İzmir Yolunda Yardım...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umityasar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,783

umityasar

Ana Kamp
Mesajlar
24
Tepkime Puanı
0
Yer
Erkek
Web
umityasaroztoprak.blogspot.com
merhabalar...

haftaya izmire gitmeyi planlıyorum.. rehberlerde izmir bergama arası düzenli minibüsün olduğu belirtiliyor da bergamadan pregamon/kızılavlu/asklepion ' a özel arabasız ulaşımı nasıl halledebilirim veya yürümeye uygun bir yol mudur?daha önce turlarla gitmiştim, o zamanki rahatlıktan olsa gerek bu konuda pek birşey hatırlamıyorum. bir de efesi planlıyorum ama hatırladığım kadarıyla meryem ana ya gitmeksizin izmirden ulaşım rahattı...
bu konuda bilginiz/tecrübeniz varsa paylaşırsanız çok memnun olurum...
mutlu günler..
 

Etiketler
Ynt: İzmir Yolunda Yardım...

Sayın umityasar,

İzmir'e nereden gideceğinizi yazmamışsınız. Bildiklerimi yazayım. Kuşkusuz eksikleri tamamlayacak, bildiklerini aktaracak arkadaşlar olacaktır.

1. İzmir-Bergama arasında ulaşım sorunu yoktur.
2. Sözünü ettiğiniz yerler(Kızılavlu, Asklepion..) Bergama içinde/kıyısındadır. Geldiğinizde bir çözüm bulursunuz; çok sorun edilecek birşey değil bence.
3. İzmir'in Selçuk İlçesine ulaşın, Efes kente çok yakın. (Kent içinde müzeyi ve 9-10 km mesafedeki Şirince'yi de görmelisiniz..)

İyi geziler..
Cavid Sezen
 


Ynt: İzmir Yolunda Yardım...

Ankara'dan İzmir'e trenle hesaplı olur. Otogardan Bergama 110 km. Ulaşım duble yol. Çanakkale yolu. Bergama'da 4 yer var. Asklepyon, Bazilika, Müze bunlar şehir içinde yürüme mesafeinde. Akropol de yakın çıkışı dolmuşla inişi yürüyerek yapabilirsiniz.
İzmir'e dönünce Selçuk arablarına 70 km. Buradan Efes 3 km isterseniz yürüyebilirsiniz. Meryem Ana 8-10 km dolmuş var. Şirince 8-10 km Dolmuş var. Ayrıca Selçukta Artemis tapınağı, İsa Bey cami, kale ve müze şehir içinde yrüyüş mesafesinde Selamlar. Gezgin ve Gölgesi
 

Ynt: İzmir Yolunda Yardım...

Sayın AKTOLGA,Sayın Ümityaşarın yardım isteğine katkıda bulunmuşsunuz,güzelde,tarih neyazılmış bir baksanız;biraz geç kalmışsınız. Selamlar İzmirden.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,504
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst