Proje Çizdirerek Karavan Yaptırmak Artık mümkün Değil mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan quantumtatarino Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,766

quantumtatarino

Yeni Üye
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
0
Yanlış bilgi aktarmak endişesi ile herkese sevgiler, saygılar...
Yakın zamana kadar hiç ilgim olmayan karavan dünyası ile bir arkadaşım sayesinde tanıştıktan sonra ben de aranıza katılmaya karar verdim. Bunun için seçtiğim yol ise her zaman olduğu gibi(kendi adıma) maliyeti en aza indirmenin yollarını ve burası Türkiye(!=yaygın kullanım) diyerek her türlü(düşünmeye yetebildiğim) olumsuzluğu ve alternatifi düşünmeye epey zaman ayırarak geçirmek oldu. Özetle, araç, aracın motoruna bağlı alternatör, alternatöre bağlı izolatör, izolatöre bağlı ana akü ve yardımcı aküler, invertörler(tam sinüs, modifiye sinüs),klimalar, buzdolapları, ses sistemleri, ısıtıcılar(truma vs.), kombiler(kalorifer tesisatı(biraz fantezi(bana göre değil:smiley:)), amper ve volt hesapları, kamp alanına bağlı kalmadan ne kadar süre ile hangi aletleri çalıştırabileceğim, mdf, suntalam, sac, plastik kaplama, aliminyum kaplama, bunların fiyatları, yurt dışından getirebileceğimiz malzemeler(ebay.com, buy.com, amazon.com), çin işi, amarikan işi, karavanın tavanını kırılmaz camdan yapmaya kadar hayal edebileceğim(yatmadan önce yıldızları seyretmek için):smiley: herşey yani vs.vs... VE tüm bunları uyguladıktan sonra nasıl ruhsata işletebileceğim yani özgürlüğün somut hali::::smiley:))))
ŞİMDİ ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM ŞEY: Şubat 15'e kadar(2009) Makine Mühendisleri Odasından bir Mühendis Arkadaşımıza proje çizdirip, projeye uygun imalatı İSTEDİĞİMİZ YERDE yaptırdıktan sonra ve onaylanan projenin muayenesinin yapıldıktan sonra ruhsata işletebiliyorduk. ÖĞRENDİĞİM KADARI İLE artık bu mümkün değil. 15 Şubat 2009(kara gün) tarihinden sonra yukarıda izah etmeye çalıştığım imalatı sadece karavan imalatçılarının yapabileceğini öğrendim. Bu doğru mudur? Artık kendi karavanımızı kendimiz yapamıyor muyuz. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlarımız varsa lütfen benimle paylaşsınlar eğer paylaşırlarsa bunun için peşinen teşekkür ediyorum...:smiley:
NOT: Ayrıca şunu(tamamen subjektif görüşümdür)ekleyeyim: araç(ör: Citroen Jumper, Peougeut Boxer, Ford Transit, Iveco Daily vs.)ayrıca temin edildikten sonra, sadece ve sadece aracın üzerine yapılacak standart donanımlı(karavan tip(alkovenli)karoser, duş, tuvalet, oturma grubu, yatak, temiz su tankı, pis su tankı, 12 V. su pompası, ısıtıcı, 12:220V invertör(o da işe yaramaz çünkü modifiye ve düşük Watt) için 30 milyar, 20 bin Euro gibi rakamlar istenmesi Türkiye şartlarında istenebilecek ve elde edilebilecek bir miktar değildir. Çünkü...(=burası da her her benim evimdir diyen sevgili karavancı ve karavancı adaylarının iyi bildiği bir cevap.)
Herkese sevgi ve saygılarımla...(haddinden fazla imalat ücreti isteyenler dahil)=(AÇ GÖZÜNÜ SEYRET TEKRARI YOK BUNUN, İŞİMİZ MUHABBET EFKARI YOK BUNUN, ARADA BİR DİLİMİZ SÜRÇER İSE AFFOLA TUTMASINI BİLİRİZ DE KEMİĞİ YOK BUNUN):smiley:))
 

Etiketler
Ynt: Proje Çizdirerek Karavan Yaptırmak Artık mümkün Değil mi?

sn. quantumtatarıno.
yazdıgınız konu uzerınde ılgımden dolayı ogrenmek ıstedıgım bır husus var.
aktarmıs oldugunuz bılgıler bır deneyımın sonucumudur , veya sadece bır duyumamı dayalıdır.
cunkı; ocak 209 sonlarında bır muhendıslık burosu aracılıgıyla acık kasa kamyonet uzerıne alkovanlı karavan donusturulmesı gerekcesı ıle TSE kurumuna yapmıs oldugum sahsı basvurum 19.02.2009 tarıhınde kabul edılmıstır. bu gelısmeden dolayı gereken tadılatın yapılabılmesı ıcın gırısımde bulunacagım. muhendısımden aldıgım bılgıye gore tadılatın gerceklesmesınde projeye uygun olarak ılla kı bır karavan ımalatcısı mecburıyetı olmadıgı, yapılan ıcraatın malzemenın CE belgelı ve faturalarının ıbrazı gerektıgı ayrıcada alınmıs hızmet faturasının ılave edılmesnın yeterlı olacagını bıldırmıstır.
bu asamaya kadar gelmısken yazdıklarınızdan dolayı endıselenmekteyım konu hakkında dayanaklı bılgılerınız varsa bıldırmenızı rıca edıyorum bır ketenpereye gelıp gelmedıgımı anlamaya calısıyorum.
mehmet - ızmır
 

Ynt: Proje Çizdirerek Karavan Yaptırmak Artık mümkün Değil mi?

Mehmet Bey merhaba, aktarmaya çalıştığım bilgiler tecrübeye değil duyuma dayalı, şöyle ki; bulunduğum ildeki makina mühendisleri odasını aradım ilgili mühendis yapmak istediğim şeyin artık mümkün olmadığını, imalatın, karavan tip onay belgesine sahip bir imalatçı tarafından yapılması gerektiğini söyledi, aynı hususu trafik tescil şube müdürlüğünden de teyid ettik, 15 Şubat tarihinden sonra dönüşümün bu şekilde yapılamadığını söyledi, yine duyduğum kadarı ile avrupa birliği uyum yasaları ile bir alakası varmış. Size yasal dayanak ya da yönetmelik genelge gibi yazılı bir metin aktaramayacağım, ama ben de "ketenpere"ye gelmemek için araştırmayı işe koyulmadan önce yapıyorum. Ayrıca öğrendiklerimin doğru olup olmadığını anlamak için İstanbul Kamp Karavan Derneğinden Birol Ansa'yı aradım(yönetim kurulu üyesi) tanımıyorum ama telefonunu internet sitesinden aldım, sağolsun vakit ayırdı bir önceki mesajda yazdıklarımı kendisine sordum, o da durumun benim bir önceki mesajda yazdığım gibi olduğunu söyledi. Şimdilik öğrenebildiğim ve bilebildiğim bu kadar araştırmaya devam ediyorum istanbul da bir mühendislik firmasından haber bekliyorum, geldiğinde sizinle paylaşırım, sizde durumu açıklığa kavuşturacak veya yeni şeyler öğrenirseniz lütfen yazın, inşallah yarı yolda kalmazsınız, saygılar...:smiley:
 

Ynt: Proje Çizdirerek Karavan Yaptırmak Artık mümkün Değil mi?


ARKADAŞLAR DENİZLİDE BİR MAKİNA MÜHENDİSİ ARKADAŞLA GÖRÜŞTÜM.İSTEYEN HERKES MALESEF KENDİSİ KARAVAN İMALATI YAPAMIYOR.YAPSADA KAYIT TESCİL İŞLEMİNİ YAPTIRAMIYOR.KAYIT TESCİL İÇİN İMALAT YETKİ BELGESİ OLMASI GEREKİYORMUŞ.BİLGİNİZ OLSUN.SELAMLAR.
 

Ynt: Proje Çizdirerek Karavan Yaptırmak Artık mümkün Değil mi?


sn quantumtatarıno
sn cecen
ılgınızden dolayı sızlere tesekkur ederım. yazdıklarınızı gormemezlıkten gelmıyorum . fakat muhendısım ısrarla yaptıracagınız hızmetler ve alacagınız malzeme ve techızatın faturalarını temın etmemın yeterlı olacagını bıldırdı. bılgıyı bu gun aldım. ben ısrarla gereklı prosodurlere uyarak gıttıgı yere kadar devam ettırmeye calısacagım.hanı bır laf vardır ''ya herro ya merro'' umıtsız yasamaktansa sımıt hayaletmek daha ıyıdır dıye dusunuyorum.
selamlar mehmet.
 




Ynt: Proje Çizdirerek Karavan Yaptırmak Artık mümkün Değil mi?

Mehmet Bey, bende "yaybek" arkadaşımız gibi sizden gelecek haberleri bekliyorum. netliğe kavuşturduğunuzda bize de haber verin, kolay gelsin iyi günler...:smiley:
 

Ynt: Proje Çizdirerek Karavan Yaptırmak Artık mümkün Değil mi?

Değerlikaravancı dostlar ben aracımı yeni proje çizdirerek motokaravana çevirdim.Araç 1980 md WW T3 minübüs Önce Mak.müh. Gidip proje lendirip TSE ye gidildi uygunmu diye fikir alındı.Sonrasında araç içinde uygulama yı aynen yaptık ve yaptırttık.Şoför arkasına mutfak seti möble yapıldı ,kapaklı altına buzdolabı iki plastik su bidonu ve tüpyerleştirildi. Buzdolabı üstüne 2 li ocak sabit ledim. Yanına evye ve elk li musluk monte ettim.Kapak üstüne kapanıyor.Kapak içten alimünyum ile kaplandı ,malum pişen ocak buharından etkilenmesin diye.Arka koltuk sökülerek çekyat tarzı kanepe yaptırıldı.Tabi Mobilyacıdan yatak kanepe faturası,Ocak faturası alındı .Son hali ile Mk müh. Proje çizdi ve TSE den onaylandı.Özel amaçlı araç (motokaravan) Kategorinde 2+1 yolcu koltuk la TÜV TÜRK vize ye girildi.Sonrada trafik ten ruhsat çıkarıldı.1 /03/ 2009 da eski trafik poliçesi bitiyor.Yenisi için sigortam net den teklif aldım.255 TL.Motokaravanımın fotoğraflarını ise becerebilirsem yardım alırsam yayınlayacağım.Herkes gönlünce sağlıklı mutlu uzunca bir yaşam diliyorum.
 

Ynt: Proje Çizdirerek Karavan Yaptırmak Artık mümkün Değil mi?

sn.metın0035
basarabılecegıne zaten ınanıyordum. bılmıs ol kı en az senın kadar sevındım. karavanını cok merak edıyorum .ıstedıgın gıbı oldguna ınanıyorum . verdıgın emegın karsılıgını almıs olmakla cok mutlu olmalısın. ben de paylasıyorum.
benım karavan henuz daha devam edıyor .dun celık ıskelet ,ahsap bolumler montajı, polyester kaplanması faturalarını temın ettım . onumuzdekı hafta fabrıkaya verdıgım ce belgelı beş adet camı teslım alacagım daha onrada senın en son verdıgın yere evraklar teslım edılecek. karavan yapımına da devam edıyorum. kısmet ıse gormeye gelecegım. haber verırım.
saglıklı gunler dılerım.
 

Ynt: Proje Çizdirerek Karavan Yaptırmak Artık mümkün Değil mi?

Sayın metin0035,

Güle güle kullanın!...

Not: Fotoğraflarla "Benim Karavanım" bölümünde tanıtımını bekliyoruz.

Selamlar.
Cavid Sezen
 



Ynt: Proje Çizdirerek Karavan Yaptırmak Artık mümkün Değil mi?

Sayın Metin0035,öncelikle geçmiş olsun diyeyim,sanırım artık rüyalarınızda uğraşmaktan kurtulmuşunuzdur.Aracınızı iyi günlerde mutluluk dolu gezilerde kullanmanızı dilerim.Saygılarımla ABDİ UÇAR
 

Ynt: Proje Çizdirerek Karavan Yaptırmak Artık mümkün Değil mi?

sn yaybek.
edındıgım bılgıler ve metın beyın deneyımlerı , bu konuda dogru yolda oldugumuzun belırtılerı gerceklıgını bır daha ıspatlamıs ınanısındayım. sızın de bu gırısımlerınızde basarılı olacagınız kanaatındeyım. bır cok uretılmıs olumsuz senaryo ve afakı fıkır yurutmelere kulak asmayalım . deneyıp gormek en hakıkı ve endogru ogrenme bıcımı yolundan hareketle tez elden gırısımlerınızı gerceklestırerek sonuca gıdebılecegınız , sonucta da olumlu basarıya ulasacabılecegınıze yurekten ınanmaktayım.
yol sızın yolunuz...... kıme ne yolunuz acık olsun sn. yaybek selamlar.
 

Ynt: Proje Çizdirerek Karavan Yaptırmak Artık mümkün Değil mi?

sn.Metin0035, yeni karavanınız hayırlı olsun, iyi günlerde güle güle kullanın. Sakıncası yoksa maliyeti konusunda bilgi verebilir misiniz? fotoğraf yüklemek için yardımcı olacak açıklamalar aşağıdaki linkte;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21499.0
saygılarımla...
 

Ynt: Proje Çizdirerek Karavan Yaptırmak Artık mümkün Değil mi?

Sayın Metin0035 hayırlı olsun yeni aracınız geçenlerde bir yazıda araba M1 katagorisinde yani minibüs'den dönme olduğu için ABS sormuyorlar yazıyordu şimdi bizimki N1 acaba sorun bu olabilirmi bunu bir sormak lazım inşallah olur ne diyelim.
 

Ynt: Proje Çizdirerek Karavan Yaptırmak Artık mümkün Değil mi?

herhese sevgiler saygılar bir süredir girip bakamadım ama yazılanları görünce ben de çok sevindim
 



Ynt: Proje Çizdirerek Karavan Yaptırmak Artık mümkün Değil mi?

Sayın Metin 0035 ve Sayın Orbay74 mümkünse telefonlarınızı verebilir misiniz, ben de kendi karavanımı kendim yapmak istiyorum, prosedür bakımından sizin bilgi ve tecrübenizden istifade etmek istiyorum, telefonlarınızı verirseniz memnun olurum iyi günler:smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,750
Kayıtlı Üye Sayımız
172,148
Kaydolan Son Üyemiz
perdeci71

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst