Dernekler, Federasyon (UKKF) görüşler(im)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan teos Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,914

Etiketler
Ynt: Dernekler, Federasyon (UKKF) görüşler(im)

Dostlar,

Farklı konu başlıklarında bu kapsamda görüşlerimizi paylaşmıştık biliyorsunuz. Son gelinen durum ile ilgili sizleri bilgilendirmek istedim.

Önce, kendimle ilgili kısa bir hatırlatma ...

2004-2006 Ankara merkezli Türkiye Kamp ve Karavan derneği'nin İstanbul Şubesine üyelik
2007-2012 UKKF'nin kurulup, TKKD'den ayrılması sürecinde dışarıdan gözlem
2012- ... UKKF'ya bağlı Asya Kamp ve Karavan derneğine üyelik Üyelik

Gerekçelerim şöyle ...

- 2011 yılında Erdal bey'in, UKKF başkanlığına seçilmesi ile başlayan süreçte, yerel yönetimler bazında ve Devlet bazında ciddi bir faaliyetin gözlemlenmesi. Bu süreç, ne yazık ki biraz sancılı veuzun bir süreç. ÖTV, TÜV, TSE, ağırlık, sigorta, kamp alanı gibi sorunların çözümü çok kolay değil. Kanunlarda ve yönetmeliklerde karavancılığa yönelik değişimler zaman alacağa benziyor ancak gösterilen çabayı göz ardı etmek haksızlık olur, kendilerine teşekkür ediyorum

- Yaptığımız iş bir hobi, daha ciddi anlamlar yüklemek gereksiz. Hoşça vakit geçirmek ve sorunlara çözüm arayışı ana hedefler.

- Dernekler ve UKKF, yıllık aidatlarla ayakta durmaya çalışıyor. Gönüllülük ve fedakarlık isteyen bu işte, yıllık aidatlar sembolik. Devletten şu aşamada alınabilen bir destek yok. Türkiye adının alınması için çabalar var. Nasıl sonuçlanır bilmiyorum ama desteklenmeli ...

(İzin almak için başvuracak derneklerde aşağıdaki şartlar aranır:
a) En az bir yıldan beri faaliyette bulunması,
b) Amacı ve bu amacı gerçekleştirmek için giriştiği faaliyetler ve yaptığı hizmetler ile gelecekte yapılması düşünülen işlerin topluma yararlı sonuçlar verecek nitelikte olması,
c) Aynı amaçlı dernekler arasında en çok üyeye sahip olması,
d) Bu konuda genel kurulunda karar almış olması. )

- Üye sayısının arttırılması gerekli, bu sayede dernek için bir lokal/kamp alanı oluşturulabilir. (eğitim, destek, seminer, konferans vb faaliyetler için bir lokal şart) Daha önce de dediğim gibi, gönüllülük esasına dayalı bir çabada, Erdal beyi ve ekibini yanlız bırakmamak gerekiyor.


Evet, sorgulamalı, araştırmalı, önermeli ve eleştirebilmeliyiz, ama bölgenizdeki derneklere üye olarak bu samimi çabaları da desteklemeliyiz. Her üyenin mutlaka bir görev alması, sorumluluk alması gerekmiyor, üye olmak bile başlı başına bir destektir.


Ne dersiniz, üye olma zamanı gelmedi mi ?
 






Ynt: Dernekler, Federasyon (UKKF) görüşler(im)

Oğuz Bey

Üye olmanız ve desteğinize sevindim . Yaptığınız değerlendirmenin ve desteğin birlikteliğe hız vereceğine katkısı olacağına inanıyorum.Teşekkür ederim.

Hüseyin Işıl
 

Ynt: Dernekler, Federasyon (UKKF) görüşler(im)

Sevgili arkadaşlar,
Bu günlerde üzerinde konuşulan Federasyon-Dernek- Üye İlşkileri üzerine yazdığım bir yazıyı (burada da) sizlerle paylaşmanın faydalı olacağına inanıyorum.
Selamlar,

Federasyon - Dernekler- Üyeler


ASYA' nın kurucu üyesi ve ilk Bşk.Yrd. olarak İstanbul /Anadolu yakasında oturan arkadaşların derneğimize üye olmalarını beklerim

Kadıköy'den geriye Anadolu yarımadasına baktığımızda UKKF/ASYA, kıyı şeridindeki Uludağ, İzmir, Marmaris, Antalya K.K.Dernekleri dışında neredeyse tüm Anadolu yarımadasına hitap eder durumda.
Ankara da federasyonun bir derneği yok. Orada ilk kurulan T.K.K.Derneği faaliyetlerine devam ediyor. Tokat ise tek çekme karavanı ile ne kadar daha ayakta kalır bilemem. Bodrum ve Gökova üç yıl kadar dayanabildi ancak ve ilgisizlikten olacak kapandılar maalesef.

Sn. Erdal Ötügen ile ASYA nın 11/03 tarihindeki buluşmasında yaptığımız görüşmede teyit edildiği üzere derneklere üye olmak isteyenler dilediği derneği seçebilecekler.
Ancak yine de sürdürülebilir dernek ilişkilerinin sağlığı bakımından karavancıların yakınlarındaki/hinterlandlarındaki bir derneğe üye olmalarında fayda var.
İstanbul ise dernnek seçeneği bakımından daha şanslı diyelim.Mega kentimizde iki dernek var.Biri Trakya yakasında İ.K.K.D ve diğeri bizim ASYA. Arada sadece şimdilik iki köprü var.Dileyenin dilediği derneğe üye olması sürdürülebilirlik açısından önemli bir sakınca yaratmıyor.

Derneklere üye olunmasının en belirgin faydası üye sayısının federasyonumuzun kamu ilişkilerinde ses getirebilmesi bağlamında bizlere sayısal güç sağlaması.
Aidat ise ödeyen için de tahsil eden için de şimdilik önemli değil.
(Yaklaşık dernek başına 50 üye bile değil X50 TL= 2.500 TL).Bu para ile ufak tefek işler belki halledilebilir ama beklenen "atılımlar" yapılamaz takdir edersiniz.

Bir diğer önemli başlıkta federasyon kurulduktan sonra artık derneklerin eskisi kadar fonksiyonlarının kalmaması gerçeği.
T.K.K.Derneği konusu ile ilgili ülkemizdeki tüm sorunları üstlenmişken şimdi bu görev federasyona yüklenmiş durumda.
Çeşitli yörelerde bulunan kampinglerin listelerinin konsolide edilmesi ,FICC ile ilişkiler ,kamu kuruluşları ile yapılacak her türlü görüşme ve işlemler, üretici firmaların belirli normlara göre disipline edilmesi vb..bir çok konu bu bağlamda.
Dernekler ise üyeleri bir araya toplayabilmek, çeşitli sosyal faaliyetler ile topluluğun "rengini sürdürmek" gibi sosyal yönü ağır basan kuruluşlar oldular artık.
Kamp ve karavancılık ile ilgili beklentilerimizi ve olası sorularımızı bu farkı göz önünde tutarak yönlendirmemiz yerinde olur düşüncesindeyim.

Sevgili kampçı ve karavancı arkadaşlarımıza faydalı olması dileklerimle,

RÜZGAR
 

Ynt: Dernekler, Federasyon (UKKF) görüşler(im)

Üye formunu ve fotoğrafımı yaşadığım Fransa'dan mail yoluyla Asya Kamp Karavan Derneği'ne (AKKD) göndermiş bulunmaktayım. Oğuz Bey'in ön ayak olmasına teşkkür ederim. Umarım hayırlısı olur.

Özgür
 


Ynt: Dernekler, Federasyon (UKKF) görüşler(im)

Sn Koçoğlu,

Forum alanlarında büyük harf ya da font kullanarak görüş bildirmek etik açıdan hoş karşılanmıyor ne yazık ki, evet, örgütlü toplum olmanın çok uzağındayız ama ümitlerimiz var, yeter ki kendimizi ifade edebilelim ve güçlerimizi birleştirelim.
Saygıyla
 



Ynt: Dernekler, Federasyon (UKKF) görüşler(im)

Oğuz Bey,

Hani derler ya " Allah tarafından" yazımın fontu niye büyük çıkmış anlamadım.
Düzeltim derken tümden silindi.
Nazik , uyarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,505
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

SON KONULAR



Geri
Üst