ZJ' nin Ön Şaftının Çıkarıldığını Duydum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sensar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,604

sensar

Kamp II
Yer
ORDU
çıkartmak sizce doğrumu.................çıkartınca daha mı az yakar....................arabaya bir zararı olur mu..................

Etiketler
Ynt: ZJ' nin Ön Şaftının Çıkarıldığını Duydum

arazi araçlarının ön şaftlarını çıkarmak tabi ki mümkün. ama madem önşaftlarını çıkarıyoruz niye jeep alıyoruz. ön saftı çıkardığınızda herhangi bir binek araçtan çok farkı kalmayacaksa, arazi aracının arazi kabiliyetini elinden alacaksak gereksiz bir yatırım yapmış oluyoruz.

Çıkartmak bence yanlış
çıkartınca belki 0,5 veya 1 litre kadar az yakar
Arabaya verecegi zarar sizin pilotaj tecrübenizle dogru orantılı çünki aracı yolda tutmak ve düz bir çizgide kullanmak bayagı bir dikkat istiyor.

Selamlar

Sadece şaft değil motor da çıkarılır Hatta satılık ilanlarında var zj ye dizel opel motoru takılmış. Yani kasaplıkta sınır yok.
BU tip işlemler aracın motor ve yürüyen aksamına çok büyük zarar verir.Teknik açıklamaya girmiycem.
zj yi , topal :smiley: yapmanın alemi yok bu şaft çıkartma işlemi yapılmış bir satılık araçla karşılaşırsanız 2 kere dikkatli olun otomatik şanzıman ve difransiyel tamiri canınızı sıkabilir ;D

saygılar

Ön şaftı çıkartmak ne yakıta katkı sağlar ne başka birşeye... Tek sebebi ya şaft dağıtmıştır yapamamışlardır veya arazi şanzımanı arızalıdır. Ön şaftı çıkan ZJ; 325 BMW gibi stabiliteden uzak bir performans sergiler ve kaygan zeminde Allah Allah nidaları ile sürüş sağlanır. İşgüzarlıktan başka birşey değildir.

Burada bir abimizin imzası vardı "Aslan besleyen yemini düşünmez" diye ;) Olayı özetliyor sanırım...

Bu konular çok tartışıldı aslında . Birçok başlık altında ... Baştan tartışmaya gerek yok aslında . Arkadaşların dediği gibi .

Bu araç sürekli 4x4 tür v8 magnum makinası vardır ve böyle dizayn edilmiştir . Ön şaftı sökmek bırakın ıslağı , karı düz aslfatta bile güvensizdir . Ön şaftı sökük Zj hızlanmadan düşer kaldırıma bile zor çıkar hale gelebilir . Zaten ön şaftın sökülme sebebi genelde ön diffin yada şaftın haklanması ve yaptırılmamasından kaynaklıdır . Öncelik yakıt tasarrufu ise zaten gidip V8 5200cc makina alınmaz . Bu makinayı alıp canına okumanın anlamı yok ;)

Özetle şaftları sökmüyoruz sökenleri uyarıyoruz .

Bu konular çok tartışıldı aslında . Birçok başlık altında ... Baştan tartışmaya gerek yok aslında . Arkadaşların dediği gibi .

Bu araç sürekli 4x4 tür v8 magnum makinası vardır ve böyle dizayn edilmiştir . Ön şaftı sökmek bırakın ıslağı , karı düz aslfatta bile güvensizdir . Ön şaftı sökük Zj hızlanmadan düşer kaldırıma bile zor çıkar hale gelebilir . Zaten ön şaftın sökülme sebebi genelde ön diffin yada şaftın haklanması ve yaptırılmamasından kaynaklıdır . Öncelik yakıt tasarrufu ise zaten gidip V8 5200cc makina alınmaz . Bu makinayı alıp canına okumanın anlamı yok

Özetle şaftları sökmüyoruz sökenleri uyarıyoruz .

tebrikler çok güzel bir açıklama

;D ;D ;D yada 2 şaftı birden söküyoruz daha ekonomik oluyor ;D ;D ;D

:smiley: Böylece hızlanma kaldırıma çıkma gibi hareket olaylarıda çözümlenir :smiley:

bide trafikten çekme belgesi aldıkmı ne ekmek ister nede su

saygılar

Hocam tabi ... Ama bu seferde çürüme derdi olur . Zj yi alıp Fiberciye verip fiberden döktürüyoruz birde boya , koy bahçeye fıskiye falan , hem ekonomik hem ömürlük . Aracıda hurdacıya sattık mı fiiberinde parası çıkar ... ;D :D :D :D

Sensar alınmasın ... Bu muhabbet o kadar çok yapılıyor ki her ortamda artık muhabbet konusu haline geldi ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR