Tek Başıma Arabayla 72 Günde Doğu-Orta-Kuzey Avrupa 22 Ülke 24000km Overland

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 384
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 159,680

Etiketler
Yine güzel bir rota-güzergah..yine şiir gibi anlatım..bol fotograflar...

Ne diyeyim..aboneyim artık Zafer bey. ;D ;D
 

Zafer bey sizi takip etmeye başladık dan sonra hayatımdaki gelecek dönmeler için birçok plan ve programların öncüsü oldunuz. ilgiyle izliyorum sizi ve belirtmek isterim ki yalnız gezileriniz değil mütevazi duruşunuz ile de çok beğeni topluyorsunuz..
 

Zafer hocam uyarmasan 6 ay sonra görürdüm herhalde bu geziyi.

İlk önce yeni ve güzel bir sürece başlamanın sevinci var bunu belirteyim,beni daha mutlu eden kısım ise söylediğiniz bir cümle,''yemek yenilecek kalınacak yerler konusunda fazla bilgi veremem,çünkü ekonomik gezdim'',evet bizimde istediğimiz beğendiğimiz,en azından benim için,bu tarz geziler ,cebinde parayla ama öyle ama böyle (tabi tek başınıza)rahatlıkla bir geziyi yapabilirsiniz fakat yol kenarında duş alma,ormanda,yol kenarı,,,,gibi yerlerde barınma öyle kolay işler değil.

Detaylarını hepsini göreceğiz diye düşünüyorum.

Ayrıca Zafer hocam size göre beğendiğiniz fotoğrafları kalitesini düşürmeden tek yayınlayabilirseniz çok sevinirim,arşimizde kaliteli olarak durması hepimizi mutlu eder,klasik olarak yeni bir bölgenin bir tek fotoğrafını kaliteli bile verseniz bana yeter,bencilce bir istek oldu kusura bakmayın,umarım planlarınızı bozmam.Picasa albümlerinde orjinal boyutta yayınlayacaksanız o da kabulümdür.
 

Zafer Bey yeni fotoğrafları, anlatımları ve hatıraları dört gözle bekliyoruz.

Sizi götürüp getiren elinize, ayağınıza ve aracınıza Allah zeval vermesin. Nice uzun metrajlı gezilere dileklerimle ...
 



Gezilerinizi merak ve keyifle izliyoruz.
Çok gezdikçe anlatacak şeyler de o oranda artıyor, ancak ben özellikle Kopenhag kısmını merakla bekliyor olacağım. ;)
 

seyr-ü zafer' Alıntı:
Eylül 2011'de tamamladığım seyahat Doğu ve Orta Avrupa ile İskandinavya'daki 22 ülkeyi kapsadı, yaklaşık ikibuçuk ay sürdü. 24000km yol gittim. Daha önceki gezilerimle kıyasladığımda türlü sebeplerden bu en zoruydu diyebilirim, zamanla paylaşacağım. Güzel fotoğraflarım ilginç anılarım var. Ben anlatıma başlayana kadar sözkonusu ülkelere gidecekler araştırıp da bulamadıkları detayları sorabilirler, biliyorsam cevaplarım. Gezi çadır konaklamalı ve ekonomi marketlerinden karın doyurmalı gerçekleşti, kalınacak yerlerlerle ve lokantalarla ilgili faydam dokunmaz, bunun dışında yardımcı olabilirim. Geçilen ülkeler: Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya, Rusya, Finlandiya, Norveç, İsveç, Danimarka, Almanya, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Fransa, İsviçre, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan.
Harika, oralarda bir yerlerde karşılaşsak müthiş bir sürpriz olurdu. 1.5 ay sürede sizinkinin kilometre olarak yaklaşık yarısı kadar bir gezi yaptım. 11 Eylül'de tamamladım. Paylaşacağımız çok şey çıkacaktır. Bizim rotamız kuzeye çıkmaktı Gamvik'e kadar çıktık. Rotamız da birçok yerde kesişmiş. Merakla gezi yazılarınızı bekliyorum. Ben de yazmaya başladım.
 








sayın (seyr-ü zafer) selamlar paylaşımınız için teşekkür ederim.gezginci ruhumuz birazdaha sizinde katkınızla besleniyor.sağlıkla kalmanız dileklerimle saygılar.kemal orhan
 





Merhaba Zafer Bey

Dün Ferhat sizin geziden bahsedince , bende sizi kutlamak istedim. Zor işi başaran insanlardansınız. Bu sene gezi süresi ve km açısından madalyayı size veriyoruz :smiley: Sizin 24000 km yi 72 günde tamamlamak demek ortalama 333 km ile gün geçirmek demektir. Bizimkide ortalama 280 km günlük oldu. 43 günde . Ama bu hızda 43 gün sürekli gitmek bana yorucu geldi. Daha yavaş gezip, daha çok şey görmeyi istedim zaman zaman. Güzel kentler sizi bırakmak istemiyor, lakin proğrama göre gitmeniz gerekiyor :( Sizde durum nasıl oldu ? Sağlıcakla ve kazasız döndüğünüz için tekrar kutlarım.

Gezi anılarımızın keşiştiği noktalar çıkabilir. Sizden öğreneceğimiz rotalarda var.

Haritalar ile konuşmayı bizde seviyoruz. hatta bizim harita üzerinde tarih bilgileride oluyor. Böylece ne zaman oradaymısız bilgiside bakınca çıkıyor. Yolda karşılaştığımız gezginler de kısa bir sohbetten sonra, haritalar konuşuyor :smiley: Kim nereye gitmiş , ne görmüş , ne yemiş , ne hissetmiş , ne öğrenmiş gibi "n" leri artırabilirsiniz.

Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz. Vereceğiniz bilgileri ilgiyle okuyacağız.

Bizde bir defter doldurduk. Ben yolda yazdım , Ferhat da şimdi yazıyor :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,505
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

SON KONULAR



Geri
Üst