Arkadaşlar merhaba.Adım murat emekliyim ve kuşadasında yaşıyorum.Her emekli gibi çalışma hayatı sonunda çeşitli hayallerden biri olan ve benim hayalim olan denizde vakit geçirmek amatör olarak balık tutmak amacı ile 3-5 sene önce bir bot aldım 4.20 boyunda katlanır aliminyum tabanlı zodiac futura mark ıı .Arkasınada uzun merhalelerden sonra birde 9.9 mercury motor taktım .Ve her işimde ve hobimde olduğu gibi hiç bir şeyim eksik olmasın diye botumu limana kaydettirmek yani yeni adıyla bağlama kütüğü alayım diye kuşadası liman başkanlığına gittim. o zaman bana söylenen botumun katlanır alliminyum tabanlı olmasından dolayı liman kayıdına gerek olmadığı idi .israr etmeme rağmen yapmadılar . bu sene tesadüfen öğrendim ki 2.5 mt nin üzerindeki tüm deniz araçları limana kayıt olacakmış vede faturasız tekneler için af çıkmış hemen koştum liman başkanlığına gittim .Ancak bu seferde geç kaldınız 29 şubatta müracaatlar bitti dediler 2 gün için kaçırmış oldum . ne yapacağımı araştırırken etraftan öğrendiğim kadarıyla bota fatura kestirirsen yapılabilir dediler bota fatura da kestirdim, isimlerini yazdırdım ,v.s v.s her evrakını tamamlayıp bir umut la tekrar liman başkanlığına gittim . Ama mağlesef bu seferde CE belgesi lazım demezlermi delirmemek elde değil .ya beyler 2000 model bot bu ce belgesi nerden bulayım ben buna dedimsede dinlemediler, çaresiz arkamıza bakıp çıktık . Eski deliliğim olsa çekip liman başkanlığının önüne verecem ateşe ama ne yazıkki emekliyiz ve artık akıllandık .
Şİmdi sizlere sorum ben ne yapabilirim bu konuda bana yardım edecek bir arkadaş varmıdır . muhakak bu forumda Nasrettin hocanın dediği gibi eşşekten düşenin halini aynı iş başına gelen daha iyi bilir . Yardımcı olacak birileri varsa imdat.(S:O:S)
Şİmdi sizlere sorum ben ne yapabilirim bu konuda bana yardım edecek bir arkadaş varmıdır . muhakak bu forumda Nasrettin hocanın dediği gibi eşşekten düşenin halini aynı iş başına gelen daha iyi bilir . Yardımcı olacak birileri varsa imdat.(S:O:S)