zapatista' Alıntı:BURADA YAZILANLARI GÖRÜNCE EŞİMDEN RİCA ETTİM O DA YAZDI UMARIM FAYDASI OLUR...
TAKVİM GAZETESİ SAKLAMBAÇ EKİ-EKRAN CADISI
NİLGÜN K. TAHMAZ
Bu ne yaman çelişki böyle
Bugün dizilerden girip yayından kaldırılmakla yüz yüze kalan bir programdan çıkacağım. Son dönemde 'zenginlik' ve 'gösteriş'in tavan yaptığı dizilere rağbet ediyoruz. Köşkler, yalılar, ultrasonik holding binaları falan hayatımızın vazgeçilmezleri. Bir de olmazsa olmaz 'otomobiller'imiz var.
Erkekleri dizilere bağlama yolu da ya 'delikanlılık'tan geçiyor ya da 'delikanlıların hayallerini süsleyen otomobiller'den… İstanbul'daki lüks otomobil galerilerinde bile zar zor görebileceğiniz son model otomobiller dizilerde fink atıyor.
Ezel'de kullanılan otomobilleri tanımakta bile zorlanıyorum ben kendi adıma… Kurtlar Vadisi deseniz 2-3 ayda bir sponsor değiştiriyor. Doğal olarak Polat ve ekibinin kullandığı BMW'ler Mercedes'lerin yerini bir anda Range Rover'lar alıyor.
Aşk ve Ceza'da, Samanyolu'nda da lüks otomobilden geçilmiyor. Aşk-ı Memnu deseniz, onlara keza!
Bu otomobillerin kaynağı tabii ki sponsorlar… Sonuçta hiçbir yapımcı tanesi yüz binlerce Euro olan araçlardan bir filo kurmuyor kendine. Araçlar tanıtım amaçlı dizilerde kullanılıyor. Hem tanıtımı yapılıyor hem de alıcı buluyor.
Dizi sektörü böyle devam ederken, TRT'de yayınlanan 'Zor Yollar' adlı program otomobil sponsoru bulamadığı için bitmekle yüz yüze… Ne kadar trajikomik bir durum değil mi? Sponsor firmalar popüler kültürün en önemli unsuru televizyon dizilerine otomobil vermek için yarış ederken, otomobil temelli doğa sporları programı sponsor bulamıyor.
Arazide kullanılmak için üretilmiş 4x4'ler "Bebek'te birkaç tur atıyor" ama araziye giremiyor. Daha ne günler göreceğiz, bakalım!
Dipnot: İnsanlar sadece dizi izlemiyor. Hala farklı yapımlar izlemek isteyen, belgesel ve haber tarzı programları seven milyonlar yaşıyor bu ülkede… Sponsor firmalar keşke bu insanları görmezden gelmese. Size bir sır vereyim asıl hedef kitleniz diziseverler değil, otomobil programı tutkunları!!!
[/quote Nigün hanım çok güzel bir tesbitte bulunmuş. Katılmamak mümkün değil. Ancak, sözkonusu dizilerin izlenirliği göz önüne alındığında, kaliteli programların ise birer birer yayından kaldırıldığı düşünülürse, bu tesbite katılmayanlar çok daha fazla demek
zor yollar' Alıntı:Sayın Tahmaz a çok teşekkür ediyoruz. Bende yıllarca otomobil programı yaptım(TRT-1 Oto Gündem 211 Bölüm) otomobil firmaları maalesef böyle. Zor Yollar programını yapmaya karar verdiğimizde İnter City firması sahibi Sayın Vural Ak program hiç ortada yokken bize iki araç verip 1,5 yıl boyunca her türlü bakımını üstlenirken 52 bölümden en büyük fayfdayı sağlayan Nissan firmasından hiç bir katkı göremedik defalarca görüşmemize rağmen... Başka şansımız yoktu bedava reklamlarını yapmak zorunda kaldık diğer firmalardan da görüşmelerimizden bir sonuç alamadık sanırım araçlarına pek güvenemiyorlar. Ama TRT gibi asıl amacı kamu yayıncılığı olan bir kuruluşun hiç bir firmadan destek almasada bu gibi bir program değil onlarcasını yürütmeye gücü vardır. Varsın onlar dizilerde araçlarına boy göstersinler.. Programlara devam edeceğiz ama bundan sonra bu 4X4 araçlarlarla ilgili yaşadığımız her sıkıntıyı da sizlerle birebir paylaşacağız. Evet bakalım bu 4X4 araçların ne eksileride var bu yollarda Mehmet Becce ve benim yorumlarımlada buluşacak ve araç tercihlerinizde bunlarıda göz önüne alacağınızı umuyoruz.. Saygılarımızla...
zor yollar' Alıntı:Programlara devam edeceğiz ama bundan sonra bu 4X4 araçlarlarla ilgili yaşadığımız her sıkıntıyı da sizlerle birebir paylaşacağız. Evet bakalım bu 4X4 araçların ne eksileride var bu yollarda Mehmet Becce ve benim yorumlarımlada buluşacak ve araç tercihlerinizde bunlarıda göz önüne alacağınızı umuyoruz.. Saygılarımızla...
demir59' Alıntı:Bu daha da güzel olacak işte.
Şu saçma sapan dizilerden dolayı artık televizyonu açamaz olduk. Şuna inanıyorum ki o diziler yerine şöyle 1 saat süren zor yollar programı olsa aynı saatte daha çok reyting alır. Şuan reytingi nedir bilmiyorum ama düşükse de reklamı yapılmaması ve pek bilinmeyen bir kanalda olmasından dolayıdır. Ben birçok arkadaşıma tavsiye ettim ve hepsi müptelası oldular.
Saygılar
Selamlar,reel eksen' Alıntı:Ceyhun arkadaşımıza yüzde yüz katılıyorum. Çevremde bir çok ama bir çok insan bu programı internetten takip ediyor, programı yeni öğrenen arkadaşlarıma veya çoğu bölümü kaçıranlara, kaçırdıkları bölümleri, DVD'de MPG formatında yazıp veriyorum. Bunu en az 30 kez falan yapmışımdır. Benim DVD'leri verdiğim arkadaşlarda bir o kadar da tüm bölümleri kendi çevrelerine verdiklerini söylüyorlar. Demek istediğim reyting nasıl hesaplanıyor ben de bilmiyorum ama bu programı seyredenlerin büyük bir bölümü maalesef reytinge oranlarına girmiyor diye tahmin ediyorum.
Yoğun dizi saatlerinde böyle bir program konulursa ve yayın saatleri, programın içeriği, niteliği seyirciye anlatabilinirse Ceyhun Arkadaşımızın dediği bence de olur.
Asıl Efsane " Zor Yollar Programı " dır.
zor yollar' Alıntı:Arkadaşlar bir yanlış anlaşılmayı önlemek istiyorum Nissanlarla ilgili çok önemli bir sıkıntı yaşamadık o kadar yol yaptık yorgunluktan dolayı 3 veya 4 kez bizi yolda bıraktı şimdi yine Nissan alarak yola devam edeceğiz. Ayrıca tabiki kimse kimseye sponsor olmak zorunda değil ama bizde kimsenin reklamını yappmak zorunda değiliz ne yaşarsak sizlerle paylaşmakta bizim hakkımız. Ayrıca bizim bu tür pick up 4x4 araç tercihimizn nedeni tamami ile malzememizin çokluğundan yoksa bu araçlar hele arkada oturmak zorunda kalırsanız hiç mi hiç tercih edilecek vasıtalar değil. Bilgilerinize. saygılarımızla.