Tripod Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan modern_sovalye Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,705

modern_sovalye

Yeni Üye
Mesajlar
12
Tepkime Puanı
0
Arkadaşlar aranıza yeni katılmama rağmen fotoğraf konusunda oldukça istekliyim.Tripodları araştırdım ama tavsiyelere açık olduğum için sizlerin görüşlerini de almak istedim..Şimdiden teşekkürler
 

Etiketler
Ynt: nikon d90 için tripod

d90 için tripod tavsiyesi diye birşey olmaz. olur da...çok ayrıntıya girer yani onun açıklaması. makinenin ağırlığıyla, tripodun ayaklarının rüzgara direncini dengelemek gerekir vs vs...

siz gidin, 100 tl civarında bişey alın işte. çok yürüyecekseniz hafif olsun, mümkünse zıngır zıngır oynamasın. ayakları vidalı diil, kelepçeli olsun. Slik fena marka değil. hem uygun fiyatlı hem de bayağı sağlam. ben benimkinin üstüne basıp dolabın üstünden bişeyler alıyorum yani, bana mısın demiyo? hele bi desin, ayırırım bacaklarını! haa...bacak ayırma demişken. mümkünse bacakları kademeli olarak normalden daha fazla açılabilsin.

rüzgar makineleri ciddi şekilde sallıyor ve bazen açık havada pozlama yapmak imkansız hale gelebiliyor. o yüzden zıngırdamaması en önemlisi.

ama siz 10 saniyeye alıp aile fotoğrafı çekecekseniz, o zaman en ucuzunu alın.

yardımcı olabildiysem ne ala :smiley:
 

Ynt: nikon d90 için tripod

Bandırmada olduğum için rüzgar sıkıntı açıkçası..Vanguard'a bakıyorum ve çok da amatör birşey bakmıyorum..Ancak verdiğiniz tavsiyelerden dolayı teşekkürler...
 


Ynt: nikon d90 için tripod

Başka tavsiye var mı? Merak ettiğim şu, monfrotto diğerlerine göre oldukça pahalı, sadece markaya mı para veriliyor yoksa gerçekten fark ediyor mu?
 



Ynt: nikon d90 için tripod

manfrotto kalite bakımından diğerlerine göre oldukça farklıdır. ama fiyat performans oranına bakarsanız başlangıç aşamasında değmez. "hangi tripodu alayım" diyen birinin manfrotto alması, "hangi dslr'yi alayım" diyen birinin nikon d3 alması gibi bişey olur. manfrotto'lar genellikle kafa ayrı, bacaklar ayrı satılır. her kafanın ayrı bir ergonomisi vardır, işte biri panoramik çeker, biri ball head dedikleri her yöne hızlı hareket eder vs vs...ben de çok ayrıntılı bilmiyorum. çünkü hem o kadar param yok :smiley:) hem de bi tripodum var o bana yetiyo işte.

bu arada manfrottonun da basit tripodları var tabii ki, ama onlar da o kadar pahalı ki...o paraya değmez bence. tabii para çok subjektif bi kavram. benim için çok pahalı olan bişey, başkasına çerez parası gelebilir :smiley:) onu bilemem...
 


Ynt: nikon d90 için tripod

Evet ben bu ball head dedikleri olayı bir alışveriş merkezinde inceledim, hani şöyle ağırca bir lens olsa sağlam tutarmı acaba diye endişelendim. Trekking aktivitelerine de katılıyorum, hafif birşeyler alacağım kesin :smiley:
 

Ynt: nikon d90 için tripod

çok güzel bişey söylediniz. işte manfrotto orda devreye giriyo :smiley:) manfrotto'nun ball head'i çok ciddi ağırlıkları bile rahatlıkla tutarken, diğer markalar vııııjjjt diye aşağı iniyo :smiley:))

trekking'e gidiyosanız, mutlaka askılı ve hafif modelleri tercih edin. ben bi kere kullandım :smiley: çok rahat, öanta gibi atıyosun sırtına gidiyosun. benim tripodumun askısı yok mesela, istesem uydururum bişey tabii ama uğraşmadım hiç. elde taşıyorum. sıkıcı oluyo.

bi de ayakları çivili gibi olanlar var, toprakta filan kaymasın diye. lastik olanlar var taşta kaymasın diye...amaaan :smiley:) şimdi küfür edicem valla :smiley:) amatör adama hepsi para tuzağı kardeşim...
 

Ynt: nikon d90 için tripod

Haklısın, ben fazla titrek olmayan ve sağlam ball head'li bişiler alırım, ayakları konusunda daha fazla tecrübe kazandıktan sonra endişelenirim artık :smiley: Yorumlar için teşekkürler.
 



Ynt: nikon d90 için tripod

en güzeli :smiley:

bacakları sağlam olursa, rüzgarda altına çanta veya bi ağırlık asarak titremeyi engelleyebilirsiniz :smiley:

güle oynaya kullanın inşallah :smiley:
 


Ynt: nikon d90 için tripod

slayer35' Alıntı:
Benro markalı tripodlarıda tavsiye ederim,manfrotto'dan daha ucuz ve kaliteli ürünleri var.


tripod benro a1970 f
kafa benro bh1 m

bu ikiliyi aldim harika acikcasi
 

Ynt: Tripod Seçimi

Tripod seçimi,
- makine ağırlığı arttıkça,
- ağırlık objektiften dolayı dengesizleştikçe
- ve odak uzaklığının artmasıyla beraber titremenin etkileri arttıkça
- elle odaklarken netliği ekrandan izlemeniz gibi durumlar varsa

kritikleşiyor. Yukardakiler söz konusu ise araya para sıkışmış demektir. Aksi halde iş kolay.

Slik tripoddan memnunum. Manfrotto'nun da tripodunu değilse bile monopoduna bakarak tripodunun da iyi olduğunu varsayıyorum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,506
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst