Karavanda TV ve Anten

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 155,012
Ynt: Karavanda TV ve Anten

yol' Alıntı:
Malesef seyir halindeyken televizyon izlemenin maliyeti biraz yüksek. Neta'nın üretmiş olduğu bir anten var ama fiyatını bilmiyorum...

http://www.neta.com.tr/mobilsat.htm

Bu iş için en ekonomik çözüm Yusuf beyin metodu olacak sanırım. Pusulayla uydu takip etmeye de gerek yok, Yusuf beyin bahsettiği uydu bulucu cihazlar 30-40liraya Yüksek Kaldırım'da satılıyor. Önceki mesajlarımda da yazdığım gibi DVB (Karasal Dijital Yayın) sistemi test aşamasından çıkıp yaygın bir hale geldiği zaman seyir halindeyken bile küçük bir çubuk antenle DVD kalitesinde televizyon izleyebileceğiz. Deneyen var mı bilmiyorum ama İstanbul ve Ankara'da TRT'nin kanallarını ve birkaç özel kanalı izlemek mümkünmüş... Receiver alacakların bunu düşünerek DVB yayınlarını da alabilen cihazları tercih etmesinde fayda var...

Sedat Bey merhaba Bu dvb yayinlarini bilgisayara tv karti takarak da seyretmek mumkun mu acaba? Sevgiler
 

Etiketler
Ynt: Karavanda TV ve Anten

Abiler ben evdeki bilgisayarımda skytar2 tv kart kullanıyorum bu kartın birde harci olanı var sanırım latopa takılp izlenebilir ama bunun içinde çnak lazım otomtik çanak nsıl buluyor ne kadar etkili bilmiyorum.skystar'da yayın almak için progdvb programını kullanıyorm evdeki receiver kaç kanal çekiyorsa oda aynı kalitede ve aynı sayıda çekiyor sadece çanak kumak gerekiyor he seferde.
 

Ynt: Karavanda TV ve Anten

Valla gittigim yerde canak manak kuramam. Kamp yerlerinde kalmamak uzeri ben karavanlandim. Gece o canagi yatmadan toplamak derdi beni gerer. Su dvb yayinlarini beklemek en mantiklisi. Bilgisayardan ac tv seyret. Oh ne luks.
 

Ynt: Karavanda TV ve Anten

Zaten toplum olarak TV bağımlısı olmuşuz. Evden uzak olabildiğimiz o anlarda da TV seyretmesek daha iyi olur. Haberleri takip için bir mobil internet sahibi olmak yeterli olur.
 

Ynt: Karavanda TV ve Anten

Valla bence kamper ve karavan arasindaki en buyuk farki tv iye anlayabilirsiniz. Evet kamperiniz varsa tvye ne gerek var diyorsunuz. Hatta tv ihtiyaci duyanlara gicik oluyorsunuz. AMa karavanda is degisiyormus. Karavanda uzun sureli tatil yapilyorsunuz. Kacamak degil yani. Hava serinse iceriye giriyor ve tum gece iceride oturuyorsunuz. Eger cocuk varsa kesinlikle birsey okuyamiyorsunuz. Bunlari yazacagima bile inanmazdim. Ama cocukla durum bu hale geliyor. Yapacak tek sey kaliyor. Tv seyretmek. Maalesef...
 




Ynt: Karavanda TV ve Anten

Biz yeni çagdan yükselticili falan anten aldık tavana montaladık. 150 civarı . İkitellide sanayide denedik çekmiyor. Kendimizi burası çukur diye avutuyoruz. Verim alabileceğimizi sanmıyorum
 


Ynt: Karavanda TV ve Anten

zaten kamp yerleride genelde uydu ile tv seyredebiliniyor o yüzden karavansat için karaköye gidip araştırdım, otomatik uyduyu bulması ve içinde dekoderi olması ve 12v ile çalışması büyük avantaj. karavansatı aldığınız zaman birde 12v tv aldığınız zaman tv derdi bitiyor, tabii bunun da bir maliyeti var oda tv dahil 2000ytl... 12taksit satan bir yer olsa alınır ;D ;D ;D ;D
 

Ynt: Karavanda TV ve Anten

Tekrar soyluyorum İmaj karavan otomatik acilir uydu ve tv montaj dahil 2000 liraya takiyor. Bilginize
 



Ynt: Karavanda TV ve Anten

Referans olması açısından söylüyorum. Haldun dostumla yaklaşık 20 gündür turdayız, her ikimizde de Neta marka uydu anteni var. Sık ağaçlık bölge dışında ( ki her uydu anteninde sorun) çözümden son derece memnunuz. Benim araç İmaj karavan yapımı olduğu için biliyorum, imaj karavan aynı zamanda Neta uydu yetkili servisi.
Alternatifi yurtdışı çözümlere göre de fiyatı oldukça makul. Bunu söylemekle birlikte eğer uydu yönü bulma konusunda kendinize güveniyorsanız (ben geçen yıl Antalya'da 3 saat uğraşmıştım,etrafta örnekler olmasına rağmen, 1-2 mm lik sapmalar sorun) ve karavanınızda yeterince yer varsa normal bir uydu anteni ve receiver da başarılı ve ucuz bir çözüm.
Oğuz
 

Ynt: Karavanda TV ve Anten

Arkadaşlar cama veya araç yüzeyine vantuzlarıyla takılan çanağı olan,içinde receiver ile birlikte satılan bir uydu sistemi var.
Bu sistemi kullanan veya bilgi sahibi olan varmı? Turksat ve diğer uyduları kaliteli alabiliyormu?Gördüğüm kadarıyla Çanak çapı küçük,
Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Günay
 

Ynt: Karavanda TV ve Anten

Günay bey eğer uyduyu kendi bulmuyorsa kamp alanlarında cihaz yardımı olmadan uyduyu bulmak çok zor oluyor, bir hafta önce arkadaşın uyduyu bulmak için yanımızda yere çakılı örnek olduğu halde ve aynı yöne ve aynı açıda tutmamıza rağmen, ve kampta ben bu işi biliyorum diyen bir sürü insana rağmen ;D ;D uyduyu bulamadık, kasabadan insan getirmek zorunda kaldı bir dakikada kurdu gitti ;D ;D
bende kendi aracıma(yapmak nasip olursa) neta takmayı düşünüyorum, bence şuan en iyi çözüm bu..
 

Ynt: Karavanda TV ve Anten

Ben ÖAS flat çanak anten aldım.Küçük ve az yer işgal ediyor.Bunu Ufo ısıtıcı ayağına monte ettim.Uydu bulucu ile bir dakikada kurulumunu yapıyorum.Evden getirdiğim receiver ile tüm kanalları rahatlıkla seyredebiliyorum.....Bilgilerinize
 

Ynt: Karavanda TV ve Anten

Sayın Cantunc aynı sistemi bende yaptım çok güzel çekiyor yalnız her defasında 15 dakikanızı bu iş için ayırmanız gerekecek..

26062009507


26062009515


26062009516


26062009517


26062009518
 



Ynt: Karavanda TV ve Anten

Epey şeyi denedikten sonra ÖAS flat uydu anteni küçük ve taşıması kolay.aldım.100 Tl.civarı.Bunu 20 Tlçye aldığım UFO ısıtıcı ayağına monte ettim.Orjinal uydu anten ayağı gibi oldu.Birde uydu bulucu 40 Tl.Evdeki receiver.Kurulum beş dakika .Türksat emrinizde.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,446
Mesajlar
1,518,080
Kayıtlı Üye Sayımız
172,102
Kaydolan Son Üyemiz
musti44900

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst