Volkswagen - Amarok

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 432
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 271,106

Etiketler

Ynt: Volkswagen - Amarok

darktreys' Alıntı:
bende ilk 4x4 aracımda öyle diyordum ama yanılmışım mt ye kadar gittim yakında extremeye geçerim herhalde ;D :D

Merhaba, bu ilk arazi aracım değil daha öncekinde hem mt hemde at lastik kullandım. Benim gezi tarzı kullanım şartlarımda her zaman at lastik fazlasıyla yeterli oldu. Yol dışında, aşırı çamurlu yollarda veya zor extrem şartlarda aracımı zorlamadığımdan hemen tüm yollarda yeterli oluyor bu lastikler.
Mt lastik amacı itibariyle ağır yol dışı şartlarda çok başarılı ama araziye gidene kadar hem aracı yoruyor hemde gürültüsüyle içeridekileri yol boyu perişan ediyor :smiley: . Bu yüzden kendi kullanım amacıma göre mt ve üzeri lastikleri kesinlikle tercih etmiyorum.
 


Ynt: Volkswagen - Amarok

AL1820' Alıntı:
otomatiği yokmu? yada ne zaman geliyor?
http://www.ajansotomobil.com/volkswagen/haberler/vw_amaroka_otomatik_sanziman_1256.html

http://1.bp.blogspot.com/-3C3H9dtO6DM/TnXkzg_6aTI/AAAAAAAAfT8/ZjYy043uCJU/s1600/amarok-interior-1.jpg
 



Ynt: Volkswagen - Amarok

YIGITEFE' Alıntı:
http://www.ajansotomobil.com/volkswagen/haberler/vw_amaroka_otomatik_sanziman_1256.html

http://1.bp.blogspot.com/-3C3H9dtO6DM/TnXkzg_6aTI/AAAAAAAAfT8/ZjYy043uCJU/s1600/amarok-interior-1.jpg
8 kademeli otomatik şanzuman :eek: Bu kadar çok kademeli şanzuman yerine kademesiz otomatik şanzuman kullanılsaymış bari.

Bence muhtemelen yazım hatası var veya daha önceden denenmemiş yeni bir şanzuman deneyecekler (bu riski alacaklarını sanmam).
 

Ynt: Volkswagen - Amarok

Vw firması daha önce Toyota ile bir anlaşmaya giderek Vw Taro diye bir pickup üretti (daha dogrusu toyota üretti) günümüzde bu araçlar Wv markasının zayıf kaldığı ortadogu ülkelerinde kullanılmakta. Hatta ben kendimde bu araçları Irakta gördüm. Şimdiki model ilk defa bir avrupalı üreticinin pickup üretme deneyimi mi yoksa yine Toyota firmasının desteğimi söz konusu bilmiyorum. Çünkü ben Amarokun Ortadoguda Toyota markası ile satılmak istendiğini duydum. 2011 Model Hilux yenilenmek yerine makyajlanıp Ortadoğuda satılmaya başlayınca bu tez güçleniyor. Ayrıca japon üreticiler Nissan Navaray'ı, Toyota Hilux'u, Mitsubishi L200'ü, Mazda B2500'ü üretirken avrupalı firmalar ise Fiat Doblo'yu, Renault Kango'yu, Peugeot Partner'i Ford connect'i Vw caddy'i üreterek sanki aralarında anlaşma varmış gibi birbirlerinin ürettikleri hafif ticari araç rekabetine girmiyorlardı. Ford hariç Çünkü Ranger diye bilinen araç aslında mazda fabrikasının ürünüdür. Ford mazdaya kendi logosunu vurup hem Rangeri satıyor hemde kendi fabrikasında ürettiği Connecti satıyor.


taro-1.jpg

VWTaro1991

VW Taro 1987 1991 backleft 2008 03 29 A

VW Taro 1987 1991 frontleft 2008 03 29 A

IMG 8190
3126638_1_full.jpg
Volkswagen_Taro_89-96_1.jpg
 


Ynt: Volkswagen - Amarok

Ford Mazdanın sahibi olduğundan dolayı ranger'ı hem ford hem mazda logolarıyla görüyoruz.

Avrupalı ve uzakdoğulu firmaların arasında anlaşma olabileceğini düşünmüyorum,hele bu vahşi kapitalist sistemde.Bu sadece pazarlarla anlatılabilecek durumlar.
Pick up pazarında ürünü olmayan avrupalılar bu pazarda söz sahibi olamadıklarından üretmiyorlardı; afrika,ortadoğu veya uzakdoğudaki pick up müşterilerine toyotaya hem fiyat hem de kalite olarak rakip olabilecek bir ürün pazarlayamayacaklarını kendileri de biliyorlar.
İyi olduğu işi yapıyor herkes.
Amerikadaki pick up pazarı incelendiğindeyse hem amerikalı üreticilerin hem de uzakdoğuluların kıyasıya üretimlerine devam ettiklerini görebiliriz.
Avrupalılar hala amerikada iyi satış yapamıyorlar, tabi yine fiyatlardan dolayı.
Adamlar bir önceki kasa Passatı 29bin dolara satarken toyota camry'yi 20bin dolara satabiliyordu. bir üst sınıf hem de daha ucuza, VW bu yüzden amerikaya özgü ayrı bir passat çıkardı bu sene, 20bine satıyorlar, kasa bizim passata benzemesine rağmen farklı ve önceki passattan 2 gömlek, şimdiki passattan 1 gömlek geride.

Fiat zaten avrupada yok, bmw,mercedesin ne ürettiği belli, volvo küçük bir firma, psa grubu ise gözünü oralara henüz dikemiyor.

Yani durum çok komplike.
 

Ynt: Volkswagen - Amarok

Arkadaşlar 4x4 amarok' u son 10 gündür kullanıyorum, ortalama yakıt tüketimim ( rodaj ) 8,7 lt.
 



Ynt: Volkswagen - Amarok

Selam
Bende amarog 4x4 aldım 1 tane 1 aydır kullanıyorum ortalama yakıt tüketimi 10 lt civarı tabi ben eskişehirdeyim ve eskişehirdeki soguk -23 ü görmüş idi havalar ısnınca herhal dahada düşecek gibi geliyor bana.
 

Ynt: Volkswagen - Amarok

lionbilgisayar' Alıntı:
Selam
Bende amarog 4x4 aldım 1 tane 1 aydır kullanıyorum ortalama yakıt tüketimi 10 lt civarı tabi ben eskişehirdeyim ve eskişehirdeki soguk -23 ü görmüş idi havalar ısnınca herhal dahada düşecek gibi geliyor bana.

3.80 tl den mazot alıyorsanız 38kuruş yakıyor demektir güzel bir rakam.
 

Ynt: Volkswagen - Amarok

gectigimiz yaz isoof un kemerbuzgazdaki yarislarinda gormustum tanıtım amacli getirmişler stand acmıslardı isteyen deneme amaclı kullanabiliyordu vs vs ...

yarisların sonuna kadar kalamadim ogrendigim kadarıyla gun sonunda 3 amarokdan 2 tanesi cekiciyle gitmiş bir tanesi 4 ceker arızası

digeri elektronık sistem hatasını vermiş ....

bu sınıfda lider japon araclardir

mıtsu ,ssang, toyota karsisinda işi zor
 

Ynt: Volkswagen - Amarok

tabi herkes kendi kullandığı aracın iyi taraflarını biliyordur lakin aracın bu sene kar kış çok test imaknım oldu araçla ilgili sıkıntımolmadı sadece ilk satılırken asfalt lastikleriyle gelmesi dışında :smiley:) konfor sürüş keyfi içerisini genişliği gayet benim için tatmin edici eski bir nissan pathfinder kullanıcısı olarak otomatik vites dışındakitüm konfora sahip bir araç. hemde çok yönlü kullanabiliyorsunu bağaj açısından.
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,471
Mesajlar
1,518,456
Kayıtlı Üye Sayımız
172,124
Kaydolan Son Üyemiz
paramana

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst