Türkiye'de ki Yetkililer Neden Telsizden Korkuyor.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lee33 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,030
Ynt: Türkiye'de ki Yetkililer Neden Telsizden Korkuyor.

Selamlar
sevgili Cem Yılmaz ne demişti "eğitim şart" .. tabii bu işin şaka tarafı. Büyük bir organizasyon olan Emniyet camiasında bu işi düzeltmek de zor ama şart.. Zira, sizler haklı olarak şüphelenebiliyorsunuz ki bunun çok haklı gerekçeleri olduğunu sanırım hepimiz kabul ediyoruz. Ama "hizmet içi eğitim" ile bilgi sahibi olmazsanız da iş heriki taraf için de zaman kaybettirici hem de can sıkıcı sonuçlara varıyor...

Şahsen, günlük yaşamda bol miktarda güvenlik kontrollerine maruz kalıyorum, bazen de sokakta kimilk soruşturması.. Bugüne kadar hiç gocunmadım, hiç canımı sıkmadım ve her zaman görevli kişilere (ki, çoğunlukla herkesin hor gördüğü özel güvenlik görevlilerine) saygı ve yardımcı olamaya çabaladım..Neden? çok basit onlara bizlerin güvenliğini sağlamaya çalışıyor..

Eski hikayedir, Barış Manço Belçika'da Polis kontrolündne geçerken şaka yapıyor "üstümdeki bombayı bulamadınız" diye.. Polisin cevabı çok net ve durumu açıklıyor "beyefendi, ben akşam evime gidip aileme kavuşacağım, ama siz bomba ile seyahat etmek istiyorsanız siz bilirsiniz"... hep aklımda tutarım, zira vakti zamanın da ben de aklımca takılırdım aynı espiri ile..

sonuç, karşılıklı anlayışlı olmaya çalışmak dışında bir çözüm maalesef görünmüyor.. sevgiler, reha
 

Etiketler
Ynt: Türkiye'de ki Yetkililer Neden Telsizden Korkuyor.

reha abi haklısın hizmet içi eğitim dedik ok.yanlız polislede bu iş olmuyor.vatandaşı bilinçlendirmek lazım kaç kişi amatör telsizin belgesiz taşımanın yasak olduğunu biliyor.Komple ülke olarak öncelikle bilinçlensek bence harika olur.ama biz millet olarak böyle şeyleri boş görürüz.tamam bir hobi gibi gözüksede önem arzeden bir konu olarak bilinmesi gerekir.Emniyet Genel Müdürlüğüne bu konu ile ilgili bilgilendirmenin yapaıldığını duymuştum.ama henüz elimeze ulaşan bir bilgi malesef yok.bilirsinizki biraz uzun yol kateder bu konular.inşallah en kısa zamanda bu konu hakkında bir bilgilendirme gelir.geldiği anda burada inşallah sizinle paylaşacam.
 

Ynt: Türkiye'de ki Yetkililer Neden Telsizden Korkuyor.

Seytanin avukati is basinda. ;D ;D

Simdi Mustafa cim sliahtan ornek vermissin ben de baska bir sey ekliyeyim. Silahlar kanundisi olursa sadece kanunsuzlar silahlanir. Dedik ya seytanin avukatiyiz diye.

Telsiz konusuna gelince bildigim kadari ile amator icin konusuyorum belge tasima zorunlulugu yok egger var ise bana kanun yonetmelik numarasini atarsan sevinirim. Zaten ruhsat da kalkti ki kalkmasa bile eski yonetmelikte ruhsat istasyonda durmak zorundadir diye bir madde vardi. Hatta tam metin soyle idi malum yaslilik bazen unutabiliyor insan. Istasyonda bulunmasi gerekenler listesi icinde Log Book Emmniyet Plani ve gorunur bir yerde ruhsat. Simdi gelelim paradoksa bu ruhsat istasyonda gorunur bir yerde durmak zorunda ise ben disari ciktigimda ne yapacagim ? (Hemen aklievvlelere cevap verim onay makamlarinca asli gibidir seklinde onaylanmamis evrak fotokopileri yasal olarak gecerli degildir. Onay makami ; noterler, konu ile ilgili mudurlukler ki hepsi degil, konsolosluklar ki noter yetkisine sahiptir.)
Bir de Ozal zamaninda cikan bir yasa vardi beyan ile ilgili. Kisaca memur vatandasin soyledigini gercek olarak kabul etmek zorundadir. Ancak bir suphesi var ise aksini ispat ile mukelleftir seklinde Amerika dan kopyalanmis bir kanun maddesi. Tam metni ve nolari hatirlamiyorum ama bulurum.

Simdi buna gore aracimda el telsizi.

Hadi bir bakalim bir senaryo yazalim hep birlikte.

Uygulamaya girdik rutin GBT vb. yapildi.
Eeee bu arada telsiz zirtliyor TB2..... TA1....... CQ CQ CQ gibi sesler geliyor. Memur sordu bu nedir diye.
El cevap Telsiiiiizzz
Ne telsizi ?
Amator telsiz
O ney sen teroristmisin casusmusun ne ayaksin in asagi ..........
Bunu yasamayan varmi ?
Eee nerde benim vatandaslik haklarim yada devletin sorumlu kurumu tarafindan bana verilen yetkiye ragmen bu sekilde hakarete ugramamin musebbibi kim ?

Simdi bir de diger taraftan bakalim.

Isini seven dogru durust yapan bir memur. Ayni sekilde rutin uygulama noktasinda kanunu ve yetkilerini cok iyi biliyor.

Iyi aksamlar beyfendi
Iyi aksam memur bey
Rutin GBT vb. gene telsiz ayni sekilde zirtliyor TB2..... TA1....... CQ CQ CQ gibi sesler geliyor.
Beyfendi amatormusunuz
Evet ! (Bizim amator isi bilen birini gorunce sasirdi)
Cok guzel umarim cihazinizda kamuya ait frekanslar yoktur malumunuz uzere bu frekanslari dinlemek yada yayin yapmak afet ve olaganustu durumlar disinda kanun ve yonetmelikler ile yasaklanmistir.
Tabi ki yok kanunu ve haklarimi cok iyi biliyorum
Iyi aksamlar beyfendi yolda dikkatli olun 1 km. sonra yol calismasi var.

Hangisini tercih edersiniz ?

Bir de suna bakalim gecenlerde Kaan ile biraz tatli sert munazaramiz olmustu hakkinda kovusturma acmaya kalkan savci bile yanlis maddeden kovusturma acmaya calismis. Buna ne dersiniz ?

Biraz once tekrardan tum yonetmelikleri gozden gecirdim ve belge ile ilgili herhangi bir madde bulamadim.

Simdilik aklima gelenler bu kadar gelmeyenleri de gelince eklerim.

Hadi kalin saglicakla....
 

Ynt: Türkiye'de ki Yetkililer Neden Telsizden Korkuyor.

s40euro Sİvas'tan selamlar yazınız için çok teşekkürler bu benim olaydan sonra Emniyet müdürümüz makama çağırarak detaylı bilgi aldı ve kendisine ekiplerin ellerinde telsiz olanlara kimlik sorulmasını rica ettim.Ve duyarlı olmaları konusunda da fikirlerimizi paylaştım.Ayrıca haberleşme konusunda kendisi ne gibi yardımlar bulunabileceğimi sordu bende gerekli bilgileri verdim.Sİvas'ta amatör telsizciler olarak bazı şeyleri aşmaya başladık.Bize artık gerçekten kamu yararına çalışan kurum olarak bakmaya başladılar.Sağolsunlar umarım tüm şehirlerimizde bu konuyla ilgili çalışmalar yapılır.

73
tb7ea
 

Ynt: Türkiye'de ki Yetkililer Neden Telsizden Korkuyor.

Yukarida ki sorunlarimiza bir nebze de olsa yardimci olacak bir dokuman buldum.Sagolsun TCSWAT kurucularindan Sayin TA1HZ Tevfik Aydin KAZANCIOGLU mail ile gonderdigim izin istegime onay verdi.

Ekte ki linklerde Sayin TA1HZ`nin Emmiyet Genel Mudurlugu ile BTK ya Bilgi Edinme Kanunu cercevesinde gonderdigi dilekcelerin cevap yazilarini bulacaksiniz. En azindan bir nushasini yaninizda bulundurmaniz Emminyet Kuvvetlerine mensup memur arkadaslarin biraz daha bilgilenmesini saglayacaktir.

http://www.tcswat.org/images/TK2.gif

http://www.tcswat.org/images/EGM.pdf
 





Ynt: Türkiye'de ki Yetkililer Neden Telsizden Korkuyor.

bana tuhaf gelen bir konu bu. 10 yıldır telsiz taşırım hemde şu eşşek kadar olan polis telsizlerinden 40 11 henüz bir allahın kulu çevirip telsizimi sormadı. arabamda onlarca defa polis kontrolüne takıldım henüz hiçbir polis bana o telsizi nerden buldun muamelesi yapmadı. soranlarada amatörüm dedim. hiçbir poliste oneymiş laaaa gibi bir muamelede yapmadı. aksine gayet beyfendilerdi. üstüne üstlük kamu personeliyim ve bu telsizde işimden ötürü taşıyorum.
merak ettiğim bir konu daha var.
amatör telsiz kullanmanın önünde ne engel var. her platformda bunu duyuyorum. bir amatör olarak önüme hiçbir engel konmadı. kurallara riayet ettim. sınav tarihinde gidip tk nın binasında sınavıma girdim. sınavla ilgili gerekli elektronik bilgisini öğrendim. sınava hazırlandım ve kazandım. belgemi akabinde verdiler.
eğer sınav çok zor. kimse geçemiyor dışında bir engel yok. şöförlük sınavı çok kolay. durumumuz malum ortada.
sahiden merek ediyorum. biri bana sıralasın yahu. bu amatör telsizcilik ile uğraşmak isteyenlerin önünde ne engel var.
sınav zor demeyin. başka ne var?

s40euro' Alıntı:
Simdi buna gore aracimda el telsizi.

Hadi bir bakalim bir senaryo yazalim hep birlikte.

Uygulamaya girdik rutin GBT vb. yapildi.
Eeee bu arada telsiz zirtliyor TB2..... TA1....... CQ CQ CQ gibi sesler geliyor. Memur sordu bu nedir diye.
El cevap Telsiiiiizzz
Ne telsizi ?
Amator telsiz
O ney sen teroristmisin casusmusun ne ayaksin in asagi ..........
Bunu yasamayan varmi ?
 

Ynt: Türkiye'de ki Yetkililer Neden Telsizden Korkuyor.

Pakistan ın karşılaştığı büyük afet nedeniyle onlara destek olan bu arkadaşlarımızı hep beraber alkışlayalım.

http://www.irescturkey.com/?p=91
http://www.irescturkey.com/iaru.html
http://forums.qrz.com/showthread.php?t=261477
 

Ynt: Türkiye'de ki Yetkililer Neden Telsizden Korkuyor.

paramedik' Alıntı:
Afetler çok geniş bir konu. Malesef ülkemizde tatbikatlar kağıt üstünde kalıyor. Halk katılamıyor. Halkın içinde olmadığı bir hazırlıktan yeterince verim alınamaz. Belediye ve kaymakamlığın hazırladığı afet planlarını kim biliyor? Bizler her zaman kolay olanı seçiyoruz.Rahatımıza düşkünüz. Cep telefonu varken telsize de ne gerek var?

İzninizle sizinle bir anımı paylaşmak istiyorum. Ağustos 1999 depreminden sonra malumunuz devlet bu konuda birşeyler yapma çabasına girdi. İşletmeci olduğum ve iş yerimde sürekli 100 insan bulunduğu için bölge kaymakamlığından bana bir deprem sivil planı taslağı gönderildi. Bu forma göre deprem ve acil durum planımızı hazırlayıp onaylayıp kaymakamlığa sunmamız isteniyordu. Form matbu ve tek sayfadan oluşuyordu. Masa başında genel çerçevede yazılmış ihtiyaca cevap vermeyen birşeydi. Bunu doldurup formaliteyi yerine getirip işin içinden çıkmak ve kanunu bir vecibeyi yerine getirmiş olmak, vicdanımı rahatlatmadı. Personeli topladım, durumu onlarla paylaştım ve işimizin niteliğine, binamızın imkanlarına, tahliye yeteneklerine ve personel yeteneklerine uygun özgün kendi planımızı yapmaya karar verdik. Üzerinde 1 ay olası senaryo çalışmaları yaptık. Yangın, deprem, elektrik sistemleri, tahliye, afet sonrası telekominikasyon, toplanma noktaları, sahadaki personelle iletişim ve toplanma, ailelerle temasa kadar bir çok konuda tatbikat yaptık, kronometreler tutup süreler ölçüp planlarımıza aktardık....vb

sonuç olarak bizden doldur gönder denen formu göndermedik ve 50 sayfadan oluşan kendi özgün planımızı tüm detaylaruyla, krokileriyle anlatan bir planı hazırlayıp onaylanmak üzere kaymakamlığa gönderdik. Planımız "bunu kim inceleyecek şimdi" gerekçesiyle kabul edilmeden geri gönderildi. Matbu formu doldurup gönderin dendi. Bende kızdım ve iişletme sekreterine sen doldur istediklerini gönder dedim. matbu form hemen imzadan geçerek bize geri döndü. Bizim hazırladığımız özgün planımız ise tozlu rafa kalktı.

Malesef ülkemin brokrasisi bu durumda... yaram sızladığı için siziinle paylaştım. yaızlmla sıktıysam özür dilerim.
 



Ynt: Türkiye'de ki Yetkililer Neden Telsizden Korkuyor.

Selamlar,
neden acaba şaşırtıcı değil ;-( acı ama gerçek.. Atatürk'ün "Türk Çalışkandır" dediği kadar varız işte, kabul edelim. Neyse uzatmayalım.. Ancak.. Bir de şöyle düşünün.. Evet, devletimiz bunu inceleyerek vakit harcamak istemiyor ama onların hatırlatması (keşke fazlasını yapsa ama) sonucu güzel bir acil durum planınız oldu gibi geldi bana.. reha
 

Ynt: Türkiye'de ki Yetkililer Neden Telsizden Korkuyor.

reha' Alıntı:
Selamlar,
neden acaba şaşırtıcı değil ;-( acı ama gerçek.. Atatürk'ün "Türk Çalışkandır" dediği kadar varız işte, kabul edelim. Neyse uzatmayalım.. Ancak.. Bir de şöyle düşünün.. Evet, devletimiz bunu inceleyerek vakit harcamak istemiyor ama onların hatırlatması (keşke fazlasını yapsa ama) sonucu güzel bir acil durum planınız oldu gibi geldi bana.. reha

o gazla bu zamanlara geldik zaten. Ancak nasıl olacak ,nereye kadar....
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,494
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst