Karavanla İzmir'den Avrupa Kıtasının Batıdaki Son Noktası Portekiz Cabo Da Roca Ya Yolculuk

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan isolano Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 195
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,483
Burada ayrıldıktan sonra yaklaşık 1,5 saat sonra İspanya'da gördüğüm en modern mola yerlerinin birinde Öğlen yemeği yedik.

Madrid   Granada 6
 

Etiketler
Madrid granada arasında otoyolda hiç para ödeme Noktası yoktu.Sanırım bu otoyol ücretsiz ,bu arada sizlerle navigasyon uygulamam ile ilgili bilgi vermek istiyorum karavanda bir tane garmin ve bir tanede tomtom marka 2 cihaz kullanıyorum Yanımda ayrıca Detaylı Avrupa Haritası ve bir tanede pusula var. Gezi çalışması yaparken gideceğim yollarda belli ilçeleri not ediyorum.Yolda iki navigasyon farklı yolları uyardığında bazen Garmini bazense Tomtomu dinliyorum. İlk defa bu yolda bir yol yenileme çalışması nedeniyle iki cihazda iflas etti ancak tabelalar ile yolu bulduk.

Madrid   Granada 7
 







Neyse Saat 17.30 da Granada Camping Sierra Nevada ya ulaştık.kamp mütevazı olanaklara sahip ama wc ve banyoları Pırıl pırıldı. receptiondaki görevli çok nazikti eşi Türkiye'ye tatile gelmiş bir süre konuştuk sonra elektrik dahil 1 gece için 41,10 euro ödedim,Karavanımızı park ettikten sonra saat 18,30 gibi kampın giriş kapısının sol tarafında olan taxilerden birine bindik ve 9 euro taxi ücreti ödeyerek Alhambra Saray'ına gittik 1.5 saat civarında sarayı gezdik.gerçekten mükemmel bir yer. O devrin insanlarının suya olan hasretini simgeler gibi bahçelerde bir çok çeşmeler vardı ve akan su sesleri çok huzur vericiydi.Yapılması inanılmaz bir sabır göstergesi olan detaylardaki motifler ise mükemmeldi.

Madrid   Granada 13
 









Geziden sonra Saray'ın önünden tekrar taxi'ye binerek Plaza Nueva Meydanı'na gittik.inanın bu gezi öncesi gideceğimiz heryer olduğu gibi granada hakkındada tarihi birçok bilgiyi okumuştum hatta 80 sayfa civarında print yapmıştım,Her akşam ertesi gün gideceğimiz yerlerin tarihi bilgilerini çocuklara okudum.Ama bu yazı dizisinde tarihi bilgileri ilgisi olan zaten okur diye paylaşmadım .
Hayallerimdeki Granada'dan çok farklı bir görünüme şahit oldum saray ve çevresinde yüzyıllar öncesi Arap medeniyetinin içinde yaşıyorsunuz ama Plaza Nueva Meydanıda caddelerinde sanki Paris şanzelizede yürür gibisiniz. Dünyaca ünlü lüks mağzalar ,son derece şık insanlar ve saat 22.00 de dahi cıvıl cıvıl bir merkez.Artık yürüyecek halimiz kalmayınca meydana geri döndük ve La Hacienda Plaza Restauranta oturduk ve yemek yedik ardındanda gece 23,30 da kampa geri döndük.

Madrid   Granada 19
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,457
Mesajlar
1,518,160
Kayıtlı Üye Sayımız
172,110
Kaydolan Son Üyemiz
Bukrek

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst