Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tifa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 267
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,731
Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Amstrdam'da Gaasper kampingte 2 gece kaldık. Sizin kaldığınız kampla görüntüler o kadar çok benziyor ki şaşırdım :eek:
Amsterdam şehir merkezi kalabalıklığıyla baş döndürücü, ama bisiklet trafiğiyle yayalara tehlikeli boyutlara ulaşmış. Kendi ülkemizde arabalardan korkarak kıyılara sine sine yürümeye alışkın olan bizler, her yönden üzerimize gelen 2 tekerlekli araçlardan nereye kaçacağımızı şaşırmıştık.
Kanallarda kuytu noktalara sığınmış ördek yada diğer kuşlara ait yuvalar görmek mümkün. Yüzen evler ise güzellikte yarışıyorlardı.
Paylaşımlarınızı zevkle izliyoruz, teşekkürler
 

Etiketler
Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Yüzen evler,ilginç ve güzel.Vergilendirmesi ve kiraları oldukça yüksektir herhalde...
 

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Haşmet Bey,
Konaklamalarımızı planlarken hedef kampın yanında muhakkak yedek/rezerve bir kamping de belirliyoruz. Rezervasyon yapmadığımız her nokta için bu planlamayı yapıyoruz.
Amsterdam için de ikinci seçeneğimiz sizin de kaldığınız Gaasper Kampingdi. Şimdiye kadar sezon içi yada dışı rezervasyonsuz çat kapı gittiğimiz hiç bir kampingden yer yok diye döndürülmedik.
Ancak ilk kez geçen yaz Belçika Brugge'de gittiğimiz kampingde yer yok diye alınmadık. Resepsiyondaki görevli bizi yakınlardaki diğer bir kampinge yönlendirdi. İlginci o kampta zaten bizim listemizde yedek kamping olarak belirlediğimiz kampingdi.
 

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan bu toprakların mirasçısı olmakla övünmemize rağmen, eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağardı özdeyişine sıkı sıkı bağlı olduğumuz da su götürmez bir gerçek.
Bizde bırakın 100-200 yılı 40-50 yıl öncesine bile ulaşamayacak ticari işletmeler.
Ruhunu kaybetmiş alüminyum doğramalı, metal camlı dolaplı yepyeni ama birbirinin kopyası dükkanlar.
Amsterdam’ın ortasında geçmişi 17.yy’a uzanan bu “eczane gibi eczaneye” ve onun geçmişine sahip çıkan sahibine selam olsun.



Kuzey denizi 119


Kuzey denizi 120
 

Ekli dosyalar

  • kuzey denizi 118.JPG
    kuzey denizi 118.JPG
    107.1 KB · Görüntüleme: 214

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

24 Haziran’da Antalya’dan başlayan ve hedef noktamızın “Kuzey Denizi Kıyıları” olduğu bu seneki gezimizde, 16 Temmuz Cumartesi günü Zandvoort’ta kuzey denizi kıyılarına ulaştık.
Ancak Temmuz ayının ortası olmasına rağmen Zandvoort’ta bizi rüzgarlı ve yağdı yağmak üzere olan bir hava ve 18 derece sıcaklık karşıladı.
Fakat bu olumsuz şartlar bile hedefe ulaşmanın mutluluğu ile ayaklarımızı kuzey denizinin soğuk sularına sokmamıza engel olamadı.

 

Ekli dosyalar

  • routeplanner 8.jpg
    routeplanner 8.jpg
    73.6 KB · Görüntüleme: 183



Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

.


Kuzey denizi 223


Kuzey denizi 224


Kuzey denizi 178


Kuzey denizi 179
 

Ekli dosyalar

  • kuzey denizi 222.JPG
    kuzey denizi 222.JPG
    79.7 KB · Görüntüleme: 223

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

.


Kuzey denizi 226


Kuzey denizi 184


Kuzey denizi 186


Kuzey denizi 177
 

Ekli dosyalar

  • kuzey denizi 182.JPG
    kuzey denizi 182.JPG
    52.3 KB · Görüntüleme: 238

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

.


Kuzey denizi 193


Kuzey denizi 194


Kuzey denizi 213


Kuzey denizi 216
 

Ekli dosyalar

  • kuzey denizi 188.JPG
    kuzey denizi 188.JPG
    46 KB · Görüntüleme: 254

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Fatih Bey, kısa Maastricht gezmizden bugün döndük. Bu resim Hollanda‘ nın 31 Ocakta bile güneşli olduğunu gösteriyor (+5°). ;D


Valkenburg4
 

Ekli dosyalar

  • SAM_7514.JPG
    SAM_7514.JPG
    189.1 KB · Görüntüleme: 240

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Hüseyin bey,
Hakikaten mevsimler şaştı. Yazın ortasında kışı yaşarken, kışın da böyle keyifli günler olabiliyor. Siz ne kadar şanslısınız. Kıskandık doğrusu. ;)
Mart ortasında bir arkadaş grubuyla yine sizin bölgede olacağız. Umarım Bavyera'nın güneşli günlerini yakalayabiliriz.
Ayrıca sizin gezinizi de merak ediyoruz. Kısa da olsa gezi gezidir. Farklı çoğrafya, farklı mekanlar karavan olanakları. Bize anlatacaklarınız olacaktır diye düşünüyorum.
Selamlar.
 



Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Fatih Bey, bizim kısa gezinin başlığı, gezi anılarından ziyade, Orta Avrupa‘ yı kışın karavanla gezmek, olabilir. Bu bakımdan bazı ilginç deneyimlerimiz oldu. Yeri geldiğinde bunlardan bahsetmek istiyorum. Hollanda‘ da dikkatimi çeken bir kaç noktaya izninizle, kısaca burada değineyim. Hollanda‘ da yaşayan forum üyesi arkadaşlarda belki katkıda bulunabilirler.
Hollanda‘ da yerleşim yerlerine girince hemen dikkatimi çeker. Bu ülkede araçtan önce bisiklet geliyor. Yollar zaten dar. Bu dar yolların sağ ve solunda bir bölüm bisikletlere ayrılıyor. Araç kullanırken bisikletlilere çok dikkat etmek gerekiyor. Yolların darlığı aklıma ülkenin küçüklüğünü getirdi. Konya ili büyüklüğündeki Hollanda: da 16 milyondan fazla insan yaşıyor. Nüfus yoğunluğu dünyada en önde gelen ülkelerden birisi. Herhalde bu nedenle yol yapacak fazla yer yok.

Hollanda insanı sohbeti seviyor ve çok konuşkan. Lidl markette kasa önünde sırada beklerken arkamda duran bayan bana bir şeyler anlattı. Kendisine Almanca, maalesef söylediklerinizi anlamıyorum deyince Almanca konuşmaya devam etti ve kışın burada ne arıyorsunuz diye sordu. Karavanla gezdiğimizi söyledim. Karavan kelimesini duyunca ilgisi daha da arttı ve bana yakındaki nehir kıyılarını gezmemi tavsiye etti. Tavsiye ettiği yerler hakikaten çok güzeldi. Önümde duran bir başka bayanda kasadaki bayanla sohbete başladı. Arkamızda uzun bir kuyruk olmasına rağmen, hiç acelesi yoktu.
 

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Fatih beyin izniyle konu hollanda olunca bilgi paylaşmak istedim.

İlkokulun 3.sınıfına kadar tüm öğrencilerin B kategorisinde yüzme dersi zorunluluğu ( B kategorisi su üzerinde durabilmedir)
olduğunu ve sertifikayı mutlaka almaları gerektiğini öğrendiğimde çok :eek: şaşırmıştım, bizi taklit ediyor bunlar 3 tarafımız denizle
çevrili bizdeki M.Eğitimi taklit ediyorlar diye baya bi söylendiğimi hatırladım.

Su üzerinde yüz üstü uzun süre durmalarını izlemek çok ilgimi çekmişti.
 

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Levent Bey izin ne demek katkınız bizleri mutlu eder.
Hollanda yakın denilebilecek bir tarihte keşfettiğim ve senede iki üç sefer ziyaret ettiğim bir ülke haline geldi. Bence mutlu insanlar ülkesi. En önemlisi karşısındakine saygılı ve yardımsever. Bir sonraki gezi yazısında fotoğraflarla paylaşacağım ama şimdi de anlatmalıyım.
Konaklayacağımız kamping Utrecht yakınlarında Gouda'daydı ve yine Tomtom'un kısa yol planlaması kazasına uğradım. Arkamda karavanla Tomtom'un beni soktuğu yol sadece bir arabanın geçebileceği genişlikte suyun iç tarafa geçmesini engellemek için yapılmış yüksek bir setti aynı zamanda. Sadece ileri gitmekten başka yapacak hiç bir şey yoktu. Bu yolda karşımdan gelen arkasında pullukları olan koca bir traktörlü çiftçi bana yol verebilmek için neredeyse 100 metre geri geri gitti. Beni gören arabalar ise hemen ilk buldukları boşluklara giriyorlar yada geri geri uygun bir yere kadar gidiyorlardı. Ve hiç birisi en ufak bir sitemde bulunmuyorlar yada bu yola neden girdin bu yola karavanla girilirmi demiyorlardı. Yaklaşık 5-6 kilometre olan ama bana 5-600 kilometre gibi gelen bu yolu Hollandalılar sayesinde aklımı kaçırmadan tamamlayabildim.
 

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

HOLLANDA-HIRVATİSTAN YOL GÜZERGÂHI
17-18. Temmuz

24 Haziranda Antalya’dan başladığımız seyahatimizde 3000 km karayolu, 1000 km de feribotla Adriyatik geçişi olmak üzere 4000 kilometre sonra 16 Temmuzda Hollanda’da Kuzey denizi kıyılarına ulaşmış olduk.
Hollanda’dan sonra programımızda Belçika ve Lüksemburg vardı. Ancak soğuk ve yağışlı havanın gelecek hafta da Benelüks ülkelerinde devam edeceğini hava durumu raporlarından öğrenince eşimin Temmuz ortasında bu kadar soğuk ve yağışlı hava yeter haydi güneye sıcak denizlere inelim önerisi anında ailenin diğer üyeleri tarafından kabul gördü.
Yalnız seyahat etmenin avantaj yada dezavantajları tartışılabilinilir ama bence tartışılmayacak en önemli avantajlarından birisi seyahat öncesi yaptığınız gezi program ve güzergahlarınızı kendi isteğinize göre değiştirip uygulama özgürlüğüne sahip olmanızdır.
Şimdi sırada sıcak denizlere kavuşacağımız ülkenin hangisi olduğunu belirlemek vardı ki o da kısa bir fikir teatisiyle belirlendi: Hırvatistan
Dönüş için feribota Ancona’dan bineceğimiz için İtalya’dan çok uzaklaşmadan Kuzey Hırvatistan’da Istra Yarımadasında Rovinj şehrini hedef noktamız olarak belirledik. Şimdi önümüzde 1400 kilometrelik bir yol vardı.
Pazar sabahı saat 10’da çiseleyen bir yağmur eşliğinde kampingden hareket ettik. Rahat ve aheste bir yolculukla gece 12 civarlarında Nürnberg-Münih arasında Ingolstadt yakınlarında otoban üzerindeki bir dinlenme tesisinde yaklaşık 750 kilometre civarında yol gittikten sonra mola verdik.
Ertesi sabah saat 7’de kalkarak yola koyulduk ve ancak akşamüzeri saat 7 civarında Rovinj’e ulaşabildik. 1420 kilometreyi iki günde ve toplam 26 saatte katettik. Yakıt harcamamız 100 kilometrede 8.3 litre oldu.



Routeplanner 7 c


Routeplanner 12


Routeplanner 11


Routeplanner 10
 

Ekli dosyalar

  • routeplanner7-d.jpg
    routeplanner7-d.jpg
    120.4 KB · Görüntüleme: 185

Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

.
 

Ekli dosyalar

  • routeplanner 9.jpg
    routeplanner 9.jpg
    89.3 KB · Görüntüleme: 305



Ynt: Antalya'dan Kuzey Denizi Kıyılarına

Kapalı bir havada yola koyulduk.



Yol val 018


Yol val 001


Yol val 002


Yol val 003
 

Ekli dosyalar

  • yol-val 009.JPG
    yol-val 009.JPG
    44.4 KB · Görüntüleme: 217

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,960
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst