Bot Tavsiyesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 552,099
Ynt: Bot Tavsiyesi

Hem yürüyüş hem rafting.??

Rüyalarım olmasa ahh rüyalarım olmasaaa.
;D

Ne yazık ki olumsuz bir düşünce. Olur diyerek model önerecek arkadaşları bekliyorum bende.

2. Şık için tam taban ve full çarşak bantlı bir bot öneririm.

Şu sıralarda AKU markasının tam çarşak bantlı modeli popüler değil mi Kadir ağabey.?
 

Etiketler
Ynt: Bot Tavsiyesi

Hadi inşallah belki bir yerlerden bir seyler cıkar :smiley: AKU modellerini incelemekteyim su anda dört gözle yorumları bekliyorum :smiley:
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

Eğer günübirlik faaliyetlere sırtınızda çok ağır bir yükle çıkmayacaksınız istediğiniz bence oldukça makul. Amerika'da çok çok yaygın olmasına rağmen ülkemizde nedense hiç adı bile duyulmamış "ultralight" denen bir akım var, eğer yabancı diliniz yeterliyse google'da "ultralight hiking, ultralight trekking, ultralight camping" gibi kalıpları aratarak oldukça detaylı hazırlanmış sitelere ulaşabilirsiniz.

Ayağınızdaki 1 gramın sırtınızdaki 5 grama denk olduğunu da hesaba katarsanız ayakkabınızın hafif olmasının ne kadar önemli olduğunu anlayabilirsiniz. Trail running (patika koşusu) tarzı, bileksiz, su geçiren ama çabuk kuruyan ayakkabılarla Amerika'da her yıl binlerce insan Appalachian Trail (3500km), Pasific Crest Trail (4286 km), Continental Divide Trail(5000km) tarzındaki rotaları aylarca baştan sona yürüyorlar. Merrel'ın gösterdiğiniz modeldeki ayakkabılarının yorumları da oldukça iyi.

Fakat bence de rafting için su geçirmez bir ayakkabı yanlış. Rafting, sea kayak, kano tarzı sporlarda tamamı file şeklinde, ıslanan fakat çabuk kuruyan ayakkabılara yönelmeniz kendi yararınıza olur. Merrel'ın Waterpro Ultrasport modeline bakabilirsiniz mesela bu amaç için. Ayrıca günübirlik hikinglerinizde de (hava koşulları müsaade ettiği sürece) kullanabilirsiniz bu ayakkabıyı. Yine de bu tarz ayakkabıları, bahsettiğim uzun yürüyüşlerde, ince karlı zeminde bile kullananlar olduğunu da belirtmeden geçmeyeyim:smiley:

Boreal Atlas da yıllardır efsane bir model olmasına rağmen ben memnun kalmadım, kalamadım. Öncelikle İstanbul'da veya şehir içinde giymek için çok ağır ve sert tabanlı. Ben alırken bu bana onlarca defa söylenmesine rağmen, bir şey olmaz ben giyerim, yorulmam etmem dedim, siz demeyin bunu lütfen:smiley: Hakikaten asfaltta çok ağır geliyor o ayakkabı:smiley:

Ayrıca eski efsanevi kalitesinden de pek eser kalmamış durumda. Benim ayakkabım, tırnaklarıma falan çok dikkat etmeme rağmen, 2nci yılına geçemeden, başparmak civarında içindeki astarı soyulduğu için su geçirmeye başladı. Kullanıcı hatası diyip işin içinden çıkıyorlar. Benzer şikayetleri olan bir kaç arkadaş daha biliyorum, ufak bir araştırmayla siz de bulabilirsiniz yorumları.

Boreal'in diğer modellerini pek bilmesem de size marka olarak önerebileceğim Keen var, Türkiye piyasasında yeni bir firma sanırım, ben Siskiyou Mid modelini kullanıyorum, Boreal Atlas'a göre inanılmaz rahat bir ayakkabı ve şimdiye kadar oldukça da dayanaklı. Tabi tabanı Atlas'a göre yumuşak olduğu için arazi koşulları çok sertleşirse yetersiz kalabilir.
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

Evet Waterpro benimde kafama yattı öteki modelde numara bulamadım türkiyede biraz daha arastırmam lazım.2.secenek icin önerilere acıgım hala atlas modeli evet cok ciddi bir daga tırmanıs ayakkabısı gibi duruyor o yuzden biraz uzmanlasana kadar yanına yaklasmayayım diyorum,görüş ve tespitleriniz icin cok tesekkür ediyorum.
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

Hafif trek ve su için
http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=30&alt_kat_id=440&id=9136

Bot olarak da

http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=30&alt_kat_id=373&id=5823

Tavsiye olunur...........:smiley:
 





Ynt: Bot Tavsiyesi

Arkadaşlar merhaba, artık aldığım ve beğendiğim ürünleri, direk o ürünle ilgili açılmış konularda diğer merakı olan arakdaşlara yardımcı olmak için siteye ekleme alışkanlığı edindim. Aralık ayından beri "The North Face M Iceflare Mıd Gtx" model botu kullanıyorum. Ve çok memnunum, trekkingden ziyade soğuk hava şartları için üretilmiş bir ürün. Eğer soğuk hava şartlarına dayanıklı bot arayan arkadaşlarım varsa ve modeller hakkında bilgisi yoksa "The North Face M Iceflare Mıd Gtx" modeli kesinlikle tavsiye ediyorum. Şu sıralar piyasa değeri 400 TL. Ben botu Orta Asya'da kullandım (orada okuyorum). Kışın havanın bu sene -30, -35'lere kadar indiği zamanlarda, botun içinde tek bir kalın çorapla ayaklarım üşümedi ve botun ağırlığı inanılmaz hafif bu da çok iyi bir özellik, gidin deneyin, giyin bakın, gerçekten çok beğendim ve bot arayan arkadaşlar varsa bu ürünü esgeçmesinler, bol adrenalinli günler diliyorum :smiley:
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar ASOLO GRANITE GV bot almayı düşünüyorum ama yeterli bilgi bulamadım.Kış dağcılığı için kullanıcam ama taban sertliği ısı yalıtımı
nasıl bi fikrim yok.Bilgisi olan arkadaşların bilgi ve önerilerini bekliyorum.
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

merhaba arkadaşlar sonbahar ve kış aylarında(kar, Yağmur, açık havalarda) giymek için bot almak istiyorum. genellikle şehir içinde ve bazen de dağ gezilerinde kullanmak için http://www.atlaskamp.com/jack-wolfskin-trail-master-texapore-erkek-ayakkabi-4007272/ ya da http://www.atlaskamp.com/merrell-chameleon-thermo-6-w-p-synthc-j87017/ hangi modeli tavsiye edersiniz? yorumlarınızı bekliyorum.
 



Ynt: Bot Tavsiyesi

Merrelin bu botunu ben bu kış kullandım. Bence hem şık hem de işlevsel bir bot. Ama benim gibi güneyde (İskenderun'da) yaşıyorsanız bu bot fazla gelecektir size. Ayağım botun içinde resmen yanıyor sıcaktan. Kışın Niğde bolkarlarda yarım metrekarda kullanma fırsatı buldum orada bile ayağım kuru ve sıcacıktı. İskenderun'da ise fazla sıcaktan ayağım hep terledi. Mert Kiğılı bey bu konuda beni uyarmıştı(birkaç sayfa geride yorumları var) ama ben şekli hoşuma gittiği için almıştım. Normalde 41 giyerim 42.5 numarası anca oldu bana merrelin. Diğer botu bilmiyorum
İyi günler
 


Ynt: Bot Tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar son zamanlarda kendime trekking botu almak için araştırmalar yapıyorum ama hem fiyat olarak hem de içime sinecek kalite olarak pek kararsız kaldım.Bununla ilgili sizlerin önerilerini bekliyorum.

Ayrıca The North Face Slot Wp http://www.arribaoutdoor.com/north-face-slot-wp-erkek-ayakkabi/581

hem fiyat olarak hem de görüntü ve sağlamlık olarak çok hoşuma gitti fakat kafama takılan tek sorun bu bir kar botu ve bahar aylarında da ben bunu yürüyüşlerde kullanabilir miyim yoksa ayağım pişer mi ?
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

Merhaba kendime 4 mevsim kullanabileceğim max 400 tllik bi trekking botu arayışındayım
THE NORTH FACE VERBERA LIGHTPACKER GTX ile ilgili görüşlerinizi merak ediyorum ya da sizin önerebileceğiniz extra başka botlar varsa onlara da göz atabilirim,teşekkürler.
 

Ynt: Bot Tavsiyesi

The North Face VERBERA BACKPACKER GTX hatta daha çok hoşuma gitti daha sağlam gibi duruyor bir önceki gönderdiğim lightpackerdan ne diyorsunuz ?
 



Ynt: Bot Tavsiyesi

ben bu botları 4200- ağrı zirve faliyetinde kullanıyorum.otomatik krampon kullandığım içim platoda fazla rüzgar yemeden kramponlarımı giyebiliyorum. kaliteli çorap kullandığım halde vücut ısınana kadar ayaklarda hafif üşüme yapıyor. onun altındaki irtifalarda normal trekking botu kullanıyorum.
çok iyi bir yalıtımı yok. eğer ayaklarınız üşüyorsa thinsulate vb izolasyonu olan bir bot seçilmeli. kış faliyetlerinde bestard top mountain kullanıyorum(mesli)
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,961
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst