Wk 3.0 Crd Alsak Mı ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enbay1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 366
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 89,900
Ne yaptınız araç çıktımı servisten, yağ olarak ne koydunuz,ve tabi gittiğiniz servisten memnunmusunuz.
 

Etiketler


aracı dün akşam teslim aldım şükür..
alır almaz da istanbul dan Bursa, bugün de Bursa- istanbul-bursa yaptım (aynı gün içinde)

kısaca özetleyeyim, konfor olarak çok iyi, tüketim uzun yolda 100-140km arası 10,5 civarında gezdi, yalova bursa arası hız sabitleme, genelde 90-120 arası normal kullanım ile de 9,2lt.
araç çok geniş, yan koltukta oturan nişanlımla uzak kaldık :smiley:

önümüzdeki günlerde serviste yapılan işlemleri ve detaylı bir değerlendirmeyi yazacağım.
 

Yılbaşı münasebeti ile 743 km yol yaptım git gel yakıt ortalaması 9.3lt hızım 100 - 130 arası.

Araç çok yakiyor diye düşünüyordum. Ust kasanin değeri böyle ise benimki dr normal demekki
 



Ben hep çok kısa mesafelerde kullandım aracı,5 km 10 km gibi.su anda ekran 14 lt gibi gösteriyor,az önce ışık yandıktan sonra tam ölçüm yapabilmek için 50 tl Lik disel aldım,tam kaç gittiğini şehir içi böyle ölçücem bakalım
 

Ben hep çok kısa mesafelerde kullandım aracı,5 km 10 km gibi.su anda ekran 14 lt gibi gösteriyor,az önce ışık yandıktan sonra tam ölçüm yapabilmek için 50 tl Lik disel aldım,tam kaç gittiğini şehir içi böyle ölçücem bakalım

Selam. Şehiriçi bende de durum aynı. Ev ile iş arası 2 sokak. Sabah çalıştırıyorum aracı 2dk ısındıktan sonra tam 2dk sonra ofisteyim. Bu sebeple araç çok yakıyor haliyle. Benim de bu uzun yol öncesi bilgisayar 15.3lt gibi bir değer gösteriyordu.

Kafam rahatladı biraz.
 

bu haftasonu baya bir km yaptım araçla

Ctesi akşam İst-Bursa
Pazar sabah Bursa-ist akşam da İst Bursa
Pazartesi da Bursa-İst

haliyle detaylı olarak inceleme fırsatı buldum.
en net ölçümü ise ptesi yapabildim. Bursa İnegöl den çevre yolunu kullanıp sonra da paralı yoldan körfez köprüsü, gebze sonrası E5 den Bakırköy, toplam (yanlış hatırlamıyorsam) 200 km civarı.
denemek için İnegöl - Gebze arasını hız sabitleme ile 100-105km arası bir hızla sürdüm, bu rotada 8,1lt ortalama yakaladım yol bilgisayarında, Tuzla ya geldiğimde uzun bir süre trafikte kaldım, eve geldiğimde ise ortalama 8,7lt idi. sabit hızda yüklenmeden kullanınca ortalama tüketim böyle bir araç için tatmin edici seviyelerde.
tabi 100km ortalama hızda gidebilmek de ayrı bir sorun :smiley:.
önümüzdeki hafta bu rotayı 120km sabit hız ile deneyeceğim, sonuçları paylaşırım.
 

demekki motor gayet sağlıklı çalışıyor. bu değerler normal. bende 7.8 ile 9 arası değerler yakalıyorum uzun yolda. 7 litrenin altı pratikte imkansız gibi. sadece 1 kez bursa-milas arasında görmüştüm.
 

uzun yolda 8lt bence iyi bir değer, ama asıl önemlisi benim için 120 kmh sabit hızdaki, otoyolda malum 120 ortalama gidebiliyorsun, bundan dolayı da benim için yeterli bir hız olacak.
100 ile giderken otobüsler bile geçiyor bazen :smiley:
 






merhaba,

evet demin de farklı bir konuda yazdım, oradakileri aktarıp 1-2 yorum daha yazayım;

2008 sonrası makyajlı kasaların içini sadece görsel olarak ilanlardan biliyorum. makyajlıların renk kombinasyonu ve derilerindeki değişiklik benim hoşuma gitmiyor (he uygun fiyata temiz bir tane bulsam alırdım o ayrı konu)

kendi aracıma da daha detaylı olarak bakamadım bile, sürekli yollardaydım.
ama ilk izlenimlerim çok olumlu, kasa çok yakışıklı, ön konsol son derece modern, malzeme kalitesi bence iyi (overland bulunabilirse eğer tercih sebebi olmalı) içi enlemesine çok daha geniş, nişanlım ile aramızdaki mesafenin açılmasıyla fark ettik bunu :smiley:

arka koltuklardaki oturma pozisyonunun düşüklüğü WJ de olduğu gibi bunda da var, uzun boylu yolcular için bu sorun olmaya devam ediyor.

konfor olarak önceki aracımda 4" kit olduğu için çok sertti, virajları ise çok keskinbir şekilde alıyordu (KO2 AT lere rağmen) bu da virajlarda fena değil ama hafif yatmalar var, tabi konfor olarak karşılaştırılamaz.
sonuçta arada hem teknoloji hem de konfor farkı var, donanım olarak büyük farklar yok arasında, en önemli konu ise quadra drive 2, bu sistem WJ ye göre çok daha performanslı, tabi karda fln testini yapamadım daha.
bu aracı da 2" yükseltmeyi düşünüyorum yaz sonuna doğru,

WJ çok daha farklı bir araç, yükseltme kiti sonrası üzerindeki KO2 ler ile her yere girer çıkarım edası ile geziyordum (araziye hiç sokmadım aracımı ama lazım olsa gider gibi geliyordu ya da çok yoğun karda)
aracımı seviyordum aslında, 2 araçtan teke düşecek olmasam satmayacağım bir araçtı.

tek araç olarak kullanılacak ise kesinlikle WK daha mantıklı bir araç.
 




uzun süre, sürekli 110-120 ile giderseniz 9-10 litre civarı yakarsınız. sürekli 130 140 vs giderseniz de 11. 11.5 litre civarı yakarsınız. bunun sebebi motordan çok aracın zayıf aerodimamiği. şehir içi sürekli durkalk kullanırsanız 12 litreyi geçmiyor. büyük motor ve yüksek tork avantajı. Amerikan işi büyük hacimli düşük güçlü benzinli motor gibi düşünmemek lazım. şöyle diyeyim bu araçta şu ana kadar 12 litreden yüksek ortalama yakıt tüketimi görmedim ben. zaten anılık tüketim göstergesi yok 2008 den sonra. basıp kanırtırsanız tabi diyecek bir şey yok... 1.5 dizel motorlar gibi değil.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,471
Mesajlar
1,518,472
Kayıtlı Üye Sayımız
172,125
Kaydolan Son Üyemiz
erozaydin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst