0-3 Yaş Arası Bebekli Ailelerden Karavan Tavsiyeleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguz.p Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,096

oguz.p

Yeni Üye
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
5
Arkadaşlar herkese merhabalar,
Artık çok geç olmadan karavan hayalimizi gerçekleştirmek, günübirlik ve hafta sonu gezilerimizde kullanabileceğimiz,
gerekirse gündüz gezip gezip, akşam bir benzinliğe geçip aracımızda uyuyabileceğimiz pratik, sıcak bir karavan hayal ediyoruz.
Fakat bu iş bebekle nasıl olur? Neye ihtiyaç duyarız bilemiyoruz? En basitinden çekme karavan mı? Yoksa motokaravan mı almalıyız? Hali hazırda Megane 2011 Station Wagon aracımız var. Kızımız 1 yaşında.
Konu ile ilgili öneri ve tecrübelerinizi heycanla bekliyoruz.
Belki konuyu yanlış yere açmış olabilirim affola. yönlendirme halinde düzeltebilirim.
 

Merhaba, hayalleri ertelemeyin. İki dakika sonrasının garantisi yok..

Çekme mi motokarava mı bu çok soruldu. İlgili başlıklar var. Ayrı dünyaları mevcut[daha çok teknik olarak].

Çocukla çadır kuruyorduk bırakın karavanı: )

Hiç bir sıkıntı olmaz.

Sadece büyüdükçe Google Earth'den gezinirken; + çocuk parkı var mı diye ekstra daha bakınıyorsunuz: )
 


Arkadaşlar, artık bu hafta sonu eşimle yaptığımız konuşmada bazı şeyleri tecrübe etmeden öğrenemeyeceğimize karar verdik. Dolayısıyla ilk adım olarak arabamıza çeki demiri taktırıp karavan bakıyoruz. Yarın agus karavanda çeki demiri taktıracağım. 7 pinli olacak ve vira bismillah diyeceğiz ilk adım için en azından.
Bu sırada karavan arayışlarımız devam ediyor. Muhakkak ki hepimizin gönlünde yatan daha büyük ve lüks karavanlar tabiki güzel fakat ilk başlangıç ve tecrübe kazanmak adına aşağı yukarı 150 bin tl bandında bir karavan arıyoruz. konuyla ilgili tavsiyeleriniz varsa beklerim. uzaktan bakan biri olarak dikkat etmemiz gereken bir kaç nokta frenli olmasını istiyoruz. webasto ve güneş paneli olursa tabi ki daha güzel olur ama tabiki önce sağlamlık ve güvenlik.
hepinize şimdiden çok teşekkür ederiz.
 

4,5 yaşında kızı olan birisi olarak benim söyleyeceğim şeyler pek cesaretlendirici olmayacak. 1 yaşında daha yeni yeni yürümeye başladığı için daha hiçbir şey görmediniz. :smirk: Benim tanıdığım, 2-3 yaş aralığında çocuğu olan iki çekme karavancı aile, karavanlarını satıp tövbe ettiler. o_O

Kitap okuyup, yağmurda karda camdan dışarıyı seyrederim diye romantik karavan keyfi yapmayı hayal ediyorsanız, unutun derim. Winter is coming...

O ufaklık 6 ay, bir seneye kalmaz karavanın duvarlarına tırmanacak, koparmadık şey bırakmayacak. Tek seçeneğiniz dışarda onun peşinde koşturmak. Ancak uyuduğu zaman işte öğlenleri bir saat, biraz da akşamları dinlenirsiniz. Aynı evdeki gibi ama dar alanda ve daha sınırlı imkanlarla olduğu için daha da zorlayıcı olacak.

Çok vurdumduymaz bir aile değilseniz aşağı yukarı olaylar böyle cereyan edecek. Vurdumduymaz bir aile iseniz hayat size güzel. Salarsınız çocuğunuzu dışarı, siz keyfinize bakarsınız. Kaybolmuş, kaçırılmış, arabanın altında kalmış umurunda olmayan aileler de gördüm. Onun dışında normalde zaten kirli su dökme, wc boşaltma, temiz su tankını doldurma, karavanın bilimum işleri genelde erkeklerin üstünde olduğu için kadınlara da karavan hayatı güzel tabii.

Tabii herkesin enerji düzeyi, hobileri, alışkanlıkları, hayattan beklentisi farklı. Başkasının tecrübesi doğrudan referans olamaz kimseye. Ancak kesin olan bir şey var; anne için de baba için de zorlayıcı olacak. Bu işe giriyorsanız sinirlerinizi aldırmış olmanız lazım. Yoksa tatil yapayım derken daha çok kavga edersiniz.

Biraz maliyetli olduğunu biliyorum ama avis, enterprise vs firmalar araçla beraber çekme karavan veya motokaravan kiralıyorlar. Bir kaç gün tecrübe ederseniz daha iyi olabilir.
 



.
Konuyu açtığım kızım, bu yaş aralığındaki çocukların emekleme ve yürüyebilme olarak olarak iki köklü hareket, dolayısıyla davranış farklılıkları olduğunu söylüyor.
Sanırım siz ikinci guruptan bahsediyorsunuz ?
 
Son düzenleme:

Benim bir teorim var; Çocukluğunda kreşe giden anne babalar daha erken sorumluluk veriyor çocuğa ve çocuk cok erken yaşlarda ne yapacağını biliyor.
 

.
Teorinizde haklısınız Teoman bey. Aslında ağırlıkla bu eğitimi verenler ebeveynlerden önce kreşlerdeki eğitmenleri olmakta. Kızım ve eşi biraz dağınık. Fakat kreşe giden torunum sokaktan gelince hemen ayakkabılarını toplamaktaydı. 😊
3 yaşından itibaren, yani ana okuluna başlayınca da konuşabilmeleri ve dolayısıyla bilinç kapasitelerinin geldiği düzey, eğitimlerini daha üst bir seviyeye çıkartmayı kolaylaştırmakta.



Bu 3 yaş gurubu için de bizim yeni mollaya çekinmeden Chat sordum.. 😉

3 yaşında bir çocuk karavanda olduğunda genellikle keşiflerle dolu bir deneyim yaşarlar. İşte 3 yaşındaki bir çocuğun karavanda nasıl davranabileceği konusunda bazı ipuçları:

1. Güvenlik Önlemleri:
Karavanda güvenliğin önemli olduğunu çocuğunuza öğretin. Örneğin, kapıların ve pencerelerin nasıl kilitleneceğini, ateş yakmanın tehlikeli olduğunu ve karavanın çevresinde dikkatli olmaları gerektiğini anlatın.

2. Keşif ve Merak:
Karavanda yaşadıkları süre boyunca, çocuğunuz çevreyi keşfetmek isteyecektir. İç mekanı keşfetmelerine izin verin, farklı dolapları açmalarına ve çeşitli eşyaları incelemelerine olanak tanıyın. Ancak tehlikeli veya kırılabilir eşyalara dikkat etmeleri gerektiğini de hatırlatın.

3. Oyun ve Etkinlikler:
Karavanda çocuğunuz için oyun ve etkinlikler düzenleyebilirsiniz. Örneğin, renkli kalemler, boya kitapları, bulmacalar veya küçük oyuncaklarla ilgilenmelerini sağlayabilirsiniz. Ayrıca, dışarıda oynamaları için de uygun alanlar bulunabilir.

4. Rutinler ve Uyku:
Karavan yaşamı, çocuğunuzun rutinlerini etkileyebilir. Çocuğunuza uyku zamanları, yemek saatleri ve diğer günlük rutinler hakkında tutarlılık sağlamaya çalışın. Rahat bir uyku alanı ve bir uyku zamanı rutini oluşturmak da önemlidir.

5. Dışarı Aktiviteler:
Karavan çevresinde dışarıda da zaman geçirmek önemlidir. Çocuğunuzla doğa yürüyüşleri yapabilir, parklarda oyun oynayabilir veya bisiklete binebilirsiniz. Çocuğunuzun enerjisini atabileceği aktivitelere zaman ayırmak önemlidir.

6. Güvenlik:
Karavanda güvenlik konularına özellikle dikkat etmek gereklidir. Çocuğunuzun karavanda düşmeleri veya sakarlık sonucu oluşabilecek kazaları önlemek için dikkatli olmanız gerekmektedir.

7. İletişim ve Paylaşım:
Çocuğunuzla sürekli iletişim halinde olun ve duygularını paylaşmasını teşvik edin. Karavan yaşamının farklı bir deneyim olduğunu anlamalarına yardımcı olun ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlayın.

Unutmayın, her çocuk farklıdır ve davranışları bireysel farklılıklar gösterebilir. Çocuğunuzun ihtiyaçlarını ve güvenliğini gözeterek keyifli bir karavan deneyimi sağlamak önemlidir.
 
Son düzenleme:

.
Aslında forum, yapay zeka için de “beğen” düğmesi koymalı.
Biladerin hakkını yememek lazım.. 🙂


Forumu zenginleştirdiği kesin.
Hiç olmazsa gereksiz selfie veya zıpçıktı reklam yapmıyor.
Molla adam vesselam.
 
Son düzenleme:

1-16 Haziranı geçirdiğim kampingte ikiz bebeği olan 3 aile vardı. Bebekler ağlamaya başladığında anne ve baba kucaklarında birer bebekle kampingi dolaşıyorlardı. Bebekleri sakinleştirmeyi hep başardılar.
Anna baba karşılıklı yardımlaştıkları sürece bir sorun olmaz. Önemli nokta babanın mutfak işlerinde de sorumluluk yükselmesi. Şimdi 44 yaşındaki oğlum bir yaşındayken VW T 2 ile Münih-Çanakkale-Arsuz gezisi yaptık. Hiç sorun yaşamadık.
 



Çocuklu aile de anne ve baba;
Eski Roma'nın üst tabakası gibi yattığı yerden üzüm yeme hayali ile kampa gitmemeli,
çocuk bu keşfetme öğrenme duyguları her zaman aktif, devamlı takip de ve hizmette olmak gerekiyor.
Biz doğdukları gün itibaren iki oğlan çocuğu büyütüyoruz karavan da, biri 10 yaş, biri 7 yaş oldu, kampın sonunda her seferinde bir daha mı tövbe deriz, bir hafta sonra nereye gidelim konusu açılır :smiley:
Çok zevkli anılarımız yanında canımızdan bezdirdikleri zaman da olmuyor değil,
ama onların mutlu anları her şeye değer.
Büyük askerde gün sayar gibi yola çıkacağımız günü sayıyor, her akşam iş den gelince Baba bu kadar gün kaldı raporu veriyor, tatilde yapmak istediklerini anlatırken gözlerindeki pırıltı bütün yorgunlukları unutturuyor.
 

Birbirinden değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Evet bazı şeyleri denemeden tecrübe edemeyiz ve bilemeyiz. 18 Haziran pazar günü eşimle balkonda sohbet ederken artık bir şeyler yapacaksak yapmamız gerektiğini ne olacaksa yaşayıp göreceğimizi konuştuk. Hatta bu konuda eşim karavanı benim daha çok istediğimi bildiği için bana gaz vermeye çalıştı diyebiliriz. Ama tabi biz erkekler inini inciğini her şeyini düşündüğümüz için bazen karar verme süreci uzun oluyor hatta bizimkisi çok uzun oldu diyebilirim pandemi başlamadan daha karavan planları yapıyorduk. Velhasıl balkonda "eğer istersek 1 haftada hepsini halledebiliriz neden olmasın önemli olan istemek." dedim. eşim tabi güldü iddaaya girelim 1 haftada halledemeyiz dedi. bende baştan girelim dedim yapıcaz dedim fakat yemedi tabi sonra vazgeçtim ulan ya yapamazsak dedim :smiley: iddaaya girmedik ama ben kafaya koymuştum hiç birşeyi düşünmeden 1 haftada bu iş bitecekti. Pazartesi sabah işe gittim, bir yandan karavanlara bakıyorum bir yandan çeki demiri taktırma planları yapıyorum.. AGUS karavanı aradım Salı günü için randevu verdiler Salı günü çeki demirini taktırdım.
Hepimizi bir heyecan kapladı ama tabi ortada karavan yok hala :smiley: Perşembe günü TSE kontrol işlerimi hallettim. ve çeki demiri işi tamamlanmıştı sadece bir ruhsata işletmek kaldı.. onu da yarın halledeceğim.
Cuma sabahı oldu biz tabi harıl harıl karavan bakıyoruz uygun olsun vs. malum sitede 145 bin tl ye gözümüze çarpmıştı ankara da ama bayram tatili de geliyor nasıl olacak falan derken gel dedim kredi çekelim bakarız bişeyler en azından kredi çıkıyor mu onu görelim. :smiley: kredi onaylandı saat 15:30 gibi para hesaba geçti biz firmayı tekrar aradık bizim istediğimiz satılmış fakat kırmızı şeritli olan kalmış onda da extra webasto varmış dolayısıyla 4-5 bin tl üste para çıkar fakat hemen yarın alırsanız hediyemiz olsun istanbuldan geleceksiniz o kadar dediler. :smiley: bizde kabul ettik ve Malum 9 günlük bayram tatilinin başladığı akşam millet tatile giderken biz ankaraya 9 saatte karavan almaya gittik :smiley: Sabah anıtkabir ziyaretinden sonra firmaya geçtik karavanı inceledik hesaplar ödendi karavanımızı taktık ve dönüş yoluna çıktık.. O an yaşadığım heyecanı aldığım keyifi anlatmam mümkün değil :smiley: gelirken hemen Bolu da yeniçağ mevkiinde bir gece konakladık süperdi. He bu arada Ankara'ya bebeğimizle gitmedik kardeşim ve eşi geldi. Sonra bayram tatilinde 3 gece Enez'de kamp yaptık Aslı kızımızla çok eğlendik oynadık denize girdik karavanda oynadık uyuduk dinlendik..
Velhasıl kelam başımdan geçen karavanı alış sürecimi paylaşmak istedim.
Evet gerçekten karavanda çok iş var ve kesinlikle herkesin yapabileceği bir tatil yada gezi adına ne derseniz deyin kolay değil. Yeri geldiğinde bulaşığı yıkadım.. çocukla oynadık uyuttum.. su takviyesi yaptım vs. karavanda iş bitmez ama zaten benim tatil felsefemde bu var ellerimi bağlayıp ayağımı uzatıp saatlerce dinlenmek bana göre değil :smiley: Karavanımızla Malum sitede videolarımıza devam etmeyi planlıyoruz. eşimle önceden çektiğimiz aracımla ve çadırımızla kamp yaptığımız dönemlerden videolarımız var. Bebek olunca ara vermiştik ve gerçekten müthiş anı kalıyor. Yani çok profesyonel değiliz insanları özendirmek veya hava atmak gibi bir derdimizde yok fakat bu gibi çekincelerden dolayı çok rahat olamıyoruz kamera karşısında fakat gerçekten kişisel olarak çok büyük bir anı koleksiyonu oluyor kendimiz bile tekrar tekrar açıp izliyoruz umarım devam ederiz yarın öbür gün çocuğumuzla da oturur izleriz. bu arada Instagram üzerinden takip etmek isterseniz ve sormak istediğiniz sorular olursa @oguz.palabiyik.04

Karavandan sizlere görselleri iletiyorum umarım sizde beğenirsiniz.. Küçük pratik ve fonksiyonel bir karavan :smiley:

IMG 20230624 WA0006


IMG 20230703 WA0003


IMG 20230703 WA0006


IMG 20230703 WA0007


IMG 20230703 WA0008


IMG 20230703 WA0009
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,956
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

SON KONULAR



Geri
Üst