Kalk Gidelim Küheylan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 760
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 160,877
Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

Gezi yazılarından çalışmayan linkler varmış yeniledim. :smiley:
İskandinavya gezisi 2003
Yüksek Kalite (20MB) : http://www.mediafire.com/view/?5gfl87p2lylbbtl
Normal Kalite (5MB) : http://www.mediafire.com/view/?sobdc8d0rn9xysg

Gökçeada : http://www.mediafire.com/view/?51u7teybssii2nw

Bozcaada : http://www.mediafire.com/view/?6w7jzv7tdd99y71

Edirne1 : http://www.mediafire.com/view/?8b4dsc9cyu7vhqy
Edirne2 : http://www.mediafire.com/view/?4ggb8z0lru7dqth

Eskişehir : http://www.mediafire.com/view/?fbdur7wmouu54ct

Güneydoğu : http://www.mediafire.com/view/?bvksc7jgg0dy1jf

Avrupa 2008 : http://www.mediafire.com/?yla1xokfhl5m6
Küheylan Kutup Çemberinde : http://www.mediafire.com/?44cyln2pd2i7i
 

Etiketler
Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

Abi, super rehber hazirlamissin, emegine saglik. Su anda iskandinavya'yi okuyorum, biz de cadirimizi ve uyku tulumumuzu goturuyoruz, kamplarda kalacagiz.
 

Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

beyazs' Alıntı:
Abi, super rehber hazirlamissin, emegine saglik. Su anda iskandinavya'yi okuyorum, biz de cadirimizi ve uyku tulumumuzu goturuyoruz, kamplarda kalacagiz.
İyi yolculuklar diliyoruz. Unutamayacağınız bir gezi olacağı ve memnun kalacağınızdan eminim. :smiley:

Aklınıza takılan bir soru olduğunda çekinmeden sorabilirsiniz.
 


Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

TIRNOVA GÖZLEM GEZİSİ

Bu cumartesi kısa bir geziye çıkmak niyetindeydim. Günlerdir sıcak havadan bunalmış ve kaçacak yer arıyorduk.

Hatta cumadan çıkıp bir yaylaya kaçmak vardı ama işlerin yoğunluğundan cuma çıkma fırsatı olamadı. Ancak cumadan işleri yetiştirince pazartesini tatil hale getirme şansı oldu.

Bu hafta sonu pazar sabah güneş doğmaya yakın Jüpiter ile Ay gökyüzünde buluşacaktı. Bu nedenle Gökbilim gurubu Tırnova'da gözlem yapacaktı biz de katılma kararı aldık ve AKAT gurubundan Necati ile birlikte iki araç olarak saat 11'de gözlem alanına doğru yola çıktık.Hava sıcaklığı 31°C bunaltıcı.

Öğlen saati, İzmit'in körfez dibinde yemek molası verdik. Kilometremiz 82. Yemekten sonra bir sürpriz bizi bekliyordu. Necati'nin araç otomatik vites sisteminde bir sorun çıkarttı. Biz de aracı bir çekiciye yükleyip gönderdik ve bütün ekipman ve eşyaları bizim araca yükledik. Arkadaşımız da Küheylan'a bindi böylelikle gözlem etkinliğimiz iptal olamamış oldu. Ama bu yemek molası bize yaklaşık 5 saate maloldu. :(

IMG 7916


IMG 7930
 







Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

Derken Jüpiter Ay'ın arkasında kayboldu. Gece boyu çok sayıda meteor gözlemledik oldukça parlak olanlardan bir tanesi de objektifime takıldı. Meteor düştükten 36 saniye sonra ve 68 saniye sonra halen dumanının izleri gökyüzünde görülüyordu. :smiley:

P7150876


P7150876a


P7150877


P7150877a


P7150878
 





Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

İki saatlik uyku yetti. Kahvaltıdan sonra bölgedeki şelaleye gittik. Şelale de çok keyifliydi şelalenin havuzuna girip bir güzel serinledik.

IMG 8042


IMG 8043


P7151048


P7151068
 


Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

Mudanya'da ciddi bir trafik vardı. Çok sayıda araç mudanya'ya doğru gitmeye çelışıyordu. Biz ise Necati ile vedalaştıktan sonra, aksi istikamette Kurşunlu ve Gemlik tarafına doğru yola koyulduk. Kilometremiz 478.

IMG 8062
 



Ynt: Kalk Gidelim Küheylan

Bu bölge sanırım Bursa'nın Şile'si oluyor. Kıyılar oldukça kalabalık. Denizi yosunlu görünce pek giresimiz gelmedi. Şelalenin suyundan sonra bence hiç de gerek yok. Gemlik sonrasında da yine karşıdan sürekli konvoy halinde araçlar geliyor. :-\

IMG 8072
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,945
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst