ZJ'lerde Arıza İşareti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan katenerci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,922
Ynt: ZJ'lerde Arıza İşareti

Onu hocam tabi tabi müşür değil . Müşir de dandiklik olsa basınç ibresi sapıtıyor zaten . Bahse konu , dediğin gibi seviye sensörü ...

Voltaj düşük demek sensör bozuk olabilir , araca uygun olmayabilir , bağlantılarında sorun olabiliir vs . Ama oksijen sensörü meselesi geniş başka bir konda tartışırız sorun olursa :smiley:

Kolay gelsin şimdiden .

Etiketler

pancar kardeş, bu verilerin kaynağını da belirtebilir misiniz; lütfen? Bazı modellerde arıza kodlarının farklı anlamlara işaret edebileceği belirtilmiş; eğer kaynağı görebilirsek, daha tam bilgi edinebiliriz sanıoyrum. Teşekkürler ve saygılar.

seviye sensörünü iptal ettim yine yanıyor. sanırım kablo bir yerde şase alıyor
zaten sıktı artık yanarsa yansın :smiley:

Onur bey bu arıza lambası için servis ne diyor .Ben bunun arızadan dolayı yandığını sanmıyorum.bende aynı sorunu yaşıyorum.

Hocam VIC i söküp soketin ilgili pimine müdahale ederek dene olmazsa ...

Gerçi ışığa alıştın heralde :smiley:

Hocam yağ seviyesi ile ilgili uyarı olma ihtimali yüksek . Yağ seviyeniz normalse VIC ten ve Yağ seviye sensörününden kontrole başlanabilir .

27istanbul27' Alıntı:
Onur bey bu arıza lambası için servis ne diyor .Ben bunun arızadan dolayı yandığını sanmıyorum.bende aynı sorunu yaşıyorum.

servis yağ değiştirince sensörü değiştiririz düzelir diyor..bende he dedim ne diyim :smiley:
bencede bunda başka bi iş var bu olay ilk olduğunda araba benznden tüpe geçerken bogulmuştu stop edince bu işaret çıkmıştı.. ama hemen arkasından düzelmişti ..bir kaç hafta sonra yine benzinden tüpe geçerken boguldu ve yine aynı işaret ve birdaha düzelmedi..bogulma işini hallettik tüpün filtresini değiştirdik velakim lamba halen yanar ...
zaten şu aralar başka uğraş buldum kendime tüpün ecu (beyin ) sü bozuldu araç hiç tüpe geçmiyor serviz dedi ecu değişecek 500 tl tamirde yapan varmış.100 tl filan tüpcü ben anlamam dedi :smiley: cts. söktüm ecuyu baktım şöylr bir role zannedersem genelde ordan arıza verirmiş aldım bakalım değiştireceğiz roleyi inş. çalışır ha başka neden yapar bilmem anlayan varsa baksın şu resme bi bakalım

14022010779.jpg

Önde yanan uzun ışık antifiriz seviyesinin düştüğünü belirtir diğer yanan kare ışık ise aracınızın yağ seviyesinin düştüğünü ve aracınızın yağının değişim zamanın geldiğini belirtir

suzuki 96' Alıntı:
Önde yanan uzun ışık antifiriz seviyesinin düştüğünü belirtir diğer yanan kare ışık ise aracınızın yağ seviyesinin düştüğünü ve aracınızın yağının değişim zamanın geldiğini belirtir

teş. bir zahmet o kare ışığı nasıl söndüreceğiz onuda alalım :smiley: 4 aydır söndüren çıkmadı

Aracın yağını değiştirdinimiz veya aracın bakımı yapıldımı eğer bular yapıldıysa ışık kendiliğinden sönüyo zaten eğer bunlar yapılıp ışık hala yanıyorsa yol bilgisayarı arızalı demek onuda ancak elektrikten çok iyi anlayan biri veya servite yaptırabilirsiniz.benimde antifiriz göstergesi yanıyo ama ben aldırmıyorum çünkü bilgisayar arızalı onuda ankaraya gittiğimde servisimde yaptırcam

evet malesef hepsini yaptık. elk.tende anlarım ..
özkan kardeş antifiriz göstergesi demişsin oda kolay hocam, sana pratik çözüm genelde %90 o sıkıntı su kabının içindeki şamandıradan yapar o şamandıra ceviz büyüklüğünde bir yuvarlak palstiktir o plastik top zamanla bir şekilde içine su alır ve ağır bir kütle haline gelir tabi dolayısı ile suda batar böyle oluncada su azmış gibi ekranın ikaz verir. sana tavsiyen o şamandırayı çıkar içindeki suyu boşalt.böylelikle şamandıran çalışacak ve lamban sönecek ;) ha boşaltınca suyun girdiği o ufacıl deliğide bi şekilde japonla filan yapıştır kapat...

Onur bey verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim ama kabın içinden şamandırayı nasıl çıkarıyosunuz onuda açıklarmısınız saygılar

suzuki 96' Alıntı:
Onur bey verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim ama kabın içinden şamandırayı nasıl çıkarıyosunuz onuda açıklarmısınız saygılar
önce soketi boşa çıkar soketin girdigi yeri saga sola çevirerek yukarı dogru çek altından şamandırayla beraber gelir...

Onur bey benim araçta da aynı arıza lambasının yandığını yazmıştım. ben daha servise gitmedim.muayene hazırlıkları için dün egzos cuya gittim katalizatör ve susturucu çürümüş susturucu yu değiştik katalizatöre 500 tl dediler pahalı olduğu için yerine aynı ebatta bir susturucu takıldı,sonuçta sürekli yanan kırmızı kare lambası fasılalı olarak yanmaya başladı arada bir irtibat varmı daha çözemedik servise gittiğimde baktıracağım.

Daha önce söylediğim gibi aracınızın yağ seviyesi düşmüş ise bu arıza ışıgı yanar ve yağını kontrol etmediğiniz sürecede sönmez eğer yağı değiştirdiniz ve ışık hala yanıyor ise bilinki aracınızın yol bilgisayarında sorun var demektir

suzuki 96' Alıntı:
Daha önce söylediğim gibi aracınızın yağ seviyesi düşmüş ise bu arıza ışıgı yanar ve yağını kontrol etmediğiniz sürecede sönmez eğer yağı değiştirdiniz ve ışık hala yanıyor ise bilinki aracınızın yol bilgisayarında sorun var demektir

ya özkan hocam sen taktın yağ'a ama bence değil

27istanbul27' Alıntı:
Onur bey benim araçta da aynı arıza lambasının yandığını yazmıştım. ben daha servise gitmedim.muayene hazırlıkları için dün egzos cuya gittim katalizatör ve susturucu çürümüş susturucu yu değiştik katalizatöre 500 tl dediler pahalı olduğu için yerine aynı ebatta bir susturucu takıldı,sonuçta sürekli yanan kırmızı kare lambası fasılalı olarak yanmaya başladı arada bir irtibat varmı daha çözemedik servise gittiğimde baktıracağım.

evet hocam buda olabilir ama ben daha öncede demiştim oksj.sensörü olabilir diye ama ben onuda söktüm taktım zamanında. değişmedi
ama dediğiniz gibi katalizatör olabilir yapısını pek bilmiyorum üzerinde sensör varmıdır ..varsa ondanda olabilir
oksj.sensörü görev yapmadığında böyle bir ikaz veriri diyede duymuştum ..velhasılı bence mantıklı

Onur bey dünde belirttiğim gibi bugünde şu radyatörün su deposunu tam doldurdum ve,,,,,,ışık söndü .senin günlerdir uğraştığın gibi bende bir haftadır uğraşıyorum .yapılan iş ön balata eksoz ve katalizatör su deposunu ağzına kadar doldurmak ve sorun bitti darısı sana olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,812
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR