ZJ Otomatik alçaltma-yükseltme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan m_orhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,082

Ynt: ZJ Otomatik alçaltma-yükseltme

Tüekiyede görmedim ABD de var . Çok kullanışlı birşey olduğunu düşünmüyorum . Ek bürsürü teşkilat ek birsürü müşkülat getirir diye düşünüyorum. (ata sözü :smiley: )

saolun , değişik düşüncelerimiz var bakalım hayırlısı...

Rica ederim . Yükseltmeyi niye yapıyoruz ? Büyük lastik takıp diffleri kaldırmak için . Kasa kendi kendine inse çıksa farketmez . Büyük taksan alçalınca sürter , standart taksan yükselsede faydası yok diff aynı aynı yerde vs ...

Çalışmalarınız başarılar dilerim ...

araç zaten 3'' yüksek büyük lastikte var . su geçişleri için yükseltmek gerekiyor , asfalt ta ve uzun yolda da çok yüksek olmuyor . keyfe keder olmasada olur tabi :smiley:

Tabi sonuçta bütçe ve hayallerle sınır yapılabilecek işler :smiley: . Ama dediğim gibi Türkiyede uygulayan görmedim . Aslında kitte görmedim . Parçacılar getirtebilir diye düşünüyorum .

Kolaylıklar dilerim ...

maslak nam amortisör nizamettin karabak veya şakir usta ile görüşün yapıorlar tek zj icin değil her marka model icin havalı coil over uretimleri başladı arkadaşlar benden söylemesi mondeo can derseniz tanırlar zaten

ATATÜRK OTO SANAYİ SİTESİ 2. KISIM 31. SOKAK NO : 1259 - 1260
Maslak
İstanbul

0( 212) 276 32 32 bu tlf dan ulaşabilirsiniz çok yardımları dokunacaktır saygılar

Aslında büyük araçlarda uzun süredir kullanılan bir uygulama , bunlardan adapte edilebilir , dolayısıyla ustası da vardır heralde .

Teşekkürler can bey bilgi için . Bu arada bir uygulama fiyatı vs çıktığından paylaşırsanız sevinirim .

Saygılar ...

ssbman' Alıntı:
Aslında büyük araçlarda uzun süredir kullanılan bir uygulama , bunlardan adapte edilebilir , dolayısıyla ustası da vardır heralde .

Teşekkürler can bey bilgi için . Bu arada bir uygulama fiyatı vs çıktığından paylaşırsanız sevinirim .

Saygılar ...

uygulama fiatı icin yalan söylemiyim ama öle bir yukseltme alçaltma kitinin takribi fiatı orjinal bişi tr de mondeo icin 4.300 tl civarı %65 daha ucuz olucağını tahmin ediyrum bunuda rahatlıkla söyleyebilirim

4.6 ranger rover vouge nasıl inip kalkabiliyorsa citroen zj serisi sj serisi nasıl kalkıp iniyorsa aynı şekilde jeep inizde kalkıp ineblir

ilginiz için teşekkr ederim.

öreklere bakıp parçaları getirtip kendimiz yapmayı planlıyoruz.

bahsettiğiniz arkadaşlara danışırım mutlaka.

m_orhan' Alıntı:
ilginiz için teşekkr ederim.

öreklere bakıp parçaları getirtip kendimiz yapmayı planlıyoruz.

bahsettiğiniz arkadaşlara danışırım mutlaka.

kendimiz yapmayı düşünüyoruz derken nasıl yapıcaksınız balon amortisör olmicak ozaman sizinki bu tip bir girişim güzel olurdu ama benim bahsettiğim amortisör sistemini alıp parca parca değil yapmanız parcasını bulmanız tek tek mucize olur

c@n' Alıntı:
kendimiz yapmayı düşünüyoruz derken nasıl yapıcaksınız balon amortisör olmicak ozaman sizinki bu tip bir girişim güzel olurdu ama benim bahsettiğim amortisör sistemini alıp parca parca değil yapmanız parcasını bulmanız tek tek mucize olur

yay yerine körük, ve gazlı amörtisör kullanıp, kaput içine hava tüpü, gibi bir düşüncem var.

nam amortisör ün bahsettiğiz sistemi uygulamış ZJ örneği var mı?

Hava tüpü kaput içine sığmaz gibi geliyor heleki v8 makinada . Mesela hemen karşıma çıkan bir örnek .

Vatandaş yapmış satıyor 1200 dolara : http://www.airbagit.com/product-p/fbs-jee-11-kit3.htm

Tabi bu kargoylan falan gelmez . Giden gelen biri olacak iki kerede falan getirecek yada buradaki parçacaı arkadaşlar ithal edecek ...

Yada son seçenek burda yapılacak ;)

kaputun içinde arb diff ve direksiyon için hava kopresörü var ama arabayı kaldırmak için hayatta yetmez :smiley:

biraz daha araştıralım da bakalım neler çıkacak.

ssbman' Alıntı:
Hava tüpü kaput içine sığmaz gibi geliyor heleki v8 makinada . Mesela hemen karşıma çıkan bir örnek .

Vatandaş yapmış satıyor 1200 dolara : http://www.airbagit.com/product-p/fbs-jee-11-kit3.htm

Tabi bu kargoylan falan gelmez . Giden gelen biri olacak iki kerede falan getirecek yada buradaki parçacaı arkadaşlar ithal edecek ...

Yada son seçenek burda yapılacak ;)

Link teki gibi bir kompresör yeterli olursa eğer , hemem harekete geçeriz. kaputun içine rahat sığar.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR