Dubai-Abu Dabi seyehati için yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,480

edebiyatçı

Zirve
Mesajlar
1,669
Tepkime Puanı
5
Yer
Ankara
Merhabalar.Siteye yeni üye oldum.Tam bir gezi aşığı olarak bu siteyi daha önce nasıl farketmedim hayret ettim.Birkaç gündür incelediğim kadarı ile oldukça güzel paylaşımların yaşandığını gördüm.Biz de eşimle beraber her fırsatta ülkemizin ve dünyanın farklı yerlerine seyehatler düzenleriz.Avrupa,Amerika ve Uzak Doğuda 21 ülke ve Türkiye'nin birkaç şehri hariç tamamını gezmiş bulunmaktayız.Türkiye,Avrupa ve Amerikayı arabamızla tur şeklinde gezdik.Şimdi ise 9-14 aralık arası Dubai ve Abu Dabi için biletlerimizi almış bulunmaktayız. Bu bölgeye ilk gidişimiz olacağı için oldukça heyecanlıyız. Süre kısıtlı olduğu için güzel bir gezi planı yapmayı düşünüyoruz.Bu gezimizde yandaki beş aylık küçük karpuzumuzda bize eşlik edecek.O zamana 8 aylık olacak inşallah.Umarım bizi çok yormaz.Bu arada orada gezecek arabamız ve bebeği bırakabilecek yerimiz de da olacak.Yani her türlü fikir değerlendirilebilir. Bu bölge hakkında bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.İnternette sadece alışveriş merkezlerinden bahsediyor.Bir gün bebeği bırakıp çöl safarisi düşünüyoruz.Bir de kayak merkezi olduğunu okudum.Bunca doğal kayak merkezi olan bir ülkeden gidip çölde yapay kar görmek çok çekici gelmedi doğrusu.Daha çok kültürel bir şeyler olursa çok sevinirim. Bu arada arap yemekleri hakkında da öneriler beklerim.:smiley: Şimdiden teşekkürler.Muhabbetle...
 

Etiketler

Ynt: Dubai-Abu Dabi seyehati için yardım

Merhaba Edebiyatçı,
Dubai gezisini biz de yapmak istiyoruz eğer gezi sonrası izlenim ve tecrübelerinizi yazarsanız memnun oluruz :smiley:
Bu arada gezenbilir haritadan dubai ve çevresinde yaşayan gezenbilirciler olduğunu görebilirsiniz :smiley: Mesajınızı muhtemelen görmemişlerdir. Kendilerine özel mesaj gönderirseniz size yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum.
http://www.gezenbilir.com/index.php?action=googlemap
 

Ynt: Dubai-Abu Dabi seyehati için yardım

üyelerin yaşadıkları yerleri görebildiğimi farketmemiştim.Yardımınız için teşekkür ediyorum.Geziden sonra mutlaka izlenimlerimi yazmaya çalışacağım.Hatta ilk fırsatta daha önceki gezilerimi de paylaşmayı çok isterim.Özellikle araba ile Avrupa ve Balkanlarda 18 ülke seyehatimiz oldukça ilginçti. Bebek izni dolayısı ile bir sene izinli olduğum için bolca vaktim var.(Nickimden de anlaşılacağı üzere edebiyat öğretmeniyim. :smiley:)Şimdilik siteyi okumak ve keşvetmekle meşgulüm.Keşif bitince yazmaya da çalışacağım.İlginiz için teşekkür ederim.
 

Ynt: Dubai-Abu Dabi seyehati için yardım

Rica ederim, yardımcı olabilmişmdir umarım. Sitede keşfedilecek pek çok şey var. Zamanla siz de görceksiniz. Hatta mutlaka Dubai ile ilgili de birşeyler vardır, iyice taramanız lazım.
edebiyatçı' Alıntı:
Bebek izni dolayısı ile bir sene izinli olduğum için bolca vaktim var...
Bir sorun nedeniyle pazar günü apar topar işyerine gitmek zorunda kaldım ve durumunuza imrenmek mümkün değil :smiley:
 



Ynt: Dubai-Abu Dabi seyehati için yardım

Bence de kesinlikle imrenin. :smiley: Her gün kahvemi yapıp keyifle bilgisayardan bir sene boyunca nereleri gezsem diye inceliyorum. Yazılı sözlü okuma yok,zil çaldı derdi yok,veli toplantısı, müfettiş telaşı yok.Bu rahatlığa alışıp evimin kadını olmaya karar vermekten korkuyorum. :smiley:
 

Ynt: Dubai-Abu Dabi seyehati için yardım

Merhabalar ,

Temmuzda 3 hafta süreliğine Dubai'de bulundum.Temmuzda gitmek pek akıl karı değildi aslında ama öğrenci olunca başka vaktiniz olmuyor. :smiley:
Aralık ayı gezmek için en uygun zamanlardan çünkü Dubai yazın tersine kışın ve baharda daha canlı oluyor.

Çöl safarisi kesinlikle eğlenceli bir etkinlik.Biraz otoyolda mesafe katettikten sonra diğer araçlarla çöl girişinde buluşuyorsunuz ve safari başlıyor.Safari bebek için pek uygun olmayabilir çünkü fazlasıyla hoplayıp zıplıyorsunuz.Ben hep böyle çölde dümdüz mü gideceğiz diye söylenirken öndeki aracın altını görmemle olayın yeni başladığını anlamıştım :smiley:
Safariden sonra çölde yapılmış bir mekanda bir Arap eğlencesi düzenliyorlar.Bizim gittiğimiz turda oryantal dans izlemeniz , canlı müzik dinlemeniz , açık büfe yemek , Hint kınası yaptırmanız ve Arap giysileriyle fotoğraf çektirmeniz mümkündü, profilimdeki fotoğrafın hatırası da oradan ;D
--Safarideki araçların güvenliğinden endişeniz pek olmasın , araçların içi genel olarak geniş.Mısır'da daha küçük jiplerle safariyi düzenledikleri için devrilme gibi durumlar olabiliyormuş.--

Bunun dışında Bateaux Dubai adlı gemi turunu tavsiye edebilirim size.Dünya'da yapılması gereken 100 turun arasında 4. sırada gösteriliyor.Her tarafı cam olan bir gemide , Creek adlı denilen bölgede bir kanal turu yapıyorsunuz akşam yemeği eşliğinde.

Burj Khalifa'yı Dubai'ye gittiğinizde muhtemelen farkedersiniz , 828m'lik bir bina kendisi.Eğer bilet alırsanız sizi 127. katına kadar çıkartıyorlar (~420m).Dubai'ye kuşbakışı bakmak için ideal bir yer.

Alışveriş merkezlerinde Nike,Adidas gibi markaları Türkiye'den daha ucuz bir fiyata bulabilirsiniz.Ben pek fazla incelemedim ama orada yaşayan bir Türk aileyle tanıştığımızda bunu bana iletmişti.

Alışveriş merkezi demişken , Dubai Mall ve Mall of the Emirates genellikle büyük sıradan mekanlar.Fakat Ibn Battuta Mall konsept olarak biraz daha farklı.İçerisini Ibn Battuta'nın geçtiği yerlere göre düzenlemişler ve hoş olmuş açıkçası.Bunun içerisinde Endülüs , Mısır , Tunus , İran , Çin , Hint kültürlerinden yerler var ve hepsinin tasarımı farklı :smiley:

Kayak merkezi yanılmıyorsam Mall of the Emirates içerisinde.Aldığınız giriş kartından sonra size mont ve pantolon veriyorlar ve bu süre içerisinde -4 derecede yapay karın keyfini çıkartıyorsunuz.Ben içerisine girmemiştim açıkçası ama girenler hoş olduğunu söylüyordu.

Ayrıyeten Dubai Mall önünde akşam her 15 dakikada bir havuz gösterisi düzenleniyor.Ben ilk gittiğimzde Ümmü Gülsüm'ün - Enta Omri (Türkçe'ye Neşe Karaböcek-Kertenkele olarak çevirmiş) adlı şarkısı enstrümental olarak çalıyordu.Hayatımda bu kadar güzel bir havuz gösterisi izlememiştim.İngilizce ve Fransızca şarkılarla da izleme fırsatı buldum ama hiçbirinden ilk izlediğim kadar etkilenmedim.Umarım siz de Ümmü Gülsüm'ün şarkısına denk gelirsiniz :smiley:

Başka sormak istediğiniz olursa seve seve cevaplarım ,

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

İyi eğlenceler.
 

Ynt: Dubai-Abu Dabi seyehati için yardım

Verdiğiniz bilgiler çok aydınlatıcı oldu teşekkür ederim.Hepsini gezi planları dosyama kaydettim.Birer birer hepsini gerçekleştirmeye çalışacağım.Sizin için buradan fotoğraflarını da paylaşırım siz de anılarınızı tazelersiniz inşallah. Çöl safarisi için bebeği götürmeyeceğim.Bir arkadaş gönüllü bakıcı oldu safari için.Daha serin olur diye aralık ayını tercih ettik biz.Sıcakta insanın gezmeye dermanı olmuyor.
Camdan gemiyi hiç duymamıştım.Çok ilgimi çekti.Yapılması gereken ilk üç sırayı da merak ettim.Belki yapmışımdır farkında olmadan: ;D Şimdi netten baktım kişi başı 120 liraya denk geliyor.2 kişi 240.az para değil.Netten rezervasyon da yaptırılıyormuş.Değer diyorsanız rezervasyon yaptırayım.Ama beğenmezsek gelince görüşürüz ona göre. :mad:
Fotoğraf makinası gibi birkaç elektronik almaya niyetim var.Tavsiye edeceğiniz bir yer varsa sevinirim. Bir de arap yemekleri nasıldı? Neler yediniz.Temiz miydi?Ben hong kong ve çinde meyveden başka yiyecek bir şey bulamamıştım. Arap kültürü daha yakındır diye tahmin ediyorum.Tavsiye edeceğiniz bir şey varsa makul şartlarda değişik yemekleri denemeyi severiz.
Safari için gittiğiniz şirketten memnun kalmışsınız anladığım kadarı ile.Adını hatırlıyor musunuz?Tecrübelerden faydalanıp kötü bir tura denk gelmeyelim.Gelip evden alıyorlar felan diye okudum.Doğru mudur?
Aklıma geldikçe sorularımla başınızı ağrıtırım artık.Tekrar teşekkürler.
 

Ynt: Dubai-Abu Dabi seyehati için yardım

Gemi işi hoş bir akşam yemeği için uygun , sitesinde resimleri var , ileride ben de bi albüm açacağım buraya oradan bakarsınız olmadı :smiley: 1 haftaya kadar hallederim muhtemelen :smiley:
Safari işi eğlenceli iş Bateaux'a nazaran , Bateaux ise biraz daha nezih.Seyir için güzel ama gitmezseniz de çok bir şey kaçırmazsınız diyeyim , yine de ben fotoğrafları koyunca fikrinizi netleştirirsiniz :smiley:

Valla ben elektroniğe henüz daha bulaşmadım , eğer imkanım olursa alışveriş festivalinde gidip bir kaç eşya almayı düşünüyorum.Genel olarak fazla vergi olmadığı için yüksek fiyatlar yok , haliyle Türkiye'den ucuz.Ama tüm ürünler için geçerli değil sanırsam , laptop fiyatlarında kalite arttıkça fiyatlar Türkiye ile benzer seviyeye geliyor.Alışveriş merkezinin içerisinde bolca dükkanlar var.
Ben yine de tam bir yer varsa öğrenmeye çalışırım.

Ben dayımın evinde kaldığım için yemeği çoğu zaman annem halletti sağolsun, ama dışarıda yediğimizde pek Hint lokantası vs. bulaşmadık.Çünkü Hint yemekleri vs. aşırı baharatlı , Araplar da baharatlı yemekleri pek seviyorlar.Yemeğe bile çok fazla tuz atmayı sevmeyen ben için alışılması zor.Eğer isterseniz Harput Restaurant diye Türk lokantası var , iskender özlemi duyarsanız çekinmeden gidebilirsiniz ;D.Mall of the Emirates yakınlarında olması lazım.Internette tam adresi yazıyor galiba.

Ayrıyeten bizi az bi yürüme mesafesinden almışlardı Safari için , tur şirketini şimdi anımsayamadım.Bu bilgileri toparlayıp yazarım bir kaç güne :smiley:

He bir de aklıma gelmişken , eğer yolunuz düşerse Dubai Int. Financial Centre'de Mado var.Türk usulü ev yemeği için orayı da tercih edebilirsiniz :smiley:
4. kapıdan giriliyor olması lazım :smiley:

Başka sorunuz olursa daha önce de belirttiğim gibi seve seve cevaplandırırım.
 

Ynt: Dubai-Abu Dabi seyehati için yardım

Her şey için teşekkür ederim.Oldukça aydınlatıcı oldu.Araştırma yaptıkça aklıma takılanları yazarım.sizin gezi notlarınızı da merakla bekliyorum.Ben gitmeden yazın da ön bilgi olsun.Özellikle bol fotoğraf bekliyorum.Muhabbetle.
 



Ynt: Dubai-Abu Dabi seyehati için yardım

Merhabalar.

space cem'in sponsoru olarak bir iki husus daha eklemek istedim:

- Abu Dhabi'de Yas Island ve Ferrari Park mevcut, şu an son rötuşları yapılıyor. Kasım ayında Abu Dhabi GP'si ile kapılarını açacak, burayı da ziyaret edebilirsiniz. Bunun dışında yine Abu Dhabi'de Sheikh Zayed Camii var, burası da gezilip görülebilir.

- Yeğen çoğu şeyi anlatmış, fakat Dubai Marina'da yapılacak bir yürüyüşü belirtmemiş (hoş tabi ben de zatı alilerini o sıcakta yürütmedim ;D). Geleceğiniz zamanlar marina bölgesinde insanların gezinti yapıp takıldığı vakitler, burayı da görmenizi öneririm. Özellikle gün batımında harika manzaralar sunuyor.

- Dubai'de bir diğer gezilecek yer Palm Island ve bu yapay adanın sonundaki Atlantis Hotel. Otelin içinde bir de akvaryum mevcut, ayrıca çocuklar için yapılmış eğlence yerleri de var.

Eğer mümkünse ve alışverişi de seviyorsanız aslında Ocak sonu şubat başı gibi de gelebilirsiniz. Dubai Shopping Festival, bu tarihlerde başlıyor ve şehir tam anlamıyla bir ana baba günü oluyor. Tabi havanın da en güzel olduğu tarihler bu tarihler :smiley:
 

Ynt: Dubai-Abu Dabi seyehati için yardım

Siz herkesin hayalindeki gibi bir dayısınız sanırım. :D Altı tane dayım var daha aşağı mahalleyi bile gezdirmedi kendileri. Size dayı diyebilir miyim. :D :D
Malesef gezi tarihini değiştiremeyeceğiz.Hem uçak biletlerini aldık hem de ikimiz de devlet memuru olunca yurt dışı için izin felan almak gerekiyor.Eğer beğenirsek belki bir dahaki gezimizi o tarihlere denk getirmeye çalışırız.Önerilerinizi mutlaka değerlendireceğim. Anladığım kadarı ile orada yaşıyorsunuz. Aralık ayında havaların nasıl olduğuna dair bir fikriniz vardır.Tişört felan yeterlimidir mont gibi bir şeyler de almak gerekir mi.Bir de bebek olunca yanımızda hava şartları önemli oluyor haliyle.
 

Ynt: Dubai-Abu Dabi seyehati için yardım

edebiyatçı' Alıntı:
Siz herkesin hayalindeki gibi bir dayısınız sanırım. :D Altı tane dayım var daha aşağı mahalleyi bile gezdirmedi kendileri. Size dayı diyebilir miyim. :D :D
Malesef gezi tarihini değiştiremeyeceğiz.Hem uçak biletlerini aldık hem de ikimiz de devlet memuru olunca yurt dışı için izin felan almak gerekiyor.Eğer beğenirsek belki bir dahaki gezimizi o tarihlere denk getirmeye çalışırız.Önerilerinizi mutlaka değerlendireceğim. Anladığım kadarı ile orada yaşıyorsunuz. Aralık ayında havaların nasıl olduğuna dair bir fikriniz vardır.Tişört felan yeterlimidir mont gibi bir şeyler de almak gerekir mi.Bir de bebek olunca yanımızda hava şartları önemli oluyor haliyle.

Sponsorluk şartlarında anlaşırsak olur, dayı diyebilirsiniz ;D

Şöyle açıklayayım, Dubai'de hava hiçbir zaman mont veya "iki kat" giyinmeyi gerektirecek kadar soğuk olmuyor. En soğuk aylar ocak-şubat, orada da gündüzleri 20-25, geceleri 16-18 derece civarı. Hani kolay üşür müsünüz bilemiyorum ama ben yaz kış dışarıda şort-atlet ikilisinden şaşmıyorum (resmi yerler hariç tabi :smiley: ). Bebek için belki ekstra bir iki kıyafet almak gerekebilir.
 

Ynt: Dubai-Abu Dabi seyehati için yardım

Dayıcım ;D Bana bir de hediyelik konusunda fikir belirtseniz sevinirim.Gidince dönüp durmayayım.Orada olup Türkiye de olmayan ne vardır? Gelince insanın eline bakarlar.Ama artık her şey her yerde var.Hepsi de çin malı olunca insan alacak bir şey bulamıyor.Geçen yıl çinden ne getirdiysem burada da aynısını buldum.Değişik bir öneriniz varsa sevinirim.Zaten vakit az bir de bunun için dolaşmayayım.
 

Ynt: Dubai-Abu Dabi seyehati için yardım

Esasen dediğiniz gibi sevgili yeğen ( ;D), BAE genel olarak toplama bir memleket olduğu için aslında Türkiye'de bulabileceğiniz herşey burada da var. Belki hurma alabilirsiniz ama, buradaki kadar çeşitli hurma Türkiye'de yok. Bunun dışında ünlü yerlerin (Burj-Al Arab, Burj Khalifa vs) küçük kopyaları da satılıyor, bunlardan da alabilirsiniz.

Burj Al Arab demişken, yapılabilecekler listesine burada bir brunch'ı da katabiliriz. 27. katında güzel bir restoran var ve saat 10'dan öğleden sonra 4'e kadar brunch devam ediyor. Fiyatı 160 TL civarı olması lazım. Bir de eğer özel seyirlik odaları müsait ise burayı gezebiliyorsunuz (ki ihtişam kelimesinin tam karşılığı böyle birşey olsa gerek ;D) Yalnız rezervasyonlar yaz dönemi bile sıkıntı oluşturabiliyordu, eğer düşünürseniz şöyle bir iki hafta evvelinden yer ayırtmakta fayda var.
 



Ynt: Dubai-Abu Dabi seyehati için yardım

Gezi için gün planlaması yapıyorum.Ama internette safari için süreyi belirtmemişler. Çöl safarisi için bir tam gün ayırmamız gerekiyor mu yoksa birkaç saatlik bir iş mi? İnternette çadırlarda akşam yemeği yeniyor felan diyor.Süre hakkında bir fikir verebilir misiniz?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,485
Mesajlar
1,518,651
Kayıtlı Üye Sayımız
172,143
Kaydolan Son Üyemiz
sailing

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst