ZJ'de Radyo Frekansları ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aviator310 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,414

aviator310

Ana Kamp
Yer
İSTANBUL
Forum da epey bir araştırdım ama gecerli bir cevap bulamadım. Bildiğimiz üzere amerikan versiyonu radyolar frekans aralıklarını 1,3,5 gibi tek rakamları veriyor. Ben epey bir uğraştım ama bunun nasıl çift rakamlara değiştirilebileceğini çözemedim. Daha doğrusu böyle bir şey var mı? Bazı ufak elektronik radyolarda bazı tuş kombinasyonları ile amerikan, europe veya japon frekanslarını seçebiliyorsunuz. Ergun abinin kullanma katatoğunda da bazı uygulamaların (farlar otomatik ise silecekleri çalıştırınca farların otomatik olarak açılabilmesi gibi) yetkili servise gidilerek ayarlanabileceği yazıyor. radyolar içinde böyle birşey var mı?
Eğer yoksa bu sistemi söküp bir pioneer takmayı düşünüyorum. Benim bildiğim Pioneer'lar da bir kit var ve bu kiti kulandığınız zaman aracın direksiyon kumandasından teybi kumanda edebiliyorsunuz. Bu işlemi yaptıran veya bilgisi olan var mı?

Etiketler
Ynt: ZJ'de Radyo Frekansları ?..

Çift rakama dönmüyor, unutun..... En iyisi bahsettiğiniz sistem. iyi birine yaptırın, randıman alırsınız...Ben yaptırıcam yakında... Jvc öneririm...

malesef amerikan araçlarında belki istisnalar vardır yeni modeller vb..radyo sistemi öyle..sırf radyo sistemi olsa neyse çogu özellik(garaj açma kumandasının frekansı,galon hesabı,mil hesabı vb..) evrupa versiyonlarla farklı..bmw araçlarda dahil rastladım(bir X5 te aynı şekilde 1,3,5 frekans,parkların sürekli yanması,hararet göstergesinin f' hesabı olması,mil ve galon uygulaması diger X5 lerden farklı olarak birde radyatörünün normalden büyük olması)çözüm dediginiz gibi orjinal sisteme alternatif başka sistem başka bir şansınız yok gibi..

Alfonse' Alıntı:
Çift rakama dönmüyor, unutun..... En iyisi bahsettiğiniz sistem. iyi birine yaptırın, randıman alırsınız...Ben yaptırıcam yakında... Jvc öneririm...
JVC de de bahsettiğim direksiyon kumanda aparatı mevcut mu? daha önce hiç jvc kullanmadım. bu marka hakkında pek bilgim yok:smiley:

Ben aracına yeni ses sistemi kurmuş biri olarak biraz bilgi vereyim. Cevabı yukarıda da verilmiş gerçi ama evet varolan frekansı değiştirme gibi bir ihtimal yok. Yeni nesil sistemlerde avrupa seçeneği var düzeltilebiliyor. Geçen amerikadan gelen bir jvc yi elektronikçim yanımda bir dakika da değiştirdi ama bizimkilerde mümkün değil. Ben varolan ebat yüzünden standart teybi takmayı uygun görmedim. Çünkü küçük geliyor bu yüzden üretilmiş basit bir plstik plaka ile kalan yerler örtülüyor ve hoş bir görüntü ortaya çıkmıyor. O kıçı kırık plastikte 20 euro bu arada. Olandan küçüğü takmak yerine daha büyüğünü takmayı tercih ettim. Var olan teyp yerini kestirip mdfciye bir kasa yaptırıp duble dın diye tabir edilen sony görüntü sistemi taktırdım. Şimdi dvd divx izliyor mp3 dinliyebiliyor ve geri vitese taktığımda otomatik olarak geri görüş kamerasına dönüşmesinin tadını çıkarıyorum. Ama unutmayınız ne taktırırsanız taktırın iyi bir ustaya taktırın. Çünkü bizim araçlarımız kolay teslim olmayan zor arabalar elektirk işinin en zor olduğu araba diyebilirim. Benim aracımın son haline gelmesi 8 gün sürdü. Tabi bu süre herşeyin en iyisi olsun müşkülpesentliği yüzünden de uzadı ama genel olarak zor bir araba. Görsel olarak fikir edinmekisterseniz forumda CHEREOKEELERDE SES SİSTEMİ diye açtığım konuya (geçmiş sayfalara düşmüştür) bakabilirsiniz..

aviator310' Alıntı:
JVC de de bahsettiğim direksiyon kumanda aparatı mevcut mu? daha önce hiç jvc kullanmadım. bu marka hakkında pek bilgim yok:smiley:
Jvc çok iyi ve sağlam bi marka, özellikleri size uyan modelini düşünmeden alın.

Sakın mint....' tir kama...' dır ıvır zıvır yerli markalara girmeyin. Pişman olursunuz, ben bi sorun yaşadım bi yerli markayla, en sonunda ürettikleri çözümlerle adamlar öyle bi komikleştiler, öyle bi gözümden düştüler ki, saldırmaya bile muhatap saymadım adamları, sinirim geçti gülmekten, bende çekiçle kırarken videoya çektim, paylaşım sitelerine dağıttım, 1 2 ay yayınladım internette. Sonra bi cd' ye yükledim videoyuda, kırık parçaları çekiç dahil koydum içine, bu sitelerdeki linkleride yazdım içine, adımı soyadımı telefon numaramıda koydum içine, bakıcam ne yapcaklar diye, millet yapma etme, zengin adamdır felan başına bela alma dedi, bi Allah' tan korkarım dedim, üretici heriflere kargoladım. Gık yok, bikişi aradı yapma etme ekmek yiyo bi sürü insan dedi, bende esnafım aynı zamanda da işçi, ekmek yediği çanağa tükürenle işim olmaz dedim. Sonra patron aradı, özür felan, yumuşatıp geçirmeye başlıcak belli, kapadım suratına. Mesaj attı, özür sitem felan, saklarım hala sms' leri. Eeeeee "Derviş Dervişe Sırayla Binermiş" . Ben başladım ama daha sıramı savmadım daha, bekliyorum...
.....' tümden ter damlıyodu o parayı kazancam diye benim gece 2 lere kadar mağazada. Ne oldu para. Çöp. Zehir zıkkım olsun. Napıyım, hakettiler...
Çok zorla sildirdiler siteden videoları, burunlarından geldi..... Yabancı sitelere felan Resmi üretici firma olduklarına dair yazılar felan göndermişler, bi sürü eziyet çekmişler. Oh olsun....

0 alet audio cd' de atlıyordu. Güya 5 saniye hafızası varmış felan filan. Benim arabaya ..k attılar. Omaj yanlışmış. fazla akım gidiyomuş lasere. Cihazı istanbula göndermiştim garantili diye, içini bile açmamışlar, bağlamışlar orda odada, atlamamış cd. Aynen srun yok diye bana posta. Bana Aleti satan bayinin std kartalına bağladık, gene atlıyo. Gene gönderdik, aynı cevap, sorun yok.... Dalga geçer gibi..... Bodrum' da çok kolay tüketici mahkemesi, hızlı işliyor. Yeride kolay küçük yer zaten, tanıyolarda bütün memur kadınlar kızlar felan beni işimden dolayı... Kolaydı aslında paramı geri almak bayiden ama derdim para değil, onur ve emeğimin hakkı......

Jvc' lerde Kumandalı modeller var tabiki. Ama benim kullandığım modelin kumandası küçücük, şık ama infrareddi. Tv kumandası gibi. Önündeki led gibi şeyin hi-fi i direk görmesi gerekiyordu. Bu yüzden direksiyonda olmaz. Kumanda verimi en iyi pioneer' da.

Bi arkadaşımın double cihazının arkasında line-in mi tv-in mi ne var, öne kablo çıkarmış ordan. Araç Blazer. Nokia N serisi tv out lu cep telefonu var. Bu cepteki tv outu o kabloya bağlıyor. Cebin kocam ekranı double cihazın kocaman ekranınında, karşında. Hem de net. Telefona soccer yüklemiş, oyun oynuyor arabada.... Play station bile bağladı geçen gün invertörle 220 alıp.... Telefonda bi program var oyun gibi, std. mi bilmiyorum, telefonun yere olan açısını üç buyutlu oklarla gösteriyor. Hani yeni pda lar var ya. Telefonu çeviriyorsun ekran dönüyor. onun gibi bi sensör var içinde telefonun. Bu telefonuda dik bi şekilde kalorifer ızgarasına takıyor. Karşısında, kocaman ekranda aracın açısını görüyor, arazide... Navigasyonlu telefonla bu ekran çok güzel olur. Çin çün Tv' li telefonlarda bu tv out varsa Tv bile seyredilir arabada. Ama double denilen cihazların çoğu tv' li ve navili.
Alpaslan arkadaşımızın sistemini okumuştum ilk konuyu açtığında. Çok güzel olmuşta, ben orjinal yerlerin kesilmesini felan tavsiye etmem. Sevmem.
Bu normal büyüklükte cihazların bazılarında Rf sinyal çıkışı var. Rf sinyallerle çalışan kablosuz ekranda alınırsa, her yere bağlanır ekran. Bi arkadaşımda da dikiz aynasına takılan ekran gördüm, hem ayna hem ekran. Süper....

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
Türkiye'de zor bulunuyor fakat ebay'de mevcut.
E-bay' a felan gerek yok. türkiyede resmi disirbitör bile var. Sahibinden com' da bi sürü. Ben Bodrum' dayken sahibinden.com' daki bi dükkandan getirtmiştim. Resmi ithalatçının malı. Garantili. Çok iyi bi alışverişti. Bmw' mi satarken almak istedim geri, çocuk çakallık etti, laf kalabalığına getirdi vermedi. Ben aslında gelmem bu durumlara ama arabadan kurtulmak için ok demiştim. Helal etmiştim ama üzülmüştüm tabi, daha iki taksidi vardı. Allah razı olmadı, hırsız girmiş Bmw' ye teybi görüp, kilidi bozmuş, kapıyı eğmiş, dash boardı kırmış sökçem diye, black light motometer hararet saatini camını kırmış sökemeyince, shift lightli devir saatini almış. Mahfetmiş, yar olmadı araba alana....
Cihaz alırken bunları hep hesaba katın, hırsızların verdiği zarar kaldırdığı maldan fazla oluyor. Ne yaptığınızı burada yazın lütfen, bilgilenelim...

Bu işleri yapmadan önce kafanızda nasıl bir fikir oluşuyorsa. Yaptıktan sonrada kullandıkça doğan sonuçlarda ayrı bir fikir oluşturuyor. Yaptırıp kullanan biri olarak tecrübe ettiğim en kötü sonuç şudur ki hırsız korkusu. Bu korku ulan nerden taktırdım dedirtiyor adama. Malum İstanbul burası gözünün önünde bile almaya cesaret edecek zihniyet var buralarda. Çok duyuyoruz arkadaşlarımızdan. Yok karakolun önünde çaldılar. Efendim şu köşede muhabbet ediyorduk adam gözümüzün önünde arabaya girdi yetişemedik falan diye. Bende bu korkuyla yaşayayınca taktırmasam daha rahat ederdim diyorum bazen. Evimin öününde bana ait mis gibi yerim var mesela ama açık diye artık arabamı bırakamıyorum. Otoparka abone oldum. Nereye gidersem gideyim otoparka bırakıyorum. Kaba bir hesapla herhalde 1-1,5 yıl içinde teyp parası kadar otopark parası veririm :smiley::smiley:

Bu orjinalliği ile oynama hususuna gelince de tek rahatsız eden tarafı o evet. Orta kalorifer peteklerine doğru azda olsa kestirmem gerekti. Ya bunu göze alacaksınız yada Yuvasından daha küçük bir teyp koyup ona ait olmadığını bas bas bağıran emaneten duruyormuş havası olan bir sisteminiz olacak . İkiside sinir bozucu. Benim aldığım karar doğru demek istemiyorum her ikiside sıkıntılı neticede. Ben elimde olan cihaz sebebiyle bu kararı aldım. Olmasaydı belki diğer seçeneği tercih ederdim. Neticede inanılmaz memnun olduğum bir müzik kalitesine sahibim ama gel gelelim bu hırsızlık kaygısı can sıkıcı. Bide konsolu bu modele göre kestirdiğim için eğer çalınrsa aynısını almak zorundayım buda ayrı bir handikap.

Alpaslan bey, siz mesaj yazdıktan sonra düzeltme yapyım yazdıklarımda, okuyun isterseniz....

Orjinali bozup bozmamak kişisel tercih. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı olur. Ben kendi düşüncemi söyledim. Farkındasınız zaten...

Sistem çok güzel olmuş ama. Dinlemek isterim, dayıcan Led Zeppelin' i, Whole Lotta Love felen..... Üffffff..... İkide bira..... Vayyyyy..... Arabaya gidip kaset ( maalesef, şimdilik ) dinleyesim geldi. Bide efesle, tuzlu fıstık yanına. Livaneli.. Güneş Topla benim İçin....

Bu hırsız işi kötü hakkaten.... Kasko yaptırın sistemi derim, emeğiniz gider ama, bi aksilik olursa size teselli olur para, belki.....

Üniversitede arkadaşım anlattı....
Amcaları misafirliğe gelmiş bunlara, oturuyorlar.... Aşağıdan çocuklar zile basmış gündüz vakti, abi arabanı götürdüler diye.... Çalınmış... Hemen polis felan, koşturmaca... Evlerinde misafir olan öz amcasının oğlunu iki sokak ileride arabanın tesisatını sökerken yakalamışlar.... Ne diyim ben....

Sıkı bi alarm, camlara kapkara film çözümmüdür acaba, bide otoparklara anahtar bırakmadan parkedin, çok kurcalıyorlar arabayı......

Alpaslan beyin ilgili linki:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25419.msg209830#msg209830

Resimler yok.... Sn. Beatrix ve Sn. Alpaslan..... Resimler yokkkk.....

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
Alfonse emınmsın jvclerın arac kumandalarının Türkiye'de rahat bulanabıldıgıne??? Bulursan haber ver lutfen ben kac aydır bakıyorum bulamıyorum.
Araç kumandası derken? Benimki cd, mp3, usb çalar jvc idi. Kutusundan çıktı... Sizinkinden çıkmadı mı?... Direksiyon aparatı yok, direksiyondan görmüyor zaten. Yukarı yazdım... Pionerlerın bazıları gibi opsiyonel kumandalı bi model aldıysanız, bilemem tek kumanda nereden bulunur. Hırzızlar pasajına bakın Ankara' da benim arabamdan çalınan ordadır :smiley:
Ben tam ihtiyacınızı anlayabilmiş değilim...

Bu direksiyondan kumanda olayı pıoneerlarda var. Kablolu onlar. Belli modellerinde var tek başına satılıyormu derseniz evet. İstanbulda bulunur. Ben bundan önceki bmw aracımda kullanmıştım. ama emin olunuz çok pratik gibi gözüksede hikayeden bir şey. Normal kumanda daha kullanışlı.

Alfonse bey inanamadığım bir durum var demeden duramayacağım. Siteye üye olduğumdan beri mesajlarınızı okuyorum. İnanılmaz ayrıntılı ve teknik bilgi veriyorsunuz belli ki bir şeyi tam teşekküllü araştırmadan sonuca varmıyorsunuz. Sizin yapınızda fıtratınızda biri nasıl olurda o çakma! marka teybi almış anlayabilmiş değilim. Hani sonrasında yaptıklarınız yine sizin yapınıza uyan bilinçli tüketici hareketleri amma velakin malı alım aşamasında basiretiniz bağlanmış herhalde :smiley:

Bu arada Ergün abiiiiiii hakketten resimler gitmiş nasıl olmuş niye olmuş yahu. benim resimler zaten kötüydü bi senin koyduğun resimler vardı düzgün onlarda temelli gitmiş.

İşte hersey o cakma urunden sonra oldu :D Bu arada alfonse haklısın tam anlatamadım derdımı.Dıreksıyon aparatını arıyorum.İçinden falanda cıkmadı cunku 2. el bendekı.Birtek kumandası var okadar.

alpaslanepli' Alıntı:
Bu direksiyondan kumanda olayı pıoneerlarda var. Kablolu onlar.
Yanlış hatırlıyorsun, KeSiNliLe kablolu değil ve çok kullanışlılar. Mümkün değil zaten kablo. Arkasında vol düğmeleri var. Diğerleri önde. Pençe tutuşundan bile taviz vermeden kullanıyorsun bide uzaktan aldığı gibi hi-fi görmeside gerekmiyor, bi tırnaklada çıkıveriyor, direksiyonu saran lastiği ve ayağı kalıyor simitte bi tek. Hatta ben bazen söküp bi arkadaşın, hemde arka camından, dışarıdan oynuyodum onun sistemiyle. Şaka yapıyodum. Yavv bu kafasına göre ses açıp kapıyo felan diyordu :smiley: Pioneer dan bahsediyorum ama. Diğer markalrın var mı bilmiyorum.... Jvc, benimki direksiyona olmuyordu....

alpaslanepli' Alıntı:
Alfonse bey inanamadığım bir durum var demeden duramayacağım. Siteye üye olduğumdan beri mesajlarınızı okuyorum. İnanılmaz ayrıntılı ve teknik bilgi veriyorsunuz belli ki bir şeyi tam teşekküllü araştırmadan sonuca varmıyorsunuz. Sizin yapınızda fıtratınızda biri nasıl olurda o çakma! marka teybi almış anlayabilmiş değilim. Hani sonrasında yaptıklarınız yine sizin yapınıza uyan bilinçli tüketici hareketleri amma velakin malı alım aşamasında basiretiniz bağlanmış herhalde :smiley:
Teşekkür ederim...

Doğrudur, basiretim bağlanmıştı. Bodrum' da yazın, insanın çarşıda basireti sık sık bağlanır, kafası karışır, yürümeyi şaşırır, ayağı felan takılır, öyle bi andı işte... Anlatabildim di mi? :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,569
Kayıtlı Üye Sayımız
166,891
Kaydolan Son Üyemiz
Onur5225

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR