Katlanır Bot Taşıyıcı (Geliştirilmiş Porta Dolly)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan theta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,062
Kampta şişme bot yerine Amerikan malı katlanabilir bir kayık olan "Porta Bote" kullanıyorum. Çok pratik ve hafif olan bu kayığı karada taşımak için "Porta Dolly" denilen tekerlekler tasarlanmış firma tarafından.
Ben de kayığı taşımak için bunların bir benzerini yaptım ve kullanıyorum.
[attachment=1]

[attachment=2]

Tekerlekleri 14 inçlik plastik jantlı çocuk bisikleti tekerlekleri ve 5mm aluminyum levhalar kullanarak aslına uygun olarak yapmıştım. İyi yanı, bu tekerlekler kayığı motoru ve tüm ekipmanları bile birlikte tek kişiyle pazar arabası çekmek kadar kolay bir şekilde taşımanızı sağlıyor.

Ancak kullanılmadıklarında karavanda çok yer kaplıyor, şişme lastikleri zaman zaman bakım gerektiriyor ve dar tekerlek tabanları nedeniyle kumda gömülerek rahat çekilemiyor.

Sorunların çözümü için 15mm kavak kontrplaktan çok katmanlı olarak yapılacak tekerlekler ve 2mm paslanmaz malzemeden yapılmış katlanır makaslar kullanmayı düşündüm.
3 boyutlu tasarımları şöyle oldu:
[attachment=3]

"Makas" ve milden oluşan her bir taşıyıcı parça, katlandığında tekerleğin içerisindeki özel boşluğa yerleşecek ve her birinin ağırlığı 3kg' dan az olacak.
Bu sayede tüm taşıyıcı sadece tekerlekler kadar yer kaplayacak.

Tekerleklerin yerle temas eden yüzeyi bisiklet lastiği sırtı ile kaplanacak ve genişliği 75mm olduğundan yumuşak zeminlerde de daha az gömülecek.

Kontrplak tekerlerin yapımı için CNC de parçaları kestirdim. Parçalar PU tutkal ile birbirine yapıştırılacak ve tornada düzgünleştirilecek.

[attachment=4]

[attachment=5]

Ortalarına PA burç sıkı geçme olarak çakılacak.

Bizi izlemeye devam edin :smiley:
Selamlar, sevgiler herkese...

Ekli dosyayı görüntüle 157525

Ekli dosyayı görüntüle 157526

Ekli dosyayı görüntüle 157527

Ekli dosyayı görüntüle 157528

Ekli dosyayı görüntüle 157529
Selamlar size ulaşabileceğimiz bir telefon verir misiniz yâda atarmisiniz 05452572562
 

Etiketler

Ynt: Katlanır Bot Taşıyıcı (Geliştirilmiş Porta Dolly)

2003 den beri kullanıyorum ben bu kayığı.
kurulum ve geri katlama süresi 6 şar dakikadan az ve hiç bir portatif sistemle kıyas kabul etmiyor.
Gövdenin ağırlığı 26, oturaklar vb. 10-15kg, toplam en fazla 40kg (3.30m lik model)
Telerleklerle, motor karşı denge sağladığından pazar arabası kadar kolay çekiliyor.
5HP lik 4 zamanlı motorla 9.9hp lik botların hızına ulaşıyor; benzin sarfınız çok düşük (5HP ile "plane" yapabiliyorsunuz :smiley: )
Tamamen su dolsa bile batmıyor (motorsuz durumda denenmiştir; motoru riske atmadığımı itiraf edeyim)
Olumsuz görülebilecek tek şey PP malzemeden yapılmış gövdenin esnek olması nedeniyle ilk defa binenlerde bir tedirginlik yaratması bana göre; sonra alışıyorlar ;)
Fiyatı Amerika da 1600usd civarında diye biliyorum. Burada az bulunduğundan tamamen satıcısına bağlı. Sahibinden.com da bir ara 14 feetlik bir modele ikinci el 3500TL isteniyordu!

umarım yardımcı olabilmişimdir.
Selamlar üstad mümkünse sizinle görüşmek istiyorum 05452572562
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,459
Mesajlar
1,518,190
Kayıtlı Üye Sayımız
172,114
Kaydolan Son Üyemiz
Ahmetalp0666

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst