Yürüyerek Balkan Ülkeleri Seyahati

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drummerlizard Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,650

drummerlizard

Gidemediğin yer senin değildir.
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
0
Yer
Belgrade, Serbia
Web
yoldakal.com
Yol arkadaşım Fransız gezgin Sandrine ile birlikte Mart 2012 ayında yürüyerek Sırbistan'ın Uzice şehrinden Makedonya'nın başkenti Üsküp'e ulaştık. Toplamda 1000 km'den fazla yolu sadece yürüyerek 5 ayda tamamladık. Yol boyunca çoğunlukla çadırda konakladık. Yer yer bizi davet edenlerin evlerine misafir olduk. Çok nadiren de olsa hostelde konakladık. Rotamızı çoğunlukla köy, kasaba ve dağlık bölgelerden geçecek şekilde ayarladık. Yine de geçtiğimiz her ülkenin başkentlerine uğramayı da ihmal etmedik.

Harika anılarla ve sorunsuz tamamladığımız bu yolculuğun günlük ortalama 5 euro (kişi başı) maliyeti oldu. Bu maliyete yolda satın aldığımız teknik malzemeler, eğlence amaçlı yemekler içmekler gibi her türlü gider dahildir. Yiyeceklerimizi çantamızda taşıdık. Odun parçaları ile çalışan, yakıt ihtiyacı olmayan bir ocak kullandık. Böylece hem yakıt ağırlığından, masrafından kurtulduk hem de gayet çevreci bir yaklaşımla seyahat etmiş olduk.

Rotamız Sırbistan - Uzice, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya şeklinde ilerledi.
Günde ortalama 12-13 km yol yürüdük. En tembel günümüzde 900 metre en yoğun günümüzde ise 23 km yol yürüdük.

Geçtiğimiz rotayı sitemde detaylı inceleyebilirsiniz. Her geçtiğimiz yerde nerede konakladık, nerede çadır kurduk, nerede mola verdik, alışveriş yaptık gibi detaylar mevcut.
http://drummerlizard.com/neredeyim/
Sırt çantamın ağırlığı 3 litre su ve yiyeceklerle birlikte 20 kg civarındaydı.

Benim ilk uzun süreli yürüyüş deneyimim oldu. Oldukça ilginç bir seyahat şekli diyebilirim. Ve inanın bir kere uzun süreli yürüyüş yapınca diğer ulaşım araçlarının hiç bir anlamı ve önemi kalmıyor.

Seyahatimi blogumda elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum.
http://drummerlizard.com
 

Etiketler
Ynt: Yürüyerek Balkan Ülkeleri Seyahati

uziceden üsküpe balkanları yürüyerek geçtiğiniz yazınızı zevkle okudum.Arabayla biz de aynı yolu eşim ile beraber geçmiştik ve oraları başkasının gözünden tekrar görmek çok zevkli oldu.Biz de sizin gibi hem çadır hem de couchsurfing ile konaklamalarımızı gidermiştik.Belki sizler de bizim gezimize bir göz atmak istersiniz.Hayat gezince güzel,değil mi?
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78485.0
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,506
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst