Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Alternatif bir tercih olarak Wisenberg 390QD ye de bakmanızı öneririm. Türkiye paketlerindeki ekstraları düşünüce fiyat fayda olarak mantıklı bir tercih gibi duruyor. Tabiki dizilimi size uyar mı onu sizin bakıp karar vermeniz gerekiyor. Sizin saydığınız karavanlar içinde de benim en beğendiği...
Doğrudur @bartek Bey,
O zaman şöyle diyelim 17 Haziran 2020 Erba 3.75 4850 Dolar.
02 Haziran 2022 Erba 3.75 6080 Dolar.
Dolar bazında artış oranı %25.
Tabi ki amacım üreticileri yermek değil. Artan personel...
Erba 3.75 i 17 Haziran 2020 de favori ilanlarıma eklemişim fiyat artışı trajik.
17 Haziran 2020 dolar kuru: 6.8 TL
02 Haziran 2022 dolar kuru: 16,45 TL Artış 2.4 KAT
17 Haziran 2020 Erba 3.75 33 bin TL
02 Haziran 2022 Erba 3.75 100 Bin TL Artış 3 KAT
Geçmiş olsun, ilginç bir yaklaşım. Frene basmaktan başka ne yapabilirsiniz bu parçaya acaba. Hatanın sizden kaynaklı olduğunu söylemişler ama ne hata yapışsınız onu söylememişler. Umarım sorununuz çözülür.
Kesinlikle aynı seçimi yine yapardım. dediğiniz gibi zorlukları olsa da çocuğumu doğada, kamp arkadaşlarıyla birlikte, kamp/karavancılık kültürü ile yetiştirmek paha biçilemez. yaram deşilince biraz çenem düşmüş sadece :smiley: seçiminiz hayırlı olsun. size donanımlarla ilgili genel bir tavsiye...
İşin ehli bir firma tarafından 12v dönüşümü yapılmış bir buzdolabı çok verimli olabilir. Ben Asterm firması tarafından 12v a dönüştürülmüş Altus marka 90 lt buzdolabı kullanıyorum. Hem tüketimi düşük hem de soğutmasından çok memnunum. 1. kademede dahi buz yapabiliyor.
Onun haricinde eğer...
Burada bahsim geçince cevap hakkım doğmuş o_O Ben karavancılığın zorlukları değip geçiştirmişim ama Aytaç Hocam çok detaylı anlatmış kesinlikle es geçilmemesi gereken konular. Bana karavancılığın en zor kısmı ne diye sorsanız kesinlikle çocuğumla kamp yapmak derim. Tabi ki her çocuk farklı...
üstüne koymaya bile gerek kalmayabilir :smiley:
STERCKEMAN EASY 380 CE 4 KİŞİLİK FULL DONANIMLI ÇEKME KARAVAN Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 1016801260
ADRIA AVIVA 360 DD 2018 TEMIZ ÇEKME KARAVAN Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 1025718314
Adria Aviva...
Öncelikle karavan alma düşünceniz hayırlı olsun. @yugun @Doğrucu Davut @bartek @e-küp gibi tecrübeli karavancıların tavsiyeleri çok yerinde olmakla birlikte bende kendi tecrübem kadar sorularınıza yanıt vermek istedim.
1- özellikle uzaktan çalışma gibi bir imkanınız ve sürekli yolda olma gibi...
Bu uygulamayı kullanıyorum telefonumda. Özellikle yabancı karavancıların işaretlediği yerler oluyor ve çoğu ücretsiz kamp yada park alanları. Sık sık faydalanıyorum. Faydalı bir uygulama.
Quechua'nın üç kişilik çadırını uzun yıllar kullandım. Bence fiyat performans olarak ve başlangıç için güzel bir çadır. Tek tavsiyem şu olabilir çadırda kaç kişi kalacaksanız +1 kişilik çadır alın rahat edersiniz. örneğin 2 kişi kalacaksanız 3 kişilik çadır ideal.
Öncelikle hayırlı olsun karavancılık gibi güzel bir hobiye başlayacaksınız. Kötü haber ise bir kaç yıl önce bu bütçeyle kalburüstü karavanlar alabilirken şimdi baktığınızda onlarca Nk ilanı ve çoğu son 1 yıl içinde üretime başlamış onlarca bilinmedik marka ile karşılaşacaksınız. Benim tavsiyem...