İlk Karavanımız İle İlk Gezimiz (mehmet_mtrs)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet_mtrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,366

Etiketler
Haşmet bey kardeşim
Teşekkür ederim. Gece nöbetlerinde de beklerim sayfama :smiley: Memnuniyet duyarım.
Selamlar.


Seyfettin hocam
Teşekkür ederim. Ben de sizleriin yeniyılını kutlat Aynı dilekler ile saglık ve mutluluk dilerim.
Selamlar.
 

aha bizim Fuat ne arıyor Mehmet ağbilerde dedim ama değilmiş, ikiz kadar benziyorlar,

beklediğim gibi içten, samimi ve hatıra hikayelerle süslü bir yazı dizisi, parmaklarına sağlık, devamını bekliyoruz :smiley:
 

Ynt: İlk Karavanımız İle İlk Gezimiz (mehmet_mtrs)

Mehmet bey,
ilgiyle takip edeceğiz, elinize sağlık.Sağlıklı,mutlu yıllar..
 




Ynt: İlk Karavanımız İle İlk Gezimiz (mehmet_mtrs)

Mehmet Ağbi,
Eylülden beri bayağı zaman geçti o güzel sohbetini özlemiştim, artık buradan takip edeceğim.
Selamlar
 

Ynt: İlk Karavanımız İle İlk Gezimiz (mehmet_mtrs)


Mehmet Bey, çok güzel ve akıcı bir üslupla anlattığınız gezi anılarınızı ilgiyle izliyor, devamını merakla bekliyoruz..
Selamlar...


Ülker&Yavuz
 

Ynt: İlk Karavanımız İle İlk Gezimiz (mehmet_mtrs)

Mehmet bey,yeni Karavaninizla güzel geziler dilegiyle,Yazinizin ve Fotograflarin devamini bekliyoruz.Tesekkürler.

Saglikli ve güzel geziler dilegiyle.
 

Ynt: İlk Karavanımız İle İlk Gezimiz (mehmet_mtrs)



İşte bizim üçüncü koy'umuz
Ve biz buradayız. Hala bu resim'e bakarım ve dalar giderim . Tazecik gevrek çıtır çıtır hatıralar şuralarda bir yerlerde duruyor. Hiç sihirlerini bozmadan , ele vermeden mahremiyetimizi cömertce görünür dururlar bize . Ondan dır ki , Biz buraları çok özlemiştik Sadece karavan yapımımızın uzaması degildi zorumuz , bizi bekleyen bir sürü yaşanmışlıklarımız dı.
Buralarda "sabahın körü" denilebilecek bir zamanda hemen gelıp bir yer bulduk kendimize . Denize dogru bakınca ortalarda sagda bir yerdeyiz . İlk günler karavanımızın içinde geçirdik keyfini çıkarmak için . 360 litre suyum depolarımda , ayaklarımı toplamadan yatabilecegim bir yatagim , hemen mutfagımızın yanındaki y emek masamızında zevkini çıkarıyorduk. Ne yaparsınız , çok sevdigimiz karavanımıza kavuşabileli kaç gün olmuştu ki daha. :smiley: ;D Tembellik ettik resmen. Yedik içtik (afbuyrun) , uzandık , yattık fütursuz ca. Etrafta öylesine degişiklikler olmuş , merakımızı yenemedik _ Haydi bir turalıyalım istersen dedim . Hemen anında , zaten pek sever motosikleti . Hemencecik hazırlanıverdi iki şişe su , az biraz atıştırmalık abur-cubur, kaskını da takmış koluna ve biz turalamaktayız.

14012007067


14012007068


15012007069


25012007071
 

Ekli dosyalar

  • 25012007075.jpg
    25012007075.jpg
    133.2 KB · Görüntüleme: 232

Ynt: İlk Karavanımız İle İlk Gezimiz (mehmet_mtrs)

Mehmet Hocam Geçmiş anılarını yaşatan karavanına teşekür etmen lazım.Seni nice koylara taşıması dileği ile yazılarını merakla okuyorum.
 



Ynt: İlk Karavanımız İle İlk Gezimiz (mehmet_mtrs)

Teşekkürler Levent (buralpdi)
Teşekkürler Fatih (patara da verdigin bilgileri aklımda kaldığı kadarı ile aktaracagım)
Teşekkürler Ülker-yavuz çıfti
Teşekkürler Kadriye- Ercan çifti
Teşekkürler Ahmet (seyyah 54)


______________________________________________________________________________________

Not:

Bu arada.
Resimleri düzeltmek isterken daha fazla bozdum. Herkesden özur dileri .

Aslında sayfamın en başında , benim karavanımında bulundugu reim olacaktı
İkinci paragraftan sonrakı üç adet muhtelif koy lar olmalıydı
En alt paragraftan önce de 3 ncü koyun yerini tarif ettigim yerde olmalıydı
 

Ynt: İlk Karavanımız İle İlk Gezimiz (mehmet_mtrs)

Gözümüzü , gönlümüzü arkamızda bırakarak sevgşli Didim den ayrılıyorduk .
Belki diyeceksiniz _ Be birader madem bu kadar istemiyorsan gitmeyi , kal biraz daha öyle ise. Tabi . Dogrusu bu olabilir belki. Amma var ya bu içimizdeki gezme açlığımız , dizginleyemiyoruz bir türlü . Zira eskiden kalma eskiye yönelik öyle anılar gömülü kalmış bekliyor ki yolumuzun üzerinde. Hemen oralara varmak ve _Bak , iştebiz yine geldik . Diye haykırmak istiyoruz tezelden. İçimizde tanıyamayacaklarının korkusu da olsa , içlerinden bir kaçının bizi hatırlayabilecekleri umudu vardı içimizde
Unutmuşum.
Didimde şöööle bir muhabbet içerisinde kişilerden biri _ Hani iiki küçük cocugu olan mı? _ Bir de motorun var dı galiba senin demiş di. Hah dedim. Hah o benim işte. Çok sevinmiştim . Burasını söylememem gerekir amma , _sana ne olmuş bööle be birader , demesi zoruma gitsede yüzümdeki gülümsemeyi sürdürmeye çalıştım güç bela ...... Biz yine de hatıraların üzerine çullanmaktan alamıyoruz kendimizi . İşte yine yollardayız .. Hep de direksiyon başında gelir aklıma Daha bu yollarda ne hatıralarımız var.
_ Hatun . (genellikle eşime böyle hitap ederim) _ Bir peçete verirmisin ordan.
Didim den Milas 'a , dogru öylle çok geçmişizdir ki bu yoldan , bir günden bir güne de "Ne var" buralarda diye durup bir bakamamıştık. Birileri de "Milas nasıl bir yer " diye soran olursa , azıcık bilgimiz olsun dedik . EEeee , karavanımız var artık . Hem bundan sonra gezi ve tatil birleştirmemizi 15-20 güne sığdırma mecburiyetimiz de kalmadı güvencemizle gem!i azıya almaya karar verdik ( gem'i azıya almak, atların yönetim maksadı ile agizlarına takılı kayışların ucundaki demir parçası , Eger at bu demir parçasını azı dişleri ile buloke eder se , işte at o zaman kontroldan çıkar ve siz onu yönetemezsiniz artık. )
Savulun eeey hatıralar. ! Biz de GEM'i azıya aldık
Simav ın girişinde kendimize duracak bir yerler ararken küçük bir parkın yanıbaşonda un satan bir dükkanın önunde durduk . Hafif ce önünü kapatmadan. Biraz bilgi toplamakta fatda var düşüncesi ile uncuya yaklaşıp bir selam verdik en hasından. Samimiyetle aldı selamımızı O arada hemen üst katından bizi gören uncu nun eşi de inip geldi yanımıza bizi buyur ettiler . Bizim yaşlara yakın kişiler diler. İkramda bulunmak istediler Hayır dedik. kuralları bozuyoruz . bakın bizim evimiz yanımızda dedik bizim çay yapabilmemiz sizden daha güzel diyerek zor da olsa ikna ettik . Derken laf lafı açtı , dedik Milas nasıl bir yer , biz şehrinizi biraz tanımak istiyoruz dedik.
Vay anam vay . Meger nereleri görmemişiz de bizim haberimiz yokmuş . Memleketlerini anlata anlata öve-öve bitiremediler . Hem de bu günlerde buranın festivali imiş . Tamam , öyleyse nerede kalabiliriz dedik . Bize fetival alanına yakın sokagında köftecilerin toplandıgı blr yeri tarif ettiler Sora -sora korku icerisinde çok dar sokakların arasından agaç dallarını kollayarak köfteciler sokagını bulduk .Nerede kalabiliriz dedik. dar bir sokagı işaret ederek "Giir abi şurdan " girdik. Oh baya geniş bir yer serbest otopark gibi ortak kullanım olan bir alan. Hemen kendimize iyi güneş alabilecegimiz (enerji sorunu) bir yere park ettik Yolculuk halı bilirsiniz. Hafif bir yemekten sonra , yine mavi motosikletimize atladık ve başladık şehri dolaşmaya.
.

25012007081


25012007083


26012007084


26012007084
 

Ekli dosyalar

  • 25012007080.jpg
    25012007080.jpg
    133.8 KB · Görüntüleme: 136

Ynt: İlk Karavanımız İle İlk Gezimiz (mehmet_mtrs)

Milaslılar antik kentlerinde koyun koyuna yaşıyorlar . Kimbilir buralarda hala bu eserleri bırakanların bilmem kaçıncı göbekten torunları yaşamaktalar burada. atalarının ayaklarını bastıklere basıyorlar onlarda ayaklarını aynı taşlara tutuna tutuna yürüyorlar belki de geçtiği köprünün trabzanında hala atalarının terli ellerinin kokusu vardır. Kat kat olmuşlar söylentiler en altta likyalılar kalmışlar . Romalılar da epey bir emek çekip üstlerine bir seyler koyup tamir etmeye , yaşamaya çalışmışlar. Ve osmanlı . Hani bize çok hoyrat tanıtılan ceddimiz dedelerimiz . Onlarda aynısını yapmış daha öncekiler gibi barına bilmek için onlar da ekleyip bükley,p yaşamaya çalışmışlar buralar da . Hepsinin gecmişleri yatıyor buralarda yaşamlarındaki her şeyi bırakıp gitmişler. Hngisi yok sayabiliriz ki Kurtarma kazılarında öyle güzel ortaya çıkarmışlar ki Zaten bir çoğu ile beraber yaşamaya devam ediyorlar . Pazar yeri oldugu sanırım belli oluyor Aslında biz pazara gelmiştik . İşte buna tam olarak "Hem ticaret hem ziyaret " olgusu cuk diye oturdu .
Alışveriş de yaptık . Uzun zamandır göremediğim pijamalı patlıcan bulduk ( normal patlıcanın uzerınde beyaz çizgili olanı) Bir evlekcik biberin içinden dogrularından biber seçmeye çalıştık . O tornadan çıkmış salatalık (hıyar) da bulunmuyor . domateşler de şekilsiz olsa da çok tatlıydılar.
 

Ekli dosyalar

  • 25012007082.jpg
    25012007082.jpg
    132.3 KB · Görüntüleme: 175

Ynt: İlk Karavanımız İle İlk Gezimiz (mehmet_mtrs)

Abi yeni yılda yeni, ve güzel bir başlangıç şimdiden ellerinize sağlık takip,deyiz..
 

Ynt: İlk Karavanımız İle İlk Gezimiz (mehmet_mtrs)

Çok köklü bir antik geçmişi olan ve Anadolu Türk beyliklerinden birine (Menteşe Beyliği) başkentlik yapmış güzel Milas'ı çok güzel gezmiş, anlatmış, görüntülemişsiniz; teşekkürler. :smiley:

Milas ve çevresi, öyle bereketlidir ki, gez gez bitmez. Salı pazarı, zaman uygunsa, muhakkak gezilmelidir; Türkiye'nin bence en iyi hafta pazarlarından biridir. Milas'ı atlamayın gezginler!... :smiley: ;)

Cavid Sezen
 



Ynt: İlk Karavanımız İle İlk Gezimiz (mehmet_mtrs)

Tunay ve Tugay
Teşekkürler. :smiley:



Cavit hocam.
Milas' ı atlamak , Haksızlık mış.
Bizi affetsin . Çünki; Hep acelemiz olurdu . (zamanında geri dönebilmek)
:smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,439
Mesajlar
1,517,969
Kayıtlı Üye Sayımız
172,093
Kaydolan Son Üyemiz
ata bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst