Çekme Karavan mı, Motokaravan mı?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CelalS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,748

Etiketler
Ben başlangıçtan itibaren çekme karavan kullanırım. Ancak bu yaz canım istemedi ve uzun bir kamplı tatil yapmadım. Bu durumda çekici aracım da tuvaletsiz ve mutfaksız olmak kaydı ile bana bir camper heyecanı yaşatabiliyor. Çeki aracımla sadece alafranga tuvaleti olan Opet veya Shell gibi yerlerde ve bazı kamp alanlarında rahatlıkla konaklıyorum. Ancak yağmurlu günlerde iyi olmuyor. Aslına bakarsanız ben çekme karavan ile sürekli yapılan rutin bazı işlemleri sevmiyorum. Ama bir motokaravan alıp onu idare edebilecek bütçem de yok. Bu yaz minik kampervanım Güçlü ile Kırşehir ve Kapadokya turu yapabildim en azından. Motokaravanın birtakım önemli manevra avantajları var. Ama gittiğiniz yerde bir hafta kalacaksanız bunlara katlanabilirsiniz. Çekme karavanınız kampta, kamp yapar durumda size en kolay kampı sağlayacaktır.
Aslında motokaravan elma ise, çekme karavan armuttur. Bunları birbiriyle kıyaslamak zor.
 

.
Yeniden hortalayan bu başlığa bazı ilaveler.

CD33F47E 7E42 4981 B835 3B6A8D2FA8BD

Reisemobil=Motokaravan

* Görüldüğü üzere Almanya’da yeni karavan alım tercihinde motokaravan senelerdir üstelik artan sayı ve oranla önde gelmekte.
Çekme karavanların ortalama en az iki misli daha uzun kullanilabilmeleri yollardaki genel tabloya etki ediyor.
(Yukarıda daha az rizikolu yapıdaki çekme karavanın bu özelliği atlanmış)

* Karavan cinsine tercih sayısı üzerinden geçerlilik biçme yaklaşımı, müstakbel karavancının somut gereksinimlerini göz ardı etmesine yol açabilir.
Karavan tecrübesi bu yüzden demirbaş gereksinim durumunda. Başlık bu açıdan ikili degil, kişiyi de içine alan üçlü bir denklem olarak görülmeli.

* Bizdeki herşeyi kutuplaştırarak irdeleme eğilimi için zor olsa da,😉 karavan cinslerini karşılaştırmaktan çok, sadece onların özelliklerine odaklanmak, daha tarafsız olmalı ?
 
Son düzenleme:





.
Bu olmayan bilgi, tutku ve para üçlüsünü dördüncü ayak “tecrübe” ile tamamlamadan karar vermeyin derim.
Kısaca önce bir karavan kiralayın..
Düşündüğünüz gibi olması bile gerekli değil.



Neye ne kadar bağımlısınız bilmiyorum ama yerinizde olsam, çantamı sırtlar dünyayı gezerdim. Amaç doğa, yeni yaşamlar ve özgürlükse ayak bağı bile olabilecek karavandan fazlasını yaşayacağınız kesin.
 
Son düzenleme:

.
Bu olmayan bilgi, tutku ve para üçlüsünü dördüncü ayak “tecrübe” ile tamamlamadan karar vermeyin derim.
Kısaca önce bir karavan kiralayın..
Düşündüğünüz gibi olması bile gerekli değil.



Neye ne kadar bağımlısınız bilmiyorum ama yerinizde olsam, çantamı sırtlar dünyayı gezerdim. Amaç doğa, yeni yaşamlar ve özgürlükse ayak bağı bile olabilecek karavandan fazlasını yaşayacağınız kesin.
Daha öncesinde karavan deneyimlerim oldu karavanı ve karavan ile seyahat etmeyi seviyorum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst