Zorbey Mersin'de... 1987 Land Rover Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bora1071 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 242
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,407

bora1071

Zirve
Yer
mersin
5 mayısta Ktm 640 Adventure motorumu satınca Defender araştırmalrıma hızvermiştim. İlk plan olan 320 km uzaklıktaki kayseri'ye gidip ilanlara gözüken Defenderleri tek tek incelemek, hoşuma giden olursa bir tane almak :D

22 mayıs sabahı annem ile Kayseri'ye ulaştık. baktığım araçları sitemiz ğyesi olmaları ihtimaline karşı yazmayacağım ;D en son ve ilk önceden aklımdan olan Hasan Ahmet Bey!in 1987 benzinli aracına baktık. araca annemin ve benim içimiz ısındı. O andan sonra pazarlığa ben karışmadım açıkcası ;D bir görüşümü belirtmek isterim, isteyen katılabilir; annem benim gibi memur çoçuğu olarak değilde esnaf bir aileden yetişmenin avantajıyla fiyatı tahminimden iyi düzeye çekip, ekstradan vinç tamponunu almayı başardı ;) sitede yazılı fiyat bu arada 13.500 dü aldığım fiyatı sormayın ;D ayrıca aracı test ettiğmiz gün aracın full depo benzini olduğunu ve o şekil teslim alacağımızada ilettik, sağolsun hasan bey bizi kırmadı.

25 mayıs gecesi 00:30'da Kayseriye otobüsle hareket edip, sabah 006:00 gibi orada olduk. Şehir merkezinde bir kahvaltı yaptıktan sonra Hasan bey'in iş yerine gittik. Kendisi ile aracı yetkli otokar servisine gidip araçla ilgili bilgileri, yapılmış masraflar ve modifikasyonlarla ilgili bilgi aldık. buradan başka mersin'den arkadaşımın eniştesinin sanayi sitesindeki tamirhanesinede aracı gösterip, olurlarını aldıktan sonra notere gidip işlemleri bitirdik. sitemiz üyesi olup yüzyüze tanışamadığım mıstafa fındık abimlede tanıştım. onuda alarak söğütaltı restoranta geçtik, orada hasan bey'in ısmarladığı yemek ve tatalılar yendi. sonrası mersin'e mutlu şekilde dönüş :D niğde'ye yaklaşırken annem sordum bu araca bir isim bulalım oda; zorbey olsun, sen bu aracı almak için 5 ayda motorunu ancak sattın, 7 aydır evde defender muhabbeti yaptın dedi. o an isim babası pardon isim annesi, son noktayı koymuştu ;D roma havuzunu daha önce görmediğimiz için ilk molamızı orada verdik, bir saat kadar orada uyudum ;) sonra yola devam... otoban bu araçla sıkıcı, pozantı sonrası eski yoldan mersine ulaşam fikrini hayat geçirdim. tahminimde yanılmıştım kamyomşlar otobüslerde eski yolda olunca tekrar yağmur altında tekir yaylasından sonra otobana girdim. kısa bir mola verdikten sonra eve ulaştık.

resimlerin sonlarına doğru 27 mayıs yani dün yaptığım 6,5 tl ye kayış, 20 tlye hava filtresi değişimi işlerni hallettim. akşam aracı merakla bekleyen arkadaşlarımlai yamaç paraşütü yapanların kullandığı gelincik tepesinde, ufak çaplı bir kutlama yaptık ;D son diyeceklerim Allah herkese yüreğinde yatan 4x4 araca sahip olmayı nasip etsin. şimdiki hayalimi sizleride ailemden gördüğüm için açıklamak istiyorum; bu aracı beyaza boyatıp gelin arabası yapmak......

yüzünüzden gülücük aracınızdan çamur eksik olmasın :D

CIMG4956.jpg

CIMG4957.jpg

CIMG4958.jpg

CIMG4959.jpg

CIMG4960.jpg

CIMG4961.jpg

CIMG4962.jpg

CIMG4963.jpg

Etiketler

Ynt: Zorbey Mersin'de... 1987 Land Rover Defender

bora bey hayırlı olsun ; hayalinize kavuştuğunuza sevindim

sağolun.sizin araca motorun satılması yetişmeyince kısmet bu defender oldu. :smiley:

Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın siz motorunuza kıyıp sattınız ama ben XT660"a kıyamadım ikisi gayet iyi geçiniyorlar ;D

o güzel bir ütopyaydı benim için. napolyon ne demiş: para para para ;D

zileli' Alıntı:
Bak onda haklısın, ama sana söyleyim iki tekerden asla vazgeçemezsin, sen yine bir enduro alırsın.

iki tekerden vazgeçmemin sebebi aslında ustalarından bıktığım içindir. ;D

hayırlı uğurlu olsun ZORBEY kazasız belasız bol çamurlu günlerde kullanmanı dilerim

Bora hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız binmeni temenni ederim araç gerçekten güzel ve extiraları olan bir araç tek eksiği eleride güzel bir boya
allah gönlüne göre versin kardeş sende içine yakışmıssın ilerliyen zamanlarda görüşmek üzere benim araçta boyada rengine karar veremedim 2 renk arasında gidip geliyorum hayırlısi en kısa sürede aracı bir arazide dene senden haber bekliyorum bol çamurluu günler dilerim kardeşim :smiley:

paylaşım için teşekkürler güzel fotolar, bu arada hayırlı olsun allah agız tadıyla binmeyi nasip etsin

hayırlı olsun.Fotolar ve aracınız çok güzel.Allah hayırlı günlerde kazasız belasız mutlulukla kullanmayı nasip etsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR