ZJ Ön Cam Değişimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ssbman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,165

ssbman

Zirve
Yer
Ankara
Selamlar arkadaşlar ,

Bir süredir benim ZJ nin ön camını değiştirtmek istiyordum . Kaç yıllık cam ve artık gece ışığı dağıtıyor hemde birkaç isabet mevcut . Gerçi belki de birçok kişi fark etmez ama ben takıntılı adamım :D

Üzerinde Orjinal Camı var . Aslında gönül isterki yine serviste orjinalle değiştirteyim ama sanırım hayli tuzlu olacaktır . Gerçi daha fiyat almadım yarın alıcam , yazarım buraya .

Kasko yenileme zamanıda yaklaşırken şu kasko cam servislerinde değişim yaptırayım diyorum . Büyük ihtimal doraglas takılacaktır .

Manuele baktımda acaba bu araçların cam değişimi biraz teferruatlı mı ? Bu işlemi yaptırmış olan yada bu konuda uyarısı olan arkadaş var mı ?

Ankarada nerde yaptırsak bu işi acaba ?

Saygılarımla ...
Barış

Etiketler
Ynt: ZJ Ön Cam Değişimi

cam sökümü bıraz uğrastırıyor takması kolay yapıştırma

Barış, keyfekeder cam değiştirme.....
Tavsiye etmem, sen bilirsin.....

Abi geç kaldın dün değişti :smiley:

Aslında pekte keyfekeder değildi . Özellikle eskimeden dolayı gece sürüşleri hayli rahatsız ediyordu . Bende gece yada daha çok sabah erken sattae yani 4 te falan yola çok çıkıyorum . Çizik hikayesi karşıdan gelen farı inanılmaz dağıtıyor . Özellikle bu sene ege de yaptığım gece sürülerinde yol hep tek tek şerit ve yoğundu bu sebeple canımı sıktı .

Tanıdık bir camcının yönlendirmesiyle gittim . Takan usta daha önce amerikanlarla uğraşmış biriydi . Bir dönem AA nında camlarını takıyormuş . Adamların hemen hemen bütün kaskolarla anlaşması var .

Bakalım umarım bir sorun yaşamam .

Cevaplar için teşekkürler .

Abi parlama çok farketti . Gece sürüşünde beni hasta ediyordu , karşıdan gelen araç geçene kadar önümü zor görüyordum . Bugün denedim rahat ettim açıkçası . Ben kaskodan değiştirdiğim için hiçbirşey tutmadı :smiley:

Ben çok araba kullandım ve hiç cam eskimesi duymadım açıkçası... Biraz şaşırdım Barış...

Güle güle kullan.... Nasıl takılıyor, nereler sökülüyor... püf noktalarını felan yazar mısın lütfen?

Abi senin gözlerin sağlam demek ki :smiley: Cam ister istemez yılların etkisiyle çiziliyor kılcal dikkatli incelemezsen fark edilmez). 3-5 yılda değil elbette . Ama benim cam fabrikadan çıkandı yani çok zaman geçmiş . Bende bu durumun farkında değildim . Yıllarını sanayide geçirmiş bir ağabeyimin uyarısıyla mevzuya uyandım . Sonra baktıkm ki gerçekten böyle bir sorun var . Şimdiye kadar kendimin ve çevremdekilerin kullandığı 5 araçta bu durumu gördüm ve değişimden sonra farkı da gördüm . Ama elbette herkes bir değil . Belki beni birazdaha fazla rahatsız ediyordur seni pek etkilemez . Bu durumda değişim mantıksız tabi ki ...

Söküm basit sayılır . Motor kaputu açılıp , camın alt kısmındaki plastik sökülüyor . Tabi onun çıkması için sileceklerde sökülüyor . Sonra İki yanda çıtalar var birkaç vida ile sabitlenmiş onlar çıkarılıyor . üstteki lastik çekilip çıkarılıyor . Sonra tel testere ile cam la kasa arasındaki silikonlar kesiliyor . Burada yapan usta özenmeli etrafa değdirmemeli . Sonra cam çıkıyor yeri temizleniyor silikondan .

Siyah Silikon çekiliyor aracın üzerine . Burada dikkat baştan söyleyin çift sıra silikon çek diye . Abi gerek yok derler aldırmayın .birde camın üst hariç her kenarı hizasına silikon içine lastik-sünger benzeri küçük siyah takozlar konuyor bunlar atlanmamalı . Silikonum basılıp kaçmasını önlüyor . Cam yerleştiriliyor (ortalamasına sizde gözatın mutlaka) .Sökülenler takılıyor . Cam üstten bantlanıyor .

Toplam uygulaması süresi 2 saati bulmaz . Tavsiyem o gün camcıdan çıkıp(yağmur yoksa) götürüp aracı parketmek . Ama yağmur varsa 4-5 saat camcıda durması gerekebilir .

Barış bey, cam değişiminizin kaça mal olduğunu en iyi camcınız bilir. Sorarsanız faturaya bakarak size söyleyecektir.

Değişimle ilgili bilgilendirmeniz için teşekkürler.

ssbman' Alıntı:
Abi senin gözlerin sağlam demek ki :smiley: Cam ister istemez yılların etkisiyle çiziliyor kılcal dikkatli incelemezsen fark edilmez). 3-5 yılda değil elbette . Ama benim cam fabrikadan çıkandı yani çok zaman geçmiş . Bende bu durumun farkında değildim . Yıllarını sanayide geçirmiş bir ağabeyimin uyarısıyla mevzuya uyandım . Sonra baktıkm ki gerçekten böyle bir sorun var . Şimdiye kadar kendimin ve çevremdekilerin kullandığı 5 araçta bu durumu gördüm ve değişimden sonra farkı da gördüm . Ama elbette herkes bir değil . Belki beni birazdaha fazla rahatsız ediyordur seni pek etkilemez . Bu durumda değişim mantıksız tabi ki ...

Söküm basit sayılır . Motor kaputu açılıp , camın alt kısmındaki plastik sökülüyor . Tabi onun çıkması için sileceklerde sökülüyor . Sonra İki yanda çıtalar var birkaç vida ile sabitlenmiş onlar çıkarılıyor . üstteki lastik çekilip çıkarılıyor . Sonra tel testere ile cam la kasa arasındaki silikonlar kesiliyor . Burada yapan usta özenmeli etrafa değdirmemeli . Sonra cam çıkıyor yeri temizleniyor silikondan .

Siyah Silikon çekiliyor aracın üzerine . Burada dikkat baştan söyleyin çift sıra silikon çek diye . Abi gerek yok derler aldırmayın .birde camın üst hariç her kenarı hizasına silikon içine lastik-sünger benzeri küçük siyah takozlar konuyor bunlar atlanmamalı . Silikonum basılıp kaçmasını önlüyor . Cam yerleştiriliyor (ortalamasına sizde gözatın mutlaka) .Sökülenler takılıyor . Cam üstten bantlanıyor .

Toplam uygulaması süresi 2 saati bulmaz . Tavsiyem o gün camcıdan çıkıp(yağmur yoksa) götürüp aracı parketmek . Ama yağmur varsa 4-5 saat camcıda durması gerekebilir .

Barış kardeş teşekkürler...

Silecek kolları nasıl çıkıyor.....?
"silikon içine lastik-sünger benzeri küçük siyah takozlar" demişsin.. Bunlar varmı altta orj cam sökülünce, orda mı ayarlanıyor bunlardan?
Çift sıra silikon derken? Üst üste mi? iki sıra yan yana mı?

Sağol...

Silecek kolları çok basit çıkıyor bir tornavida yeterli 30 saniye ...

Var orjinalinde bu takozlar . Bu takozlar camın duruşuna etki etmiyor . Cam ana tutucularına oturuyor zaten . Ama destek olarak bunlar araya konuyor . Camcıda var bunlardan .

Cam değiştirilirken izlersen daha güzel anlaşılır aslında ama tasfir etmeye çalışayım . Camcılar silikonun ağzına bir şekil veriyorlar silikon düz duvar gibi çekiliyor . Çerçeveyi dolaşan taktibi 2cm yükseliğinde minyatür bir duvar gibi düşünebiliriz . Bu duvarldan yan yana iki sıra şeklinde çekilmeli . Camcıya yolun düşerse (umarım hiç düşmez) silikon çekilmeye başladığında daha iyi anlaşılır aslında .

ssbman' Alıntı:
Silecek kolları çok basit çıkıyor bir tornavida yeterli 30 saniye ...

Var orjinalinde bu takozlar . Bu takozlar camın duruşuna etki etmiyor . Cam ana tutucularına oturuyor zaten . Ama destek olarak bunlar araya konuyor . Camcıda var bunlardan .

Cam değiştirilirken izlersen daha güzel anlaşılır aslında ama tasfir etmeye çalışayım . Camcılar silikonun ağzına bir şekil veriyorlar silikon düz duvar gibi çekiliyor . Çerçeveyi dolaşan taktibi 2cm yükseliğinde minyatür bir duvar gibi düşünebiliriz . Bu duvarldan yan yana iki sıra şeklinde çekilmeli . Camcıya yolun düşerse (umarım hiç düşmez) silikon çekilmeye başladığında daha iyi anlaşılır aslında .

Ben bir iki kere setretmiştim cam takılırken. Vallahi tek sıra çekiyorlar... Bunu öğrendiğim iyi oldu, sağol barış....

Tornavidayla kolun frezeye takıldığı yerden, yukarı doğru kaldırıyor/çekiyor/kanıttırıyormusun....?
Bu silecek kolunun frezeye geçtiği yerde ittirmemiz gereken bi tırnak v.s varmı. yoksa sadece sıkı geçmemi takılıyor.

Ben o camın önündeki dış plastiğin altından kablo geçiricem. üç çift sisin kablosu, artı düğme kabloları, artı 1cm' lik iki adet anfi kablosu.. Kablolar silecek mekanizmasına değer diye korkuyorum. Bu yüzden plastiği komple söküp bakmam lazım....

Abi silecekler sökülürken çok net görmedim ama innaılmaz kolay çıktı ince bir tornavida ile . Frezelerde bir tırnak göremedim sıkı geçme sadece . Olmazsa Akşam birdaha bakayım şu silceklere ...

Çift sıra olmalı abi hep tek çekiyorlar sanki silikon kıtmış gibi . 3 kuruşluk şey .

Alp o plastiğin altında çok boş alan var , nerdeyse ben girerim ;D Yok ben sığmam ama diyet yaparsam belki :D Özetle o saydığın kabloların hepsi rahat rahat geçer . Yinede o bölümden kablolar geçergen bir spiral hortumun içinden geçsin hatta o spiralide sabitle mesela bir noktaya plastik kelepçeyle yada uygun yer yoksa silikon cinsi bir yapışıtırıcı ile ... Belki gerkete yok ama sağlamcı olmak iyidir :smiley:

ssbman' Alıntı:
Abi silecekler sökülürken çok net görmedim ama innaılmaz kolay çıktı ince bir tornavida ile . Frezelerde bir tırnak göremedim sıkı geçme sadece . Olmazsa Akşam birdaha bakayım şu silceklere ...

Çift sıra olmalı abi hep tek çekiyorlar sanki silikon kıtmış gibi . 3 kuruşluk şey .

Alp o plastiğin altında çok boş alan var , nerdeyse ben girerim ;D Yok ben sığmam ama diyet yaparsam belki :D Özetle o saydığın kabloların hepsi rahat rahat geçer . Yinede o bölümden kablolar geçergen bir spiral hortumun içinden geçsin hatta o spiralide sabitle mesela bir noktaya plastik kelepçeyle yada uygun yer yoksa silikon cinsi bir yapışıtırıcı ile ... Belki gerkete yok ama sağlamcı olmak iyidir :smiley:

Sileceklere bi bakıver sana zahmet....

Ne kadar az emek, ne kadar az malzeme o kadar kar olum o adamalara, bilmiyo musun?

kapağı sökmeden kabloları geçirmem kolayda, geriye cama doğru kayarsa kablolar silecek mekanizmasına değer diye çekiniyorum... Bide kapalı kutu orası içinde ne olduğunu bilmeden bişey sokuşturmak bana göre değil ;D
kablo kaplamaları iyi fikir, koçtaşta moçtaşta felan satılıyor pratik mratik....

Sağol...

Şu bir kısım sanayici yok mu ah ah :mad:

Sokuşturma zaten kolay sökülüyor . Sök döşe temiz olur . Kablo toplayıcı falan alma koçtaştan birsürü para . Sanayiye yolun düşerse elektrik malzemsi satanlarda galan vardır yada hırdavat türü şeyler satan yerlerde ... Siyah spiral hortum inceside var kalınıda var . Hatta biraz aranırsan metali bile var . Metal tesisat işinde gereksiz araç altından falan birşey döşenecekse düşünülebilir . Belkide mahaledeki hırdavatçıda bile vardır. Evlerdeki elektrik tesisatından duvar içinde dolanan kabloları , içinden geçiriyorlar bu hortumların .

ssbman' Alıntı:
Şu bir kısım sanayici yok mu ah ah :mad:

Sokuşturma zaten kolay sökülüyor . Sök döşe temiz olur . Kablo toplayıcı falan alma koçtaştan birsürü para . Sanayiye yolun düşerse elektrik malzemsi satanlarda galan vardır yada hırdavat türü şeyler satan yerlerde ... Siyah spiral hortum inceside var kalınıda var . Hatta biraz aranırsan metali bile var . Metal tesisat işinde gereksiz araç altından falan birşey döşenecekse düşünülebilir . Belkide mahaledeki hırdavatçıda bile vardır. Evlerdeki elektrik tesisatından duvar içinde dolanan kabloları , içinden geçiriyorlar bu hortumların .

Ok... Sağol...

Şu sileceklere bi bakıver lütfen...

Sağlıcakla....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR