Yunanistan'da ki Uluslararası Ehliyet Sorunu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ersanayaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,696
Ynt: Yunanistan'da ki Uluslararası Ehliyet Sorunu

Ersan Bey,

Size katılmıyorum. 2 sene öncesine kadar Yunanistan Araçlardan triptik denilen bir belge istiyordu. Tepkiler geldikçe , geri adım atıldı. Şimdi sadece ticari araçlardan istiyorlar.

Yeşil pasaporta vize kalktı , ne oldu bütün yeşil pasaportlular yunanistana ilticamı etti.

Devlet denilen mekanizma nasıl işleyecek,

alttan gelen uyarılarla, şikayetlerle.

Saygılarımla

Bülent Koçoğlu
 

Etiketler
Ynt: Yunanistan'da ki Uluslararası Ehliyet Sorunu

Gayet faydalı bir öneri gibi - eğer kanuna karşı değilse.

Bence batı trakya'da yaşayan vatandaşlarımız varsa aramızda gidip orada polise soracaklar türk ehliyeti ile araba kullanabilirmiyiz diye.
o zaman anlaşılır turing ehliyeti şartı sadece gümrüğün abartmalı bir isteğimi.
 

Ynt: Yunanistan'da Ki Uluslararası Ehliyet Sorunu

Sevgiler,
Geçen hafta döndüm, parga da marketin önüne park edip peynir alayım dedim. Polis gelmiş kapıda bekliyordu. Dedi uza. Ben de tamam dedim geri geri giderken arkada duruyordu kızdı. Çıkar dedi ehliyet ruhsat :smiley: tabi ben çok arandım adam bana sorsun bunları diye ayrı. Gene de sormuyorlar vs diye o kadar riske girmeye değimez. Bence evrakları tamamlamakta fayda var...
Teşekkürler
 

Ynt: Yunanistan'da Ki Uluslararası Ehliyet Sorunu

uzerinden 1 yil gibi bir zaman gecmis olmasina ragmen mesaji yeni gordugum icin cevap yaziyorum.ersanayaz rumuzlu kullanici bizler turkoglu turk olarak tarihin hicbir doneminde soykirim yapmadik ve yapmayacagizda , rum ve ermeni hatta bulgar soykirimi yaptigimizdan bahsediyorsunuz biz turkler bunu kabul etmiyoruz ve sizi esefle kiniyorum.ancak kendinizi turk olarak tanimlamiyorsaniz ve baska bir aidiyete mensup olarak soykirim yaptiginizdan bahsediyorsaniz bu konuda bir yorum yapmiyorum.size saygilar veya sevgiler de gondermiyorum
 

Ynt: Yunanistan'da Ki Uluslararası Ehliyet Sorunu

03 Ağustos 2013 tarihinde Yunanistan'dan girerek başladığımız Avrupa ve BAlkanlar seyahati tekrar Yunanistan'dan ülkemize giriş yaparak sonlandı.Uluslararsı ehliyet konusu benimde çok tepkimi çekmekte.Lakin sınırı geçtikten sonra feribot biletlerinin vb.organizasyonların aksamaması için(mecburen sakız adası üzerinden çıkış yaptığım için)mecburen ehliyeti aldım.Ancak kimse ehliyeti sormadı.ancak yeşil sigortayı soruyorlar.
 



Ynt: Yunanistan'da Ki Uluslararası Ehliyet Sorunu

Öncelikle bu olayın herhangi bir kurtuluş fırsatı yok. Yıllardır iş icabı ve gezme amaçlı ayda ortalama 1 kere Yunanistan'a giderim. Bu ehliyet olayının tek çözümü Türkiye'nin şuanki gibi pısırık ve ezik durumuyla geçeceğe benzemiyor. Bu sebepten dolayı bazı şeyler için bazı şeylerden feragat etmek zorundayız. Yok Bulgaristan'a girin çıkın falan bunlar sadece kısa çözüm. Ayrıca Yunanistan ehliyet istiyor diye karşıysanız sizde tepkinizi koyun Yunanistan'a gitmeyin yada gideceksenizde almakla yükümlü olduğunuzu unutmayın.
 

Ynt: Yunanistan'da Ki Uluslararası Ehliyet Sorunu

Bulgaristandan transit geçiş için yine konsolosluktan vize almak gerekiyor mu ?

Yoksa sınır kapısından bu izin alınabiliyor mu ? (Yeşil yapaportum Yok. Amacım motosikletle Bulgaristandan Makedonyaya geçmek ve geri gelmek.)

Bulgaristan ehliyet istiyor mu ?
Transit geçiş için ücret ne kadar ?
 

Ynt: Yunanistan'da Ki Uluslararası Ehliyet Sorunu

Yakın zamanda geçmiş biri olarak karşılaştığım uygulamayı yazayım:

30 Ağustos'ta İpsala sınır kapısından özel otomobille Yunanistan'a giriş yaptım. Yunan gümrüğündeki polis "international licence and green card" diyerek istedi belgeleri. O noktaya gelmişken "acaba normal ehliyeti uzatsam da boşa mı verdim bu parayı, görsem" riskini alamadım. 3 gün, Selanik, Kavala, İskeçe gezerken hiç polise rastlamadım.

Ayrıca şu bilgiyi de ekleyeyim ki 30 Ağustos ve civarı oralarda bulunmayın derim, zira tam 17,5 saat sürdü geçmem, gurbetçi trafiğinden dolayı. Ayrıca Turing işlemlerini de oraya bırakmayın. Önümde sadece 5 kişi vardı ama 1,5 saat de bu sürdü. Bir kişinin işlemi (ehliyet+sigorta) 15dk sürüyor. Bir de akşama azan Meriç'in sivrileri var ki anlatamam.
 

Ynt: Yunanistan'da Ki Uluslararası Ehliyet Sorunu

slm bende yeni İpsaladan giriş yaptım ordan da Gumurcineden (komotini) Bulgaristana girdim ve aynı güzerkahtan döndüm ehliyet sorulmadı yoldada herhangi bir polisle sorun yaşamadım kurallara uyarsanız sorun yaşamazsınız....
 

Ynt: Yunanistan'da Ki Uluslararası Ehliyet Sorunu

eşim türkiye ve romanya çifte vatandaş. hem türk hem romen avrupa birliği ehliyeti var. yurt dışı çıkışlarda romanya pasaportunu kullanıyor. otomobil türk plaka ve benim üzerime kayıtlı. 15 gün sonra ipsala'dan yunanistan'a geçmeyi planlıyoruz. thassos adasına gideceğiz. acaba sınırda eşim ehliyetini ibraz etse ve kullansa arabayı uluslararası ehliyet almaktan yırtabilir miyiz? başka herhangi bir sorun olur mu?

saygılar.
 



Ynt: Yunanistan'da Ki Uluslararası Ehliyet Sorunu

Bugün yayınlanan nota. Artık ehliyetler tanınıyor.

Image
 


Ynt: Yunanistan'da Ki Uluslararası Ehliyet Sorunu

Bulgaristana girdikten sonra 30 km içinde vignet almanız gerekmiyor.vignet zorunluluğu 30 km den sonra başlıyor bulgaristana giriş yaptıktan hemen sonra yunanistana girecekseniz vignet kontrolune rastlamazsınız.ama allah göstermesin yunanistanda trafik kazasına yaparsanız uluslar arası ehliyetiniz olmadığından dolayı ne olur bilemem
 

Ynt: Yunanistan'da ki Uluslararası Ehliyet Sorunu

Ben isim geregi ayda 1 ynanistana gidiyorum yillardirda uluslararasi ehliyetimi yenilerim. Fakat size paylastigim resmi diplomatik nota. Bu sebepten artik TC ehliyeti geciyor
 

Ynt: Yunanistan'da Ki Uluslararası Ehliyet Sorunu

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27215398.asp
01 Ocak 2015 tarihinden sonra yeni ehliyetlerle birlikte gecerli olacagi belirtilmis. herkesin gozu aydin, emegi gecenlere de buradan tesekkurler.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,698
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst