ZJ Rock Slider Hakkında ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfun61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,817

tayfun61

kara oolumdur o benim...
Yer
TRABZON
ZJ Rock Slider veya bilinen adı ile yan basamak veya boru; ilgili resimlerde bu uygulamanın 76 lık krom boru ile (ki piyasa da 60 lık ve/veya benzer ebatta borular mevcuttur) alttan aracın şasesine uygulanması görülmektedir. Her iki taraftan vida ve somun aracılığı ile -yani hem alttan hemde tespit etmek amacı ile karşı cepheden gelecek şekilde şaseye sabitleme ayakları ile birlikte şasenin yanlarına vidalanmış olarak uygulanmış hali görülmektedir, konu ile ilgili olarak daha detaylı ve işin uzmanları arkadaşlar tarafından düzeltmeler ve/veya uyarılar var ise sevinirim.

Image(051).jpg

Image(052).jpg

Image(053).jpg

Image(054).jpg

Image(055).jpg

Etiketler
Ynt: ZJ Rock Slider Hakkında ?..

resimlerden hiç birşey anlaşılmıyor ancak gördüğüm kadarıyla boyasız yerler var ve 8.8 vida kullanılmış..bir kış geçmeden çürümeler başlar...

serkann' Alıntı:
resimlerden hiç birşey anlaşılmıyor ancak gördüğüm kadarıyla boyasız yerler var ve 8.8 vida kullanılmış..bir kış geçmeden çürümeler başlar...
Uyarı için şimdiden teşekkür ederim, o boyasız olarak görünen egsozdur henüz boya işlemi tam olarak bitmedi, bunun haricinde yapmam gereken varsa bilgi verirseniz sevinirim.

paslanmaz civata kullanmalısınız..ayrıca ayaklar ile arac gövdesinin birlesitği noktada su geçirmez conta kullanmalısınız..ayakları boya önce astarlamalısınız kesinlikle..

serkann' Alıntı:
paslanmaz civata kullanmalısınız..ayrıca ayaklar ile arac gövdesinin birlesitği noktada su geçirmez conta kullanmalısınız..ayakları boya önce astarlamalısınız kesinlikle..
bilgi ve uyarı için tekrar çok teşekkür vida paslanmaz ama ayaklar boyanmadı derhal söktürülüp boyanacaktır burası tamam ama conta ne için zira her iki tarafın arkası açık zaten vidaların, şase içinde boşta değiller yani şase delindi matkapla. Conta kısmını algılayamadım açıkcası.

contalar araç şasesindeki deliklerden içeri girecek suyu minumuma indirmek..çünkü ordan girecek su çıkacak yer bulamayacak ve girdiği yeri çürütecektir..dahliye deliğide açılabilir belli bölgelere ama aracı delmeyi kimse sevmez..:smiley:

serkann' Alıntı:
contalar araç şasesindeki deliklerden içeri girecek suyu minumuma indirmek..çünkü ordan girecek su çıkacak yer bulamayacak ve girdiği yeri çürütecektir..dahliye deliğide açılabilir belli bölgelere ama aracı delmeyi kimse sevmez..:smiley:
şimdi anlaşıldı Serkan bey kesinlikle çok mantıklı haklısınız ancak vidalar şasenin boşluklarından içeri girmiyor şasede matkapla delik açıldı ve arkalarında somun var

serkann' Alıntı:
resimlerden neyin nerede olduğunu pek göremiyorum kusura bakmayın..
yok rica ederim siz kusura bakmayın daha düzgün çekilebilirdi ayrıca değerli uyarılarınız çok önemlidir benim ve aracım için ilginize çok teşekkür ederim

Standart yükseklikteki ZJ aracım için Rock Slider yaptırmayı istiyorum bunu yapacak beceride ve yetenekte ustamda var malzemeyi bulmak da sorun değil yani un yağ şeker var peki helva için ne gerekli elbette güzel bir tarif. Benim istediğim rock slider aynı zamanda basamak görevi de görmeli çünki ben bu aracı günlük kullanıyorum yani arabama annem babam eşim çocuklarım vs vs vs biniyorlar eee araç yüksek olunca haliyle basamak ihtiyacı da oluyor şu an şeklen basamaklar olsa da sağlamlıkları yüzünden kimse basmaya cesaret edemiyor ben istiyorumki hem rock slider olsun hem de basamak görevi görsün bunun için bana tasarım öneriniz varmı arkadaşlar varsa acaip makbule geçecek söz imalat hallerini sizlerle paylaşacağım hatta çok iyi bir iş çıkarsa ustamı da paylaşırım ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.