Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kaldığım yerden müzeyi gezmeye devam.Uzun ara verdiğim için kusuruma bakmayın.Yoğun iş temposuna girdik. Müze güzel de pek benim tarzım değil.Ben daha çok askeri müzeleri seviyorum.Ama buraya kitap çok yer ayırmış gezmeden olmazdı.
Evet yurda 4.5 ay sonra hiçbir sıkıntı olmadan döndüm.Bu süreçte 7 kere Almanya ya gidip geldim kimisinde iki hafta kimisinde 4 gün kaldım.Ama bu sistem süper oldu.Gidiyorum hoop arabam ve evim orada.
Balıkçı kasabası olduğundan halat yapım atölyesi en önemli iş koluymuş evde minik karidesleri ayıklıyorlar satış için tabi hepsi plastik Evlerdeki sanatsal bir tarz var çok sevdik ama içine giremiyorsun camın ardından bakıyoruz
Burası gerçekten Enkhuizen in ilk kurulduğu köymüş.Olduğu gibi köyü bırakıp şehir büyüyünce sakinler başka yere geçip burasını açıkhava müzesi yapmışlar.Müze de yerel giysilerle o zamanın yaşamını size aldırmadan sürdüren bir çalışan kitle var
Müzeye kasabanın girişinde aracı park edip feribotla gidiyorsunuz.Keyifli bir yolculuk.Ama otopark ıssız geldi bana biraz Efsaneyi bırakmakta çekindim.Umarım birşey olmaz.
Kar ne güzel olur yılbaşında.Kardan adam,yılbaşı şarkıları.Ama otelleri sordum geceliğine 600 diyorlar iki gece satıyorlarmış 1.200 TL.Yılbaşını karavanda kutlama fikrim var ateş yakıp parti vermek :)
Evet aslında iklim çok fena ve yaz da sadece bir birbuçuk ay gibi kısa süre olduğundan ve bizim olduğumuz zaman en güzel zamanı olduğundan hayaller bitmiyor.Ama diğer taraftan kuzey ülkeleri intiharın,psikolojik rahatsızlıkları en fazla olduğu yer.
Çernobil diyince orayı gezmek için geçen sene...
Abi gerçekten düşünmedim değil ama adamlar heryeri parselleyip kullanmışlar.Burada otopark açmayı düşündüm Belediye boş yer bırakmamış.Yani yaşam şansı biraz zor :)))))