behicefe
Zirve
Ynt: Aydın Yemekleri (et böreği)
Malzemeler.
500 gr taze dana kuşbaşı et 1 kg un yaş maya 2 baş kuru soğan tuz kara biber tuz
Yapılışı:
unu tuzu mayayı karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıp sıcak yerde 1 saat bekletiriz eti kuşbaşı hazırlar soğanları tuzu karabiberi iyice karıştırıp biraz öldürürüz mayalanmış olan hamura malzemeyi katıp iyice karıştırıp tekrar 20 dakika bekleriz kızgın zeytin yağının içine küçük parçaları elimizde yassılaştırıp kızartırız rahmetli ninem bu böreyi çok yapardı yöresel bir börek şimdi unutulmak üzere ama eti süt danası ve taze buzdolabına girmemiş olacak
Malzemeler.
500 gr taze dana kuşbaşı et 1 kg un yaş maya 2 baş kuru soğan tuz kara biber tuz
Yapılışı:
unu tuzu mayayı karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıp sıcak yerde 1 saat bekletiriz eti kuşbaşı hazırlar soğanları tuzu karabiberi iyice karıştırıp biraz öldürürüz mayalanmış olan hamura malzemeyi katıp iyice karıştırıp tekrar 20 dakika bekleriz kızgın zeytin yağının içine küçük parçaları elimizde yassılaştırıp kızartırız rahmetli ninem bu böreyi çok yapardı yöresel bir börek şimdi unutulmak üzere ama eti süt danası ve taze buzdolabına girmemiş olacak