Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan theodor_malinovski Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,236
Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

lviv old city

IMG 0798


IMG 0799
 

Etiketler

Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

bu adam arsenal denen eski silahların sergilendiği müzenin önünde resmen "para basıyor". para basıyor derken elindeki balyoz ile metal bir diski darp edip hediyelik bozuk para basıyor. modern darphane. :smiley: kral lei dönemine ait paranız olsun istiyorsanız balyozu alıp bu adamın gösterdiği yere vurun.

IMG 0801
 

Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

lviv'de mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biri de stargorod denen brauhaus. brewery kelimesi türkçeye tam olarak nasıl çevrilir bilmiyorum. ama bira evi olarak çevrilmemesi gerek. biranın üretilip taze taze pastörize edilmeden tanklardan servis edildiği yer.
stargorod denen mekan oldukça büyük ve eğlenceli bir yer. tazecik biralar yağ gibi gidiyor. bira kültürü ile ilgilenenlerin ziyaret etmesini şiddetle öneririm. ukrayna steplerinin mahsulü olan maltın muhteşem lezzetini keşfedeceğinize emin olabilirsiniz. masanıze kum saati getirip biranın içindeki canlı mayaların 20 dakika içinde öleceğini söylüyorlar ama inanmayın. bu sizin hızlı tüketmeniz için uydurulmuş bir yalan. tadına vara vara için. :smiley:

IMG 0791


IMG 0820
 






Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

lviv'den arkadaşımla vedalaştıktan sonra krakow'a doğru yola çıktık. yolda ucuz yakıt, sigara ve votka stoklarımızı tamamladıktan sonra polonya sınır kapısından schengen bölgesine giriş yaptık. herhangi bir zorlukla karşılaşmadık. pasaport polisi daha önce polonya'ya giriş yapıp yapmadığımızı ve seyahat amacımızı sordu. ben de daha önce polonya'ya bir kez girdiğimi ve turistik amaçlı geldiğimizi söyledim. rutin kayıt işlemlerinden sonra sorunsuz bir şekilde polonya'ya girdik.
ukrayna'dan sonra polonya'nın yolları rahat bir nefes almamızı sağladı çünkü bozuk yollar nedeniyle herhangi bir arıza gelişebilir diye oldukça huzursuzduk ve hızımızın düşüklüğü nedeniyle yollar bitmeyecek gibi geliyor ve bizi tedirgin ediyordu.
aşağıda paylaşacağım resim zamanında polonya-almanya sınırında çekimiş ve internette "meme" olmuş bir resim. kanımca şu an polonyanın yolları almanya'nınkinden bile daha güzel ve bu fotoğraf artık ukrayna-polonya sınırını temsil ediyor bence.

Welcome To Germany
 

Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

booking'den rezerve ettiğimiz otelimize yerleştikten sonra nicedir "nerede kaldı bu?" dediğim yağmur bizi karşıladı.

IMG 0820


IMG 0818
 




Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

planımız gün bitene kadar krakow'u dolaşmak ve ertesi gün tuz madeni ile ünlü auschwitz kampını gezmek.
yağmur dindikten sonra bisikletlere atladığımız gibi "stare mesto"(old city)'ya yöneliyoruz.
krakow bisiklet dostu bir şehir. old city bölgesi araç trafiğine kapalı olduğu için krakow'u bisikletle gezmenizi öneririm. her ne kadar bisiklet yolları henüz yeteri kadar gelişmemiş olsa da her yeri rahatlıkla gezebilirsiniz.

IMG 0807


IMG 0809
 

Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

iri beyaz atların çektiği faytonlar burada çok popüler. efil efil at dışkısı kokusu çekerek nostalji yaşamak isteyen turistler için hoş bir aktivite.
"bisiklet rulez" diyoruz ve pedalla gezintiye devam ediyoruz.

IMG 0811


IMG 0812
 

Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

Krakowa 16 yıl önce gitmiştim ama sadece old town nı gezmiştim, kısmetse bu yıl yeniden gitmek istiyorum. Tuz madeni ve kamp la ilgili biraz detay verrebilirmisiniz
 

Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

keremcimen' Alıntı:
Krakowa 16 yıl önce gitmiştim ama sadece old town nı gezmiştim, kısmetse bu yıl yeniden gitmek istiyorum. Tuz madeni ve kamp la ilgili biraz detay verrebilirmisiniz
elbette kerem bey.
zaten krakow'u gezerken adım başı göreceğiniz turizm bürolarında wieliczka tuz madenlerine ve oswiecim (alamanca söylenişi auschwitz) köyündeki ünlü toplama kampına günübirlik geziler düzenleniyor.
krakow notlarından sonra özellikle auschwitz kampıyla ilgili bir çok bilgi paylaşacağım.
 

Ynt: Karayoluyla 15 Günde Avrupa Turu

Bazı sitelerde tuz madenlerinin sadece rehber eşliğinde gezildiği yazılmış.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,495
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst