/dk ! ? kurutmalı,süper boyalı mal alır.
Kadın 6 programlı, "Daha fazlası gereksiz, bu 6 program her şeyi yıkar"
"Yüksek devir bana gereksiz, en alt devir iyidir, zira hala kullandığım, iyi bir sıkıcım var"
"Bu özelliklerde iyi markalı, hesaplı, servisi yakın bir makinayı sipariş edeceğim."
"Sen ne diyorsun" dedi.
Şapka çıkarttım.
Aldığım ders çok çok iyiydi..
Hep aklımda tutarım..
Biraz özel sohbet oldu ama, benim gibi ders alanlar olur diyorum.
Ne dersiniz..
ferhat bey,Arkadaşlar bu tür ürünler rafta duran aküleri şarj etmek için. Karavan içi kullanıma çok uygun değil. Karavanı kullanmıyorsunuz, aküsünü şarj etmek ve şarjlı tutmak için kullanırsınız tamam bunu anlarım. Yani seyyar cihaz olarak akü şarj için güzel cihaz. Şarj edebileceği akü kapasitesini Ah olarak verilmesi de ilginç. Şarj akımları bile tam verilmemiş. Mesela Genius G7100 7.2A ile şarj ettiğini ve 40 ila 230Ah akü arasını şarj ettiğini yazmışlar. 11. sayfada grafik ve şarj modları verilmiş ama ne akım var ne gerilim, ben bir şey anlamadım. Kampingte 12V buzdolabı ile 12V televizyon kullanımında bile akünüz şarj olmak yerine deşarj olur. Bu cihazlarda akü şarj olurken kullanımı unutun ya da 12V tesisatını ayrı 12V güç kaynağından besleyin derim. Araç üzerinde kullanmalık şarj cihazı olarak daha yüksek akımlı olması tercih edilmelidir. İncelediğim Meanwell PB-360 gibi cihazlar daha kullanışlı bence. Yine de siz istediğiniz tercihi yapabilirsiniz.