Sinop, Samsun, Amasya Gezimiz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ankirali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,785

ankirali

Kamp II
Mesajlar
354
Tepkime Puanı
15
Yer
Ankara
Kısa süreli (5 günlük) bir tatil için aslında sık gittiğim Akçakoca'yı düşünüyordum. Fakat gezi planımızın Sinop olmasının çeşitli nedenleri vardı: Sinop’un Ankara'ya uzaklığı 400 kilometre. Akçakoca mesafesinin üzerine 150 kilometre ilave ile değişik bir bölgenin gezilmesi. Özellikle Martı Kamping gibi bakımlı ve yabancıların da tercih ettiği bir kampingin olması.
Gündüzden arabayı ve karavanı yıkattım. Zaten karavanın içinde her türlü malzeme hazır bekliyordu. Sadece yiyecek ve giyeceklerin hazırlanması akşam evde bir koşuşturma ile tamamlandı. Akşam yemeğini yedikten sonra saat 22.10’da aracın kontağını çevirdik.
Evden geç çıkmamıza rağmen biraz yol alıp geceyi karavanda geçirecek ve ertesi gün yolumuzu azaltacaktık. Çankırı olarak hedeflediğimiz mola yerimiz uygun yer olmadığından, Ilgaz kavşağında Akbak tesisleri oldu. Ama bu arada saat gece biri buldu. İyide oldu çünkü Sinop yolunu yarılamıştık. Böylece ertesi gün Sinop’ta daha çok zaman geçirecektik. Zaten hazır olan karavanın yataklarına birer çarşaf serildi. Yazlık yorgan tipi uyku tulumları açıldı. Ben yine koridora süngerleri dizerek yatağımı hazırladım ve yattık.

DSC01584


DSC01585


DSC01586


DSC01590
 

Etiketler
Ynt: Sinop, Samsun, Amasya Gezimiz

Sabah 7 de uyandım ama çocuklar derin uykudaydı. Biraz bekleyip herkesi kaldırdım ve saat 08.30 da otogaz alıp yola çıktık. Akyurt ve Çankırı civarlarını gece geçmemizden ve yolunda biraz sarsıcı olmasından buraya kadar keyifsiz bir yolculuk yaptık diyebilirim. Fakat buradan itibaren Kargı’ya kadar nispeten düz ve bakımlı bir yola çıkınca neşemiz yerine geldi. Yol, sabah olduğundan sanırım tenhaydı. Kargı’dan sonra veya Boyabat civarlarında yol yapımı nedeni ile 9 km kadar taşlı ve toprak yol bizim tüm neşemizi kaçırdı. Bazen birinci vitese bile düştüğüm oldu. Boyabat’tan sonra yol Sinop’a kadar düzgündü ama Sinop girişinde yine yol yapım çalışmaları vardı. “Ah Akçakoca yolu ” dediğim de oldu. Kahvaltımızı yolda yapacaktık ancak uygun bir mola yeri beğenemediğimizden ve henüz tam acıkmadığımızdan Sinop’a kadar devam ettik. Saat 12,30’da Martı kampinge giriş yaptık.

DSC01595


DSC01598


DSC01601


DSC01602


DSC01609
 

Ynt: Sinop, Samsun, Amasya Gezimiz

Hizmet binasına yakın, gölgesi geniş bir ağacın yanına karavanı sabitledik. Kampingten piknik tipi masa aldık. İlk iş olarak kahvaltımızı yaptık. Kampta öğleden sonra denize girdik. Plaj kumlu ve 30 metreye kadar boy oluyor. Katlanır bisikletle bir keşif turu yaptım. Akliman’a kadar gittim döndüm. Daha sonra büfeden yiyecek, içecek almak için tekrar gittim. İki kişilik çadırı çocuklarla beraber kurduk. Araç yatak süngerlerini çadıra yerleştirdim.

DSC01631


DSC01614


DSC01640


DSC01649


DSC01669
 

Ynt: Sinop, Samsun, Amasya Gezimiz

Bir gün önce doğudan esen rüzgar, bugün batıdan esiyordu. Ama deniz dalgalı değildi. Denizden çıkınca kahvaltımızı yapıp İnceburun, Hamsilos ve Akliman'ı gezdikten sonra, Sinop’a giderek müzeleri de gezdik. Akşam üzeri kampa gelip denize girdik ve voleybol oynadık.
Ertesi gün Sinop’a geçerek cezaevi ve liman bölgesini de gezdik. Akşamüzeri çocuklar denize gitti. Daha önceden havanın yağmurlu olacağını öğrendiğimden çadırı topladım ve arabanın içindeki bagajları ayarlayarak kendime yatak yaptım. Karavanın koridorunu da küçük kızımın yatması için şişme mat yerleştirerek hazırladım. Gece yarısı sağanak yağmur başladı. Biz karavanda ve arabada rahat uykumuza devam ettik.

DSC01672


DSC01721


DSC01722


DSC01737


DSC01756
 




Ynt: Sinop, Samsun, Amasya Gezimiz


Güzel bir gezi olmuş, ankiralı... İzliyoruz.... ;) ;)
 

Ynt: Sinop, Samsun, Amasya Gezimiz

Sabah kalktığımda yağmur çiseleyerek devam ediyordu. Samsun’a gideceğimizden kahvaltı yapmadan arabayı ve karavanı yolculuğa hazır hale getirdik. Kamp sahibine üç günlük hesabı ödeyerek saat 10.00 da yola çıktık. Hafif yağmur altında Samsun’a yola koyulduk. Sinop-Samsun yolu otoyol tadındaydı. Saat 13.00 gibi Samsun Karavanparka giriş yaptık.
Karavanı yerleştirip dışarıda yağmur olduğundan karavanın masasını açarak kahvaltımızı yaptık. Arabaya binerek Samsun sahilindeki yabancılar pazarını ve sahil şeridini gezdikten sonra Gazi Müzesini gezdik. Karavana dönerken yolun kenarındaki büyük bir AVM de alış-verişimizi de yaptık. Yağmur yağmaya devam ediyordu. Karavanda akşam yemeğimizi yedikten sonra ben arabada olmak üzere yattık.

DSC01938


DSC01946


DSC01960


DSC01962
 

Ynt: Sinop, Samsun, Amasya Gezimiz

Sabah 09.00 gibi kalkıp hazırlığımızı tamamlayıp, yine kahvaltı yapmadan yola çıktık. Samsun’dan Ankara’ya kadar yol “kaymak asfalt” tabir edilen durumda. Saat 12.30’da Amasya’ya birkaç km kala Opet benzinlikte nefis bir kahvaltı yaptık. Burada karavanı araçtan ayırıp park ettikten sonra Amasya’ya girdik. Yaklaşık üç saat gibi müzeleri ve şehri gezdikten sonra karavanı bağlayıp yola koyulduk. Çorum’dan leblebi alıp yola devam ettik. Saat 20.00 gibi Kırıkkale çıkışında tesislerde mola verdikten sonra 22.45 te Ankara’da evimize vasıl olduk.

DSC01987


DSC01991


DSC01999


DSC02042


DSC02015
 





Ynt: Sinop, Samsun, Amasya Gezimiz

Gezi ile ilgili değerlendirme :
• Karavanla akşamdan yola çıkıp geceyi yolda geçirmek keyifli hem de yol yorgunluğunu azaltıyor. Ancak karanlıkta bir yer göremiyorsunuz. Bu da olumsuz yanı.
• Bisiklet taşımak çevre gezileri yapmak, spor ve alış-veriş için kesinlikle tavsiye edilir.
• Yine Gezenbilirden Martı Kampingle ilgili edindiğim bilgiye dayanarak sivrisinek spreyi aldığım iyi oldu. Çünkü yakınlarda pirinç tarlaları olduğundan akşam ortaya çıkıyorlar.
• Ankara-Sinop yolu hoşuma gitmediğinden yolu uzatarak Samsun üzerinden döndüm. Sinop’a gideceklere samsun üzerinden gitmelerini (yol yapımı nedeniyle birkaç yıl daha) tavsiye ediyorum.
• Zamanın darlığı yine gezide her yeri görmeyi ve şehirlerin gece havasını solumayı engelledi. (Amasya’nın gecesini de görmek isterdim.)
• Hafif bir çekme karavanın avantajını yaşadım. Hem yakıt hem de şehir içerisinde rahat manevra olanağı sağlıyor.
• 1250 kilometre yol yaptım. Dört kez yakıt istasyonuna girerek toplamda 140 litre otogaz harcadım.
 


Ynt: Sinop, Samsun, Amasya Gezimiz

Sn. ankiralı, çekme karavanınızın kompakt yapısı sayesinde kısa-hızlı ama zevkli geziler yapabiliyorsunuz. Gezdiğiniz coğrafya bana göre çok özel bir bölge. Keyfini çıkardığınızı görüyorum. Gezinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler :smiley:
 

Ynt: Sinop, Samsun, Amasya Gezimiz

Yavuz Bey, asıl biz size teşekkür ederiz. Sizleri örnek alarak gezilerimizi yapıyoruz.
Eralp Bey, belirttiğiniz gibi yağmur keyfimizi kaçırmadığı gibi bilakis geziye ayrı bir renk katıyor.
Haşmet Bey, karavanımızın kompakt yapısının avantajını kullanıyoruz. Sizin Doğu Karadeniz geziniz de bize ilham vermişti. Belirttiğiniz gibi özel bir coğrafya Karadeniz. Doğu Karadeniz'e daha çok zaman ayırmam gerekiyor. Seneye inşallah diyelim.
Hepinize teşekkür ederim.
 

Ynt: Sinop, Samsun, Amasya Gezimiz

Benim de yakın zamanda planıma aldığım bir rota... Çok güzel bir sunumla anlatmışsınız gezinizi....

Tekrarında çekme karavancılar olarak, hep beraber yollara düşmek ümidiyle :smiley:

Saygılarımla
 



Ynt: Sinop, Samsun, Amasya Gezimiz

Güzel bir gezinin paylaşımı için teşekkürler. ;D
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,457
Mesajlar
1,518,161
Kayıtlı Üye Sayımız
172,110
Kaydolan Son Üyemiz
Bukrek

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst