penguen
Zirve
- Mesajlar
- 1,599
- Tepkime Puanı
- 11
Bitlis Büryan kebabı yörenin ünlü yemeğidir. Oğlak etinden yapılan bu yemek Haziran-Temmuz-Ağustos ayları arasında yenilebilir. Uykusundan fedakarlık yapabilenler yine bu aylar arasında sabah saat 05:00'te "avşor" adı verilen yemekten tadabilirler.
Malzeme:
Kemiksiz et, biryan yağı, domates, biber, taze fasulye, patlıcan, salça, tuz
Yapılışı:
Etler tuzlanarak bir kazanda haşlanır, pişen etler, kemiklerden ayıklanarak aynı haşlama suyuna katılır. Tandırda pişen büryan etinin tandır dibinde bulunan su leğenine akan yağından (büryan yağı) bir miktar katılır ve sıcak servis yapılır. Ayrıca bu çorbaya başka bir kazanda domates, taze fasulye, biber ve patlıcan pişirilip, yağ ve salçası eklendikten sonra isteğe göre pişirilen avşorla karıştırılarak sebzeli olarak da servis edilir. Özellikle kahvaltılarda halkın tercih ettiği özgün bir sulu yemek çeşididir. Biryan yapılan lokantalarda yapılır, evde yapılması zordur.
Malzeme:
Kemiksiz et, biryan yağı, domates, biber, taze fasulye, patlıcan, salça, tuz
Yapılışı:
Etler tuzlanarak bir kazanda haşlanır, pişen etler, kemiklerden ayıklanarak aynı haşlama suyuna katılır. Tandırda pişen büryan etinin tandır dibinde bulunan su leğenine akan yağından (büryan yağı) bir miktar katılır ve sıcak servis yapılır. Ayrıca bu çorbaya başka bir kazanda domates, taze fasulye, biber ve patlıcan pişirilip, yağ ve salçası eklendikten sonra isteğe göre pişirilen avşorla karıştırılarak sebzeli olarak da servis edilir. Özellikle kahvaltılarda halkın tercih ettiği özgün bir sulu yemek çeşididir. Biryan yapılan lokantalarda yapılır, evde yapılması zordur.