Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kendinize haksızlık etmeyin. Fakir olduğunuzu düşünmüyorum. Bence şanslısınız bir çok açıdan. Örneğin bir öğretmensiniz. Öğretmenlik saygı duyulan güzel bir meslek. Devletten düzenli maaş alan bir insansınız. Tek olduğunuz için maaşınız size çok rahat bir şekilde yetiyordur.
Arabanız...
Aslında vaktiniz oldukça karavanın dış ve içi ile uğraşsanız sizin kafanız dağılır. Size iyi gelir. Dış kısmına güzel bir zımpara yapıp sıkıntılı yerlere biraz macun. sonra güzel bir boya. iç kısmında da aynı şekilde ufak tefek güzelleştirmeler. Bunlarla uğraşırken huzur bulursunuz kafanız dağılır.
Motor almayın. Durduk yere masrafa gerek yok. Karavanızı ve arabanızıda satmayın. Zaman kötü. Borca girilecek zaman değil. Devir biriltirme ve elindekini tutma devri.
Bende emekli olunca bol bol gezerim diyordum ama hayat şartları, çocukların okulları, emekli maaşının yetersizliği ve çalışma zorunda olmak. Tüm bu sebeplerden karavanın hakkını daha veremedik. Bazen planlar tutmuyor hayatın planları işliyor.
Özgürlük güzel şey. Kitaplarda en iyi arkadaş. İnsan okudukça zihni aydınlanıyor ve kimseye ihtiyacı olmadığını anlıyor. Keşke ülke ce ekonomik olarak daha özgür olabilsek ve içimizdeki çocuğa şans verebilsek.
Eşim lüks otellerde kalmayı tercih ediyor yazınca o an dedim kendime; arkadaşın karavan hayali hayalden öteye gidemeden ve hayallerini gerçekleştiremeden ömür bitecek, yaş geçecek, vade gelecek. Git 4 m lik bir çekme karavan al. Hiç düşünme. Pişman olur muyum dersen ben oldum neden daha önce...
Güzel hayaller kuruyorsunuz. Ben ve benim gibi bir çok kişi hayal kurmayı bile unuttu. Bu ülkede hayal kurmak bile hayal sayılır.
Emeklilik güven vermiyor. Örneğin babam emekli olduğunda asgari ücretin 2.7 katı maaş alırken bu rakam sonra 20 yılda hızla erimiş ve şuan asgari ücretin çok...