4x2 SUV'a AT lastik takılır mı?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan softdevel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,246

Etiketler

Ynt: 4x2 SUV'a AT lastik takılır mı?

Çok söylemek istemiyordum aslında.
Forumun neresinde Duster lafı geçse kavga çıkıyor :smiley:
Duster 1.5 dci
 

Ynt: 4x2 SUV'a AT lastik takılır mı?

Bence gerek yok. Neden derseniz bir SUV'nin veya bir arazi aracının arazide başarılı olmasının en önemli etkeni öncelikle 4x4 özelliğidir. Bir aracın 4x4 sistemleri ne kadar gelişmiş olursa başarısı o kadar artar (Dif kilitleri low vitesi vs.). Lastik ise tutunmayı arttırarak bu özelliği destekleyici unsurların başında gelir. Yani 4x2 moddayken isterseniz en iyi MT lastiği takın arazide pek bir şey yapamazsınız.

AT lastik takarak beyaz boyalı yanakları ve agresif dişleri ile sadece göreselliğe etki edecek bir değişiklik yapmış olursunuz.
Aracınız 4x4 olmadığı için arazide bir fark hissetmetmeyeceksiniz.
Bunun yanısıra
1. Buzda ve yağmurda performansınız düşecek,
2. Virajlarda yol tutuş azalacak,
3. Gürültü biraz artacak,
4. AT'lerin daha ağır olmasından dolayı tüketim artacak,
5. Lastiğin sert hamurlu olmasından dolayı da bozuk yollardaki süspansiyon konforu düşecektir.
 

Ynt: 4x2 SUV'a AT lastik takılır mı?

Şu konuyu da bir inceleyin dilerseniz. Bu konuyu açan arkadaşımız da 4x2 L200 aracına MT lastik takmış ve yine de aracının arazi performansından memnun kalmamıştı. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=80033.msg1004943#msg1004943
 




Ynt: 4x2 SUV'a AT lastik takılır mı?

En iyisi öne bir vinç ve varsa bunlara uygun bir diff lock en azından at-mt lastikten iyidir
 


Ynt: 4x2 SUV'a AT lastik takılır mı?

Anladım beyler,
Hiç mantıklı bir hareket değil gördüğüm kadarıyla. Teşekkür ederim.
 

Ynt: 4x2 SUV'a AT lastik takılır mı?

softdevel' Alıntı:
Anladım beyler,
Hiç mantıklı bir hareket değil gördüğüm kadarıyla. Teşekkür ederim.
Bence takılır. Konfordan arkadaşların saydığı kayıplara razı olmak şartıyla, arazi performansı artar. Şahsen ben aracımda AT ile 4 çekerde zorlandığım yerlerde, sezonluk taktığım MT lerle,
2 çekerde geçebiliyorum. Burdan yola çıkarak AT lastikler de 4 çeker olmayan bir araçta arazide ve karda asvalt lastiklerinden başarılı olacaktır.
Mutlaka arazi vitesi -ağır devir önemli ama tek başına AT de illa ki arazi performansına katkı sağlar. ATye yapılacak masraf 1000-1200 tl gibi. Bu masraf araç değiştirmeye yetmez.
 



Ynt: 4x2 SUV'a AT lastik takılır mı?

Bencede takılır. Aracın bütün tutunma kabiliyeti zemine ancak el kadar basan lastikleri ile doğru orantılıdır. Uludağ yolunda ayağındaki asfalt lastiklerine bakmayıp sağa sola düşüp saplanan 4x4 lerin yanından geçen kar/buz lastikli arkadan itişli 4x1 (diff lock olmayan her 2 çeker gibi) Tofaş Kartal taksilerin vızır vızır geçmesi buna çok güzel örnek olabilir.Günlük olarak şehirde ve arazide 4x2 pikap kullanıyorum AT lastik ile. Bir başka marka incelmiş asfalt lastikleri olan 4x2 pikap ile kumda ne kadar zorlanıyorsam AT lastikli 4x2 pikap ile bir o kadar zorlanmıyorum. 265/70/16 AT lastiklerle 4x2 pikap kullanıyorum. 4 tanesi kabaca 1000tl civarında. Ne ses problemim var nede tutunma. Çok ama çok memnunum.
 

Merhaba, Kia Soul 2016 otomatik aracım var. Malum piyasa şartları nedeniyle yeni araba almak hayal oldu. Ben de kullandığım aracı biraz değiştirmek istiyorum. Bu 4x2 araca AT lastik taksam yakıt tüketimi çok farkeder mi? Hali hazırda 7.4 (dizel) yakıyor şehir içi. Teşekkürler.
 

Toprak yol vb. kullanmayacaksanız gereksiz. Ht lastikler gibi konforlu olmayacak ve yakıt artışı olacaktır. Karlı zeminde tutunabilir ancak buzlu zeminde tutunma azalacaktır (Kış lastiğinin yerini tutmaz).

Şu anki aracımdan önce kullandığım 4x2 ranger için kumho at lastik almıştım. Bozuk zeminde avantajlı bir lastik ama asfaltta gürültülüydü.

2017 yılında 4x4 aldım ancak üzerinde Ht lastik var ve bu lastiklerin değişim zamanı geldiğinde At lastik alacağım. Sebebi ise fırsat buldukça toprak ve çamurlu zeminlerde de kullanıyor olmam.
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,461
Mesajlar
1,518,222
Kayıtlı Üye Sayımız
172,115
Kaydolan Son Üyemiz
SoundofSilence

SON KONULAR



Geri
Üst