Galloper ile Off-Road

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nrlates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,720
Ynt: Galloper ile Off-Road

Tubbs' Alıntı:
33 x 10.5 x 15 in avrupa karşılığı 267/86/R15 tir. Bu lastikte jant sonunun, lastik dişinin yere temas eden kısmı ile arasındaki mesafe 22,9 cm dir. Orjinal lastiklerinizde (235/75/R15) bu mesafe 17,6 cm dir. Buda demek oluyorki aracınız yerden 5,3 cm yükselmiştir. Bu konuya bir dönem birhayli kafa yormuştum, insan öğrenmek zorunda olduğu için değilde kendisi istediği ve merak ettiği için öğrendiği şeyleri uzun zaman unutmuyor :smiley:) Kupaya sürtme sorunlarınızı da yükseltme işleminden sonra gidereceğinizi düşünerek, takmış olduğunuz lastiğinizin problemsiz şekilde kullanılıyor olmasından büyük mutluluk duydum, en azından bu araç için üst limitlerin sonlarına yakın değerlerin neler olduğunu öğrenmiş oldum sayenizde, teşekkürler.

AynaMahruti gibi şeylerin tam olarak ne oldukları ve ne işe yaradıkları konusunda çok bilgisizim açıkçası, dolayısıyla ileride bu tip işlemlere ihtiyaç duyarsam sizlerin uygulama değerlerini referans almak yolunu seçeceğim :smiley:))) Benim Evvelden sahip olduğum Suzuki Vitara, Nissan Terrano, Ford Explorer ve şu anda kullandığım SSangyong Action Sprts ile off road olayım zevkten çok sakarya sınırlarında bulunan köyümdeki evime kış şartlarında ulaşma ihtiyacından ileri gelmekteydi ve dolayısıyla standardın dışına sadece lastik değiştirerek çıktım bugüne kadar hep.(bundan 30 sene kadar önce bizim köye kız vermezlermiş çamurundan sebep gidip kızımızı göremeyiz diye :smiley: ) ancak şimdi yollar yapılınca ihtiyaçtan çok hobiye dönüştü.

Değerli vaktinizi alıyorum farkındayım ancak karar vermek konusunda yardımınıza ihtiyaç duyuyorum. Forumlardan anladığım kadarıyla çok sayıda araç kullanmışsınız bugüne kadar. Sizce,birbirlerine yakın fiyatları olan 2000 model Galloper 3k 2.5 dizel mi, 93 model Pajero 2.5 benzinli model mi arazi kullanımı için daha doğru bir tercihtir? mistubishinin daha sağlam fakat yedek parçalarının daha pahalı,hyundainin nispeten kalitesiz fakat parça maliyetlerinin daha düşük olduğu gibi bir kanı var bende. Hafta sonları şehir içi ve arazi gezintileri ve içimde bulunan karşıkonulamaz çamur bulunan her yola dalma isteği düşünüldüğünde sizce hangi araç beni daha mutlu eder? Şimdiden teşekkürler.

Bu kadar yazıya tek kelime ile cevap vermek istiyorum.
PAJERO
 

Etiketler
Ynt: Galloper ile Off-Road

Galloper ilk bakışta,

Tek Kapı
2.5 TDI motor
Yeni Model
Pajero Alk Yapısı

gibi artılarla çok dikkat çekiyor.

Şu anda araç tam bir off-road aracı oldu.
Aracın uzun vadedeki sorunlarını görmeden çok fazla olumlu yada olumsuz yorum yapmak doğru olmaz.

Bana göre şuandaki tek dezavantajı

- Ağırlığı (1,750 kg) ve eklenen ekipmanlar.
- Aksesuar kalitesizliği
- Zamanın gösterecekleri bilinmeyenler
 

Ynt: Galloper ile Off-Road

merhaba


araciniza öncelikle maşallah bende yakın zamanda almayi düşünüyorum arazi de herhangi bir performans yetersizliği veya bi sorun cikarttımı? yakıt konusunda memnunmusunuz servis e sordum cok yakar 2.5 td alinmaz gibi kelimeler etti starex motoru ile ayni problemli dediler yardimci olursaniz cok sevinirim..
 


Ynt: Galloper ile Off-Road

merhaba Recep Bey bende de 2.5 td var ,tanışalım sıkıntımız olursa araç hakkında birbirimize destek oluruz
 



Ynt: Galloper ile Off-Road

recepozkan61' Alıntı:
MERHABA BEN DE HYUNDAİ GALLOPER 2.5 DİZEL KULLANICISIYIM
DEFRANSİYEL KİLDİNİ NEREDEN TEMİN ETTİNİZ?
sanırım nurullah abı yogun eskı arabası mutsıbushı pajeronun kılıtlı defransıyelını kullandı ;) ;) ;)
 

Ynt: Galloper ile Off-Road

merhabalar galloper 3k 2.5 dizel almak istiyorum.acaba yakıt tüketimi nedir bilgi verebilir misiniz.
 

Ynt: Galloper ile Off-Road

alp007' Alıntı:
merhabalar galloper 3k 2.5 dizel almak istiyorum.acaba yakıt tüketimi nedir bilgi verebilir misiniz.
merhaba
ben 2 gün önce satin aldim uzun yol da 120 130 gibi süratlerde 500 ile 600 bin gibi bir yakıt tüketimi oluyor...
80 90 gibi hizlarda gidilince ciddi bi fark oluyor aracta 250 bin e kadar düşürdüm şehir içinde 400 bin gibi yakıt sarfiyati var....
 

Ynt: Galloper ile Off-Road

Yakıt olarak ne kullanıyorsunuz?
Eurodizelmi normal dizelmi kırsal motorinmi?
Ölçüm sonuçlarınızda ciddi farklılıklar var.250 krş çok iyi bir değer.Binek araçlarda bile yok neredeyse bu tüketim değeri.
Bende 2,5 TD 5K almak üzereyim.Bu nedenle soruyorum.Yanlış anlaşılma olmasın lütfen.
 

Ynt: Galloper ile Off-Road

alp007' Alıntı:
merhabalar galloper 3k 2.5 dizel almak istiyorum.acaba yakıt tüketimi nedir bilgi verebilir misiniz.
arkadaşım daha önce de cevap yazdım tam rakam ortalama 100km 12lt mazot buda 48kr yapar
ama benimkisi 60 kr 5 kapı
 



Ynt: Galloper ile Off-Road

Merhabalar ben arkaya kilit taktım olayına takıldım.Bildigim kadarıyla zaten arkada kilit var ama LSD yani sınırlı kilit acaba onu çıkarıp 100/100 ile mı değiştirdiniz yoksa one yazacaktiniz yanlışlıkla arkaya kilit mı yazıldı? Ben de one kilit taktirmayi düşünüyorum ama maliyet sanki 3000 i geçiyor gibi diye şimdilik beklemedeyim.Birde belirtmeden geçemeyeceğim Pajero gercekten tartışılmaz ama Galloper da yabana atılacak bir araç değil. Sanıldığının aksine kalitesiz parçalarla üretilmiş bir araç değil. Araç Hyundai nin gercekten iyi yaptıgı bir araç bazı arkadaslar gercegi varken taklitini almayın yorumunda bulunuyorlar ama hiç öyle bir taklit hissi yasamadım.Kaldı ki Hyundai bazı modellerini üretirken kaliteden pek kaçınmıyor ve o modellerinin zaten fiyatı yüksek olduğu için pek fazla tercih edilmiyor.Piyasada Galloper az ve gercekten pek oynanmamış olanları hala 20 üzeri fiyatlar arıyor.Ben inanın imkanlarım elverse ikinci bir tane daha düşünüyorum Zor koşullarda hiç üzmedi.Parca konusunda bir iki günlük bekleme dısında bulunamadığı olmadı. Benden kaynaklanan zorlamalar dısında da kırılan yada bozulan olmadı. Lastik olarak AT 265/70/15 kullanmaktayim. Genelde sehir ici kullandığımız için ama arazide de asırı çamura dikkat ederek gidince hiç yedeklenmedim bu güne kadar.Benimki benzinli LPG ile bahsettiginiz
35-40 kuruş degerlerini sehir ici ve dısı harcıyor. Arazide ise zorluğa göre 50 krs bile oluyor ama 60 kurusa dayandirmadim hiç.Biraz uzun oldu ama yazma ihtiyacı hissettim.Herkese bol off road yapabilme imkanı olan günler dilerim.
 

Ynt: Galloper ile Off-Road

bugun ufak hava şartlari cok uygun olmasada riva taraflarinda biraz deneme firsatim oldu arabami bence offroad için cok güzel bi araç...
 

Ynt: Galloper ile Off-Road

Açıkçası alınmayacak araç değil.önerierinize ve açıklamalarınıza çok teşekkürler. rizede var şuan satışta araç otomatik.ama otm. konusunda tereddütüm var.tek kapılısında aslında gönlüm ama oda piyasada çok kısıtlı..
 

Ynt: Galloper ile Off-Road

arkadaşalr mehaba

ismim kaan benim suan 2000 s turbo forester ım var bunu satıp bir arazi aracı almayı düşünüyorum herkes galloperları iyi anlatıyor bu aracların yabancısıyım hem arazide hem şehir içinde kullanabilecegim bir arac arıyorum bu konuda bana yardımcı olursanız cok sevinirim
 

Ynt: Galloper ile Off-Road

bence galloper arazi ve günlük kullanim için uygun bi araç pajero alt yapili olduğu için cok başarili ve parcalari da ucuz..
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,008
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst