Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan irmscher Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,318
Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

*
irmscher' Alıntı:
- Daha önce gittiğim İsrail de yaşadıklarımın aynısını burda da yaşamam en önemlisiydi . Türkiye de 90 larda yaşanan savaştan gelen genel bir önyargı vardır . Sırplar düşman , soğuk , türk düşmanı , müslüman düşmanı vs. gibi , malesef , bazen , bazı durumlarda bir iki gözü dönmüş politikacının emelleri , bütün bir ülke insanının , halkların üzerinde önyargılar oluşturuyor . Tamamen yanlış bir önyargı , acayip derecede Türkleri seviyorlar , çok yardımseverler , kibarlar , zaten tarih olarak da Türklerden etkileşim var. Tanıştığımız insanlar çok iyi izlenimler bıraktı bizde . Bununla ilgili 1-2 örnekde anlatacağım . Sonuç , Sırbistan her türk ün korkmadan , çekinmeden rahatlıkla gidebileceği , gezebileceği bir ülke , en azından bizim gördüğümüz yerler bu şekildeydi.

Halklar arasında düşmanlıklar yoktur. Egemenler, iktidarlarını sürdürebilmek için, ırkçılık yapar ve iç&dış düşman yaratırlar. :( :mad: Ezberlerle yetişen insanlar/halklar da, düşman(!)ları bir şekilde tanıyınca şaşırıp kalır, kafaları karışır.... ;)


*
irmscher' Alıntı:
Partizan Stadyumu ndan , Sirbistan in en buyuk ortodoks kilisesi St. Sava Kilisesi ni gormek icin yurumeye karar verdik . 10-15 dk yurudukten sonra elimizdeki haritayla ilgili ufak bi yanilma yasadik . Arabasina binmek uzere olan genc bir cocuga kilisenin yerini sordum , fakat kiliseyi bilmedigini soyledi . Tam kendi kendime nasil bilmez diye sasirmisken , tamam anladim biliyorum dedi ve tarif etmeye calisti fakat onuda beceremedi :smiley: Tamam sorun degil baskasina sorariz dedigimde , okey gelin lutfen ben sizi arabayla birakirim diye teklif edince kabul ettik .

Cocuk , arabada , elimdeki Partizan magazasindan aldiklarimi poseti gorunce , Partizan taraftarimisiniz diye sordu

Yok dedim biz Galatasaray liyiz :smiley: hediye olarak aldim , cocuk ben futbolcuyum Partizan da oynuyorum , Fenerbahce den de teklif aldim demezmi , bizde tabi aman dedik yakma kendini Turkiye ye gelirsen sadece Galatasaray a gel dedik , gulustuk . Ben yine pek inanmadim nedense Paf genc takim oyuncusudur vs. diye dusundum . En son inerkende bir fotografini cektim , sagolsun bizi kilisenin onunde birakti.
Adini sordum , Lasar dedi !
Otele gittigimizde merakla internet den hemen arastirdim ve bakinca gozlerime inanamadim :smiley:))
Cocuk gelecegin buyuk yildizlarindan Lasar MArkovic ! Partizan da bir cok golu var 'milli takimda da oynuyor ve gelecek sezon icin Fc Chelsea ile on sozlesme yapmis :smiley:)
Gercekten kuzenimle daha sonra bu olaya cok gulduk ve cocugun mutevaziligine cok sasirdik gercekten ve cok hosumuza gitti .
Dusunun Turkiye de bu kadar unlu bir futbolcu bir turiste boyle bir yaklasim ve yardim icinde olur mu acaba , pek sanmiyorum
Bu da bizim cektigimiz Lasar in fotografi , ve internet den bir alinti ekliyorum

Acaba yalnızca bizim futbolcularımızda mı acaba kusur; onları bu yola iten halkımızda hiç mi kusur yok?.. ;)

Fenerbahçe'nin son yıllarda "scout" konusunda doğru işler yaptığının doğrulaması bu bilgi... ;D


*Değerli gözlem, çözümleme, değerlendirme ve fotoğraflar için teşekkürler. :smiley:

Cavid Sezen
 

Etiketler

Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

Karlofca ...

DSC 0429 001


DSC 0453 001


DSC 0461 001


DSC 0462 001


DSC 0478 001
 





Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

Unlu Petravaradin Kalesi ve muzesi , Novi Sad sehrinin hemen karsisinda , bu kale her zaman Osmanli nin basina buyuk dert acmis , Sirplar burda Osmanli ya karsi en buyuk zaferlerini kazanmislar . Kale nin dahiyane bir savunma sistemi var , zamaninda etrafi su kanallariyla doldurulmus ve kaleye hizli sekilde saldirmak cok zor bir hale getirilmis ...

DSC 0521 001


DSC 0541 001


DSC 0539 001


DSC 0529 001


DSC 0564 001
 



Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

Kanuni Sultan Suleyman

( Sirbistan da Kanuni ye karsi cok buyuk bir saygi var ve herkes Kanuni yi biliyor)

DSC 0535 001
 






Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

Novi Sad sehir merkezinde esnaflik yapan guzel bir bayan bizim Turk oldugumuzu duyunca ilgisi artti , kendisininde Turkiye yle ticaret yaptigini , Istanbul a devamli geldigini ve mal aldigini ve Turkce ogrendigini soyledi , hatta Turkce calisma defterini de bize gosterdi , cok neseli bir hanimdi gercekten , iste bu da calisma defteri :smiley:)

DSC 0757 001
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,480
Mesajlar
1,518,557
Kayıtlı Üye Sayımız
172,134
Kaydolan Son Üyemiz
mertm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst