13. Giresun merkezden içeri sapınca yaklaşık 65 km bir yol sonunda Kümbet Yaylasına varılıyor.Yol asfalt ancak bol virajlı.Yolun sonunda Kümbet köyü var.Küçük bir köy.3-5 dükkan var o kadar.Araçtan inip bir köylüye nereye çadır kurabileceğimizi soruyorum.Önce memleketimizi sonra mesleğimizi soruyor cevaptan sonra neden bilmem maşallah çekip alanı gösteriyor.Kümbet köyünden 300 400 metre devam edince yaklaşık 1 dönümlük bir çayırlık var.Burası kampçıların alanı.3-4 kadar çadır var. (Tabi belirtmem gerek Giresun merkezde 33 derece olan sıcaklık buraya vardığımızda 12-13 derece civarı idi. Akşam 10 dereceye gece de 5 dereceye kadar düştü.) Çadırlarımızı münasip bir alana kuruyoruz.
Geceleyin yıldızları hiç bu kadar çok ve yakın görmemiştim.Sanki elimi kaldırsam dokunabileceğim gibi muazzam bir gökyüzü vardı.
Ateş yakmak problemli çünkü odun yok maalesef bundan dolayı gelmeden odunu yanınızda getirmeniz faydalı olur ve hangi kurumun koyduğunu bilemediğim 2 adet prefabrik tuvalet var.Yanına bile yaklaşmanızı tavsiye etmem.(sular akmıyor ve belki bu şekilde 100 defa kullanılıp bırakılmış.gerisini siz tasavvur edin
) Bu alanda herhangi bir işletme , kamping alanı, elektrik vb. yok. Sadece bir çeşme var. Geceleyin yan çadırdaki kampçılar çay yapılabildiğini söylediler ancak çay kolik birisi olarak ve 4 kişinin ortak kararıyla ilk yudumlardan sonra bütün çaydanlığı döktük. Su ihtiyacınızı da yanınızda getirmeniz faydalı olur. Gece güzel bir uyku çektik.Decathlondan aldığım 10 derece konfor 5 derece limitli uyku tulumları fazlasıyla işimizi gördü.
Sabah kalktığımızda ise yan tarafımıza yöre halkından olup Belçikada yaşadığını tahmin ettiğim bir aile geldi.Ailenin (ya da kabilenin) erkeği ,çocukların eline mantar tabancası verip patlattırmaya kendisi de (45-50 yaşlarında) getirdiği bir torba "torpili" yakıp etrafa atarak patlatmaya başladı en son dayanamayıp müdahale ettim, kavgaya gerek kalmadan son verdi. Bu can sıkıntısıyla yavaşça toplanmaya başladık.
Kümbet yaylası doğallığı ve muhteşem manzarasıyla görülmeye değer bir alan , mutlaka tavsiye ediyorum.