Kalorifer Problemi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan skay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,873

skay

Ana Kamp
Mesajlar
67
Tepkime Puanı
2
93 zj 4.0 aracımda yolda giderken belirli aralıklarla havalandırma kanalından sıcak hava geliyor ve kısa bir süre sonra normal oluyor. Bu nedenle sıcak yaz aylarında uzun yolda birden sıcak gelip düzelmesi bunaltıyor beni. Bu kaloriferin bir yerde ayarı vb. Varmı. Yazlık kışlık. Yada bu sorun neden kaynaklanır tecrübeye soruyorum
Saygılar
 

Etiketler
Benim ilk aklıma gelen havalandırma kutusu içindeki kapaklarda bir arıza olabilir.Gelen sıcak hava kalorifer açılmış gibi mi geliyor yoksa klima devreden çıkmış gibi mi? Ilık nemli hava geliyorsa klima kompresöründen olabilir.Kavraması kaçırıyordur belki.
 

Klima kapalı giderken oluyor. Normal klima kapalı giderken ansızın hava kanalımdan bir sıcak geliyor 10-15 sn. Sonra tekrar normal hava geliyor. Özellikle dikkat ettim. Sanki ön cam sağ kanslımdan grliyor gibi. Motorun ısısı birden grliyor geçiyor
 

Sıcak kalorifer açılmış gibi geliyor sonra normale dönüyor. Belirli araşıklarla bu durum tekrarlanıyor
 







Kapaklarda sorun olsa. Devamlı olmazmıydı. Ara ara verip kesme değilde devamlı sıcak vermezmiy di.
 






Mutlaka bir yer açılıyor. Motorun sıcağı giriyor. Sonra kapatıyor. Ama anlayamadım
 

Motor ısınınca yolda giderken olıyor. Fan devreye girmiyor. Sıcak su giriyor. Dışarı rüzgarın etkisiyle içeri sıcak basıyor. Sonra kanaldan sıcak gelme duruyor. Zaman zaman belli aralıklarla olıyor.
 




benim aracım da öyle..
mesela kış ayındayız kaloriferi aciyorum max sıcaklıkta gideceğim yere gidiyorum sonra arabayı kapatıyorum ertesi hafta hava sıcak oluyor mesela 28 dereceyi görüyorum (malum rize havası ne olacağı hiç belli olmuyor :smiley:
ertesi gün hava sıcak otobana cıkıyorum motor ısındıktan sonra içeriye orta ızgaradan sıcak hava veriyor ve hava sıcakken gerçekten cok rahatsız edici oluyor klima sistemi tamamen kapalı olsa da arabaya rüzgar vurduğu için içeriye sıcak hava veriyor...
gel gelelim peki nasıl hallediyorum ben bu sorunu fan ı açıyorum aracın kalorifer sıcaklığını low a getiriyorum yaklasık 5 dk çalıstırıyorum sonra kapatıyorum fan ı artık içeriye sıcak hava üflemiyor..
siz de bi deneyi işe yarar belki
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst