Orta Asya Gezisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osman eğitimci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,712

osman eğitimci

Yeni Üye
Mesajlar
17
Tepkime Puanı
0
Dört arkadaş temmuz'un sonunda uçak ile Almaata'ya gidip oradan İran istikametine Orta Asya Gezisi planlıyoruz.Dördümüzün de yeşil pasaportu var.Sırtçantalı tarzda gezmeyi planlıyoruz.Bu güzergahta ayrıca Kaşgar'a (Çin sınırları içinde) gir çık yapmayı düşünüyoruz.
1-Kaşgar'a hangi sınırlardan girebiliriz ve bu güzergahlarda otobüs ya da taksi ile ulaşım nasıl.
2-Kazakistan-Kırgizistan-tacikistan-Özbekistan-Türkmenistan-İran arasındaki sınır kapılarından geçiş yapanlar var ise tecrübelerini paylaşırlar ise memnun olurum.
3-Bu ülkelerde şehirler arası ulaşımda taksi, otobüs, tren ulaşımı nasıl.
4-Konaklamada otel, hostel yada günlük daire kiralmadan hangisi uygun olur.
5-Türkmenistan yeşil pasaporta vize istemiyormuş, fakat Oradan davetiye almak gerekiyormuş. Nasıl olduğu konusunda bilgisi olan var mı.
6-Başka nelere dikkat etmeliyiz.
Not:Daha önce 7-8 kez farklı ülkelere gezi düzenledik.Gezi tecrübemiz var.Fakat Ora Asya ile ilgili gezi yazılarını okuduğumda bu bölgenin birçok yere göre daha zor bir bölge olduğu izlenimi edindim.Bu açıdan tecrübelerin paylaşılmasında yarar olacağını düşünüyorum. osmanozyurt1@hotmail.com
 

Etiketler
Ynt: Orta Asya Gezisi

Dediğiniz coğrafyalara motosiklet ile gezi planladığımdan dediğiniz araştırmaları bende yapıyorum, size tavsiyem google'a motosiklet orta asya tur/gezi yazmanız, çıkacak siteler zaten belli, 3-5 sitevar, orada çok güzel anlatmışlar. Zorluk çıkan sınırlar Türkmenistan ve Özbekistan, diğerleri çok problem değil. Bu iki ülke yeşil pasaporta vize istiyor, aslanlar gibi gidip alacağız (bende de yeşil var) Toplu taşıma sorunlu, kalacak yer çok ucuz.
 

Ynt: Orta Asya Gezisi

Katkınız için teşekkür ederim. Dediğiniz siteleri okudum.Çok da faydalı oldu.Fakat biz kendi aracımız ile gitmeyeceğimiz için özellikle ulaşım, ülkeden ülkeye sınır geçişleri konusunda ve Kaşkar'a giriş konusunda bilgi ihtiyacımız var.Ben de istanbulda yaşıyorum. Vize konusunda ilgili ülkelerin konsolusluklarına uğrayıp bilgi alacağım.Aldığımda burada paylaşırım.Siz de edindiğiniz bilgileri paylaşırsanız memnun olurum.
 

Ynt: Orta Asya Gezisi

Rica ederim, ulaşım konusunda dediğim gibi bizdeki kadar rahat araç bulamayacaksınızdır ama biraz yorucuda olsa ulaşım mümkün. Biryerlerde okumuştum sınırlar arasında işleyen otoüsler yada taksiler kullanabiliyorsunuz ama tam olarak hangi sitedeydi adres veremiyorum, çok ilgimi çekmediğinden aklıma yazmamışım.
 




Ynt: Orta Asya Gezisi

Kasgar dediginiz dogu turkistan bolgesi icin yardimci olabilirim


Sent from my iPhone using Tapatalk
 


Ynt: Orta Asya Gezisi

oguzhan3434' Alıntı:
Kasgar dediginiz dogu turkistan bolgesi icin yardimci olabilirim


Sent from my iPhone using Tapatalk
Memnun olurum.Öğrenmek istediğim hususlar.
1-Kaşgar'a Kırgızistandan girişte Oşh ve Naryn kapılarından hangisi uygun, ikisinden de rahat giriş çıkış var mı.Bu kapılardan Kaşgar'a veya Kırgız tarafındaki şehirlere tarksi, dolmuş, otobüs vb. ulaşım nasıl.
2- Almaata üzerinden doğu yönünden Çin'e kara yolu ile girip Urumçi'ye ulaşım durumu nasıl.
3-Urumçiden Kaşgar'a otobüs, tren vb. kara yolu ile ulaşım durumu.Ya da Urumçi'den Kaşgar'a uçak fiyatı nasıl. İnternette Çin hava yollarında yaptığım araştırmada 250 avro gibi bir fiyat çıkıyor ki bence pahallı.Acaba iç hatlar olarak oradan alındığında daha uygun olabilir mi.
4-Bu coğrafyada gezenler bazı otellerin turist kabul etmediklerini ve konaklamada zorluk çektiklerini yazıyor.Otel, pansiyon durumu ve fiyatlar nasıl.
5-Dört kişi olacağımız için şehirden şehire ulaşımda taksi tutmak daha ekonomik ve pratik olabilir mi.
6-Ayrıca sırt çantalı bir gezgine bu coğrafyada faydalı olabileceğini düşündüğünüz her türlü bilgileri verebilirsiniz...
Şimdiden teşekkürleri
 

Ynt: Orta Asya Gezisi

Oğuzhan Bey kişisel iletiniz için teşekkür ederim.Ancak verdiğiniz telefon 'kullanılmıyor' diye cevap veriyor.Sizinle telefonla görüşüp ayrıntılı bilgi almak isterim.
 

Ynt: Orta Asya Gezisi

Değerli gezgin arkadaşlar.Bilgi almak ve paylaşmak amacıyla bu konuyu başlattım.Allah izin verir ise 24 temmuzda Bişkek'e uçarak oradan bölgeyi gezeceğiz.Bu sürede internetten de araştırmaya devam ediyorum.Bir çok siteden yararlandım.Bisiklet İle gezen Gürkan Genç'in sitesinde ve İclal Dünyayı Geziyor bloğunda ayrıntılı bilgiler paylaşılmış.Özellikle İclal hoca bloğunun arşivler bölümünde bu bölge ülkelerine yaptığı geziler ile ilgili çok ayrıntılı ve işlevsel bilgiler vermiş.Konuyla ilgilenen arkadaşlara çok yararlı olacaktır.
Diğer arkadaşlar da bu tür ayrıntılı ve işlevsel bilgiler veren siteleri paylaşırlarsa iyi olur diye düşünüyorum.
 



Ynt: Orta Asya Gezisi

Değerli Gezgin Arkadaşlar;
Çok istediğimiz Orta Asya gezisini Özbekistan ve Türkmenistan'ın vize ile ilgili işkenceleri nedeniyle ne yazık ki yapamıyoruz.
Güzergahı Rusya üzerine çevirdik.Her iki ülkenin de İstanbul Konsolosluklarını telefon ile aradım.Telefonda anlattıkları saçma
uygulamalar ile tatmin olmadım bizzat konsolosluğa gidip bilgi aldım.Değişen birşey yok.Özeti şöyle.
Öncelikle bu ülkelerden onların Nüfus bakanlığınca onaylı adınıza bir davetiye olması gerekiyor.Oralı bir tanıdığınız yok ise bu mümkün değil.
Diğer yolu ise Türkiye'deki Vize işlemleri ile ilgilenen ajanslar yoluyla.Bunu zaten o konsolosluklar öneriyorlar hatta bu ticari ajansların
telefonlarını verip onlar aracılığı ile almanızı istiyorlar.Hemen konsolosluğun yanında zaten var.Onlar ile görüştüm,
yaklaşık vize işeleminin 1-2 ay arasında sürebileceğini söylediler, her bir ülke için 200 dolar istediler.Toplamda 400 dolar tutuyor
ki bu bizim gezi bütçemizi aşıyor.Çok araştırdım bunun dışında bir yolu yok.Uygulamada Yeşil pasaport ya da normal pasaport aynı.
Orta Asya ülkelerinden Özbekistan ve Türkmenistan dışındaki ülkeler yeşil pasaporta vize istemiyor.
Gezi bütçemize +400 dolar koyabildiğimiz ilk fırsatta bu güzergaha gitmek üzere bu hattı iptal ettik.
Nasip Olursa Rusya Omsk'a uçup oradan batıya doğru Ufa, Kazan, Moskova, Petersburg şeklinde Trans Sibirya hattının yarısını
bu sene yapmak istiyoruz.Bu güzergaha uçmak isteyen arkadaşlara Rus Havaollarının fiyatlarına bakmasını öneririm.
Petersburg ve Omsk bletleri bizimkilerden daha uygun.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,721
Kayıtlı Üye Sayımız
172,145
Kaydolan Son Üyemiz
compozer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst