Zj'nin Kötü Özellikleri Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aksel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,179

Aksel

GC LAREDO
Yer
istanbul
arkadaşlar bende gc zj 94 4 I var aracam genelde mükemmel,eminim sizde kendi aracınız ile ilgili aynı şeyleri düşünüyorsunuzdur.Fakat hoşunuza gitmeyen veya şurası daha iyi olsaydı dediğimiz bir yanları vardır. acaba sizinde memnun olmadığınız yönleri nelerdir.
benim kideki sorun veya memnun olmadığım yönü.,
1.) farları net değil, dar görüş, o kadar uğraşmama rağmen.
2.) lpg uyumlu değil.(atıker.geçen sene sorun çıkarmıştı,uymamıştı)
3.) devamlı bakım istemesi.

Etiketler
Ynt: zj nin kötü tarafları nelerdir ?

zj nin bir tek kötü tarafı rakiplerin kıskanarak bakmalarıdır, diğer yazdıklarınız her araçta fazlasıyla olan şeylerdir

Selamlar aracın km sini belirtmemişsiniz.Farlarınz her araçta olduğu gibi kararmış olabilir zaten bakalit olması muhtemel bir çift camlı fa r .takabilirsiniz.lpg olayı muhakkak ki yetkili serviste ehil ustası takmamıştır,ki ZJ lerin 100 de 70 i lpg lidir ve bir çok kişi memnundur(ben hariç yakıt yönünden).Araçlarımızın mekanik aksamına gelince,periodik bakımın haricinde araç hor kullanlmışsa darbeli veya ağır bakım yapilmamışsa uğraştırır ve ne kadar masraf etsen de tat alamazsınız.Arkadaşın biri ucuz diye kimseye göstermeden 93 zj almış araç haşat dökülüyor190 000 milde 13000 tl ye aldım deyip seviniyor,şimdi bu arkadaş bir 13000 daha harcasa yine boş ,Benim fikrim zj ler fevkalade güzel , konforlu , yeter ki orjinal ve bakımlı olsun.İster binek ister diğer arazi taşıtlarıyla masrafı karşılaştırırsak yine de parçası ucuz giderleri daha az araçlardır.Bence kötü tarafı yok.

Kimse kötü bir yönünü yazamayacak galiba zj nin.

Ben bi tane yazayım bari; piyasada bol ve ucuz olması nedeniyle seçkinliğini oldukça yitirmiş olması.

Çok haklısın aynen katılıyorum.Benim aracı kendini bilmez ukala bir tanıdık gördü aldığım fiatı duyunca hadi ya seni kandırmışlar 10 -12 bine bunları almayanı dövüyorlar demezmi ,sinirlenip gel seni bir güzel döveyim dedim.

Ben daha kötüsünü yazmak isterim...
Amerikana bindikten sonra, başka bir araca binmek size keyif vermeyecektir.
Hep Amerikanı düşüneceksiniz, Amerikan ile kıyaslayacaksınız ve mutlu olmayacaksınız:smiley:
Var mı boyle bir şey...

eski bir zj kullanıcısı olarak .... elektroniği çok fazla hep ya bir şeyy olurda elektronik aksam arıza yapar diye (arazide ) korkarak dolaşmışımdır(evimden 150 km uzakta).su geçişlerinde hep tereddüt içerisinde kalmıştım.düşünsene arazide beyin arızası yapmış ve araç çalışmıyor.usta bulamazsın ustayı buldun adam aracı görünce korkarak ben anlamam deyip çekip gidiyor.bence tek eksiği elektroniğinin fazla olması..

zj kullanıcısı olarak hakkatten harika araba fakat merak ettim kötü yanları nelerdir diye demekki fazla kötü yanı yokmuş teşekkürler arkadaşlar.

Bence standart bir ZJ nin tek kötü tarafı vardır.YAKIT .Başka bir kötü yanı asla olamaz.Rutin Bakımları standart yapılan bir ZJ sorun çıkartmaz.Parçası bol ve ucuzdur.Ah şu yakıt şehir içi 30 kuruş olabilseydi o zman kimse satmazdı .Bu arada bu da ZJ nin suçu değildir.Dünyanın en pahalı vergili yakıtını bize sağlayan kişilerdedir.

Eğer bizim araçlar şehiriçi 300 değil 400 krş yaksaydı temiz bir zj yi 35 bin den aşağı alamazdık.Ama şöyle düşünelim bugün lpg siz bir otomatik binek otomobil bile şehir içi 400 krş tan aşağı yakmaz,onun için herşeyin bir bedeli var.

Araçlarınız ne kadar yakıyor ki bu kadar dertlendiniz bende zj almayı düşünüyordum ama vazmı geçeyim yoksa , korktum vallahi niye yalan söyliyim biriniz içimi rahatlatın yahu şehir içi 400 krşu çok geçiyormu ?

Bence en kötü tarafı vergisi :D.Sağlıklı bir zj lpg ile binek bir benzinli araç kadar yakıyor.

Birde ben daha önce bmw ve land kullanıcısı olarak sürekli masraflara alışkın olduğum için,ZJ de rahatsız oldum. ;D

Durmuş ustam sen neden ayarlayamadın bir türlü şu yakıtı vallahi benim bile kafama takıldı hiç problem bulamadınız mı hala bujileriniz falan sağlıklımı ateşlemeden bir problem olmasın bir de aracınızdaki lastik ebatlarınız nedir diğerleriyle farklı mı yoksa çok bu sert kullanıyosunuz

Arkadaşlar merhaba lpg test olup makinaya bağlandı ayarlandı. lpg filtreleri ,bujiler hemde orjinal takıldı ,buji kabloarı orj . şu an lastiklere kafayı taktım 255/70/16 ağır gelebilir şimdi lastikleri değişeceğim,aracın 4teker bakımnıı bile yaptım balatalar merkez bakımları hepsi tamam .ama karma yakıtım 100 km yi geçmememe rağmen 550 krş ve yaptığım yol hadımköy ist oto ban. Aracı az yakan arkadaşlar form a bir şey yazmasın rica ederim, çok yakanlar yazsın ki ah of demeyelim .iyi fomlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR