dünya turuna dayanacak, enduro tavsiyesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan saydam30 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,200
Ynt: dünya turuna dayanacak, enduro tavsiyesi

bu durumda olan arkadaşlar hevesle bu iş olmaz kısa turlarla nefsinizi körleyin.Hayat kısa riske değmez.Çok meraklıysan al bir karavan keyfine bak.Motor =kısa hayat .Değmez
 

Etiketler
Ynt: dünya turuna dayanacak, enduro tavsiyesi

mrtvural' Alıntı:
Merhaba Saydam bey,

Anladığım kadarıyla Motosiklet tecrübeniz yok, uzun yol tecrübeniz ise hiç yok. Biraz motosiklet kullanan herkes uzun yol hayalleri ile yanıp tutuşur ve bu geziyi gerçekleştirebilecekleri, uzun yola dayanıklı, büyük hacimli motosiklet arayışına girerler. Normalde birçok motosiklet ( bu sınıfta ) limitlerini bildiğiniz müddetçe bu yolculuklara dayanır fakat siz danayabilirmisiniz?

Ağaşıda vereceğim linkteki benim ve diğer arkadaşların yazmış oldukları yorumları lütfen okuyun. Oturdukları yerden size fikir veren çok olacaktır şu motor iyidir, bu makina süperdir falan diye.

Motosiklet ile uzun yol yapmak, araba ile yol yapmaya benzemez, delikanlılık tınlamaz, vücut geliştirme yapmış olmanız, maraton koşabiliyor olmanız yada tüpsüz 40mt'ye dalmanız, dağların zirvelerine techizatsız çıkmanız ve daha yüzlerce extreme durum, motosiklet ile uzun yol yapmanın yanında sivrisine vızıltısı kalır. Lütfen forumdaki yorumları okuyun. Daha sonra uzun yol konusunda ayrıca konuşulur, işin incelikleri anlatılır, rehberlik yapılır.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=79982.20

Selamlar
Murat VURAL


ağzınıza sağlık.
 

Ynt: dünya turuna dayanacak, enduro tavsiyesi

.Motor =kısa hayat .Değmez

Diyen abim kardeşim. Upuzun hayatın olsun kalbin göğsüne vurmadıktan sonra ne anlamı var. Görüyosun işte her gün bi camide toplanıp toprağın altına gömüyorlar birilerini. Ne anlamı kaldı bu muydu şimndi up uzun hayat yaşadık be motora binmedik ölmemek için be. Bu muydu girdik yine toprağın altına.
Şahsi fikrimdir. Kimse katılmak zorunda değil tabi. 4 tekere bağlanmak zorundasınız. park ettiğiniz yer kötüdür merak edersiniz. kirlenir yıkamak zorunda kalırsınız. arıza yapar çileyle usta dolaşırsınız. Motorsiklet ise kendisine bağlatır , Kirlersiniz ama o hala sizin düldülünüzdür.. bebektir o.. Arıza yapar içiniz gider.. zaten az çok anahtar tutar eliniz bizim gibi tiplerseniz.. Park sorunu vardır ama. Cafeye gidip oturacaksanız illa camdan görmek istersiniz. En sevdiğiniz cafeye oturmazsınız mesela onun yerine camdan görebileceğiniz başka bi yere gidersiniz. Görmezseniz merak etmezsiniz. Aklınız içiniz gider.
Bunları geçtim.
Canım Türkiye min kanunları şöyledir ; 18 yaşından gün alan herkes Ehliyetini alıp 1000 cc lik 600 cc lik dehşet beygirli motorsikletlere binip iki gün sonra beynini elektrik direğinde dağıttığından tehlikelidir tabi. Tehlike nerde anlatabilmişimdir inşallah.
Arkadaş senin soruna gelince.. Daha uzun yol tecrübe etmeni dilerim.. Orada motorsiklet arızasından daha çok yol tehlikeleri önemli.. Şahsi fikrim iki silindir karbüratörlü bir motorsiklet alman ve elinin az çok anahtar tutması
Saygılar.
 

Ynt: dünya turuna dayanacak, enduro tavsiyesi

slm
Özanaydın kardeşim sözlerinde mutlaka gerçeklik vardır ama iş amaya gelince konuyu açan arkadaş bazında düşünmüştüm motor tecrübesi sıfırın biraz üstünde dünya turundan bahsediyor.Şöyle birkaç gün üst üste 300 km yapsında tekrar görüşelim demek geliyor içimden.Allah kimseye kaza bela vermesin vermesinde insanda biraz dikkatli olsun değilmi ya.
 

Ynt: dünya turuna dayanacak, enduro tavsiyesi

arkadaşlar acemiliğimi kabul ediyorum.sadece tecrübeli arkadaşlardan fikir almak niyetim .dünya turu tabi iddalı bir söz .makineleri yakından tanımak amacım . her türlü öneriyede açığım.başım üstüne .hepinize teşekkür ediyorum.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,740
Kayıtlı Üye Sayımız
172,146
Kaydolan Son Üyemiz
Suatcım

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst