Karavanın İzolasyonu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kocero Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,365
Ynt: Karavanın İzolasyonu

karavan 1 bey ankarada baya bayii varmış, ben goggle a ankara loctite yazdım bir sürü yer geldi siz bu yerleri arayarak çalışma yapabilirsiniz.henkel teroson-loctite bunlar henkel bünyesindeki yapıştırıcı markaları.birde bu verdiğim fiyatlar liste fiyatlarıdır mutlaka indirim yaptırın..
 

Etiketler
Ynt: Karavanın İzolasyonu

Ses ve ısı izalosyonu sağlayan alt kaporta boyası için hengi loctite ürünü seçilmeli? (Ya da 3M , würth vs. ) Tavsiyeniz varsa teşekkürler. pdf dosyasından terotex record 2000 gri iyi gibi geldi. ama kesin bunlar sağlık açısından tehlikeli malzemedir.
 

Ynt: Karavanın İzolasyonu

İzalasyon araştırmalarımda bulduklarım:
1- Ercüment Bey'in belirttiği sprey köpükler. Kullanan imalatcı bulamadım. Belki vardır, bilmiyorum. Vazgeçtim derseniz çıkartmak zor. Ağırlık ve ne kadar faydalı olduğu bende soru işareti
2- Sert strafor türü malzemeler. Internette gördüğüm bazı imalatcılar 35 mm straforları tabanda kullanıyor. Bauhausta mavi olanlarından var.
3- Cam yünü türü malzemeyi tavanda kullanmışlar. Cam yünü su ile problemli. O nedenle yan saçlarda sanırım kullanmamak daha iyi. Bauhausta var.
4- 3M Thinsulate ses azaltıcı malzemeyi yan saçlarda kullanmışlar. Isı iletkenliği de çok az imiş. 3M Türkiyede sordum ama satan yer yok galiba.
5- Reimo da mat türü X-trem-Isolator var. Taban ve yan saçlarda kullanılmış. 2 m2 lik plakalar halinde satılıyormuş. Hafif, yanmaz, suya dayanıklı ama pahalı ve getirtmesi problemli.
6- http://www.thermaflex.com.tr/default.aspx Bu siteyi incelemenizi öneririm. Buradan malzeme çıkartabiliriz galiba. Ben yan saçlar için Echopol
ürününü beğendim.
 

Ynt: Karavanın İzolasyonu

İmalat aşamasının önemli kalemlerinin birinde, verdiğiniz faydalı bilgiler için teşekkürler. Araçları yeni yapmaya başlayacak arkadaşların bu konuyu göz ardı etmemesinde fayda var,
özellikle 4 mevsim karavancılık için gerekli...
Oğuz
 

Ynt: Karavanın İzolasyonu

termobond izolasyon keçesi


http://www.punteks.com.tr/?mode=area&Id=17&event=10&type=1
 



Ynt: Karavanın İzolasyonu

Transporterin izalasyonunu bu hafta sonu yapmak için aşağıdaki ürünü seçtim. Tavsiyeleriniz olursa memnun olurum;
http://www.izocam.com/izocam/Urunler/Cam-Yunu/Akustik.aspx
Elastik olması, rutubete dayanıklı olması , hava kanallarında kullanıldığına göre sağlığa çok zararlı olmaması temennisi , ısı iletim katsayısının iyi olması
ya da
http://www.izocam.com.tr/izocam/Urunler/Kaucuk-Kopuk/Izocam-Armaflex-AL.aspx

Diğer ürünlerden;
Sprey Köpük PU ; Hymer karavanlarında kullanmış. Sonunda kullanan imalatcı buldum. Araçta çarpma vs olur ise veya değitirmek istesem çıkartmak zor olur diye düşünmedim.
Thermaflexi aradım. Firex ürününü önerdiler. sadece 25 mm olanından 21 m2 var dediler. Hepsini birden satıyorlarlarmış. m2 si 7.5 euro + KDV. yan ceplerde 25 mm az diye düşünmedim. bir de 21 m2 bana çok gelir.
Punteksi aradım. termobond keçesinden başka ürün tavsiye ettiler. ama teknik değerleri yok dediler.
3M, ararız cevap veririz dediler ama 1 arabalık istiyorum diyince sanırım benim notu çöpe attılar.
 

Ynt: Karavanın İzolasyonu

merhaba arkadaşlar.
Bende minübüsümün (büyüyünce karavan olacak inşallah:smiley: izalasyonu konusunda yazılarınızı okuyuncaya kadar 2,5 cm klaınlığında mavi veya pembe strafor düşünüyordum. Ama sayın Bartek'in bahsettiğ Echopol daha uygun gibi görünüyor. En kısa zamanda araştırıp sonucu sizlerle paylaşırım.
 


Ynt: Karavanın İzolasyonu

merhabalar bu konuda acemiyim ancak bir sitede sikistirilmis su bazli madde diye bir karavan izalasyonu duydum bu konuda bilgisi olan var mi ..tesekkurler..
 

Ynt: Karavanın İzolasyonu

Birçok şey söyleniyor.Hem masraflı hem de uygulaması zor.Ayrıca sonuç konusunda net bilgi yok.Taş yünü bana en mantıklı olanı gibi geliyor.5cm olanı tabi.
 





Ynt: Karavanın İzolasyonu

Ferhat Dostum, karavanın altına pütür uygulaması yaptırdın mı? Daha önce bu topikte pütür konusunu araştırmışsın. Sonucunu merak ediyorum. Uygulamakta fayda var gibi. Ben de düşünüyorum.
 

Ynt: Karavanın İzolasyonu

aslanahmet' Alıntı:
Ferhat Dostum, karavanın altına pütür uygulaması yaptırdın mı? Daha önce bu topikte pütür konusunu araştırmışsın. Sonucunu merak ediyorum. Uygulamakta fayda var gibi. Ben de düşünüyorum.

Hakan yapmadan önce mutlaka altını temizlettir ve pas olmamasına dikkat et,pas varsa üstünü kapatırsın ve içten içten paslanmaya devam eder ve herkesin yaptığı hatayı yapma aracın içine de pütür atma,sonuçta kimyasal malzeme.İstediğin kadar kullanabilirsin ister 5 tüp ister 20 tüp ne kadar kalın atarsan o kadar ses ve ısı yalıtımı yapar.Bu üründe ucuza çok kaçma zaten zor olan bu işe soyunmak 3 lira kar edeceğim diye ucuzunu alma.En çok ses lastiklerin olduğu yerden gelir oraya daha fazla atabilirsin.
 




Ynt: Karavanın İzolasyonu

Hakan kampta buluştuğumuzda hatırlatta senin aracına o gözle bakarak bir inceleyelim,belki içeri giren sesler konusunda faydası dokunacak bilgiler verebilirim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,458
Mesajlar
1,518,176
Kayıtlı Üye Sayımız
172,113
Kaydolan Son Üyemiz
KhanDeep

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst