ZJ mi Pathfinder mi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan santacruz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,382
Ynt: ZJ mi Pathfinder mi

Hayırlı olsun aracınız... Öncelikle rot ayarına baktırın, lastikleride kontrol etsinler. Daha sonra fren merkezi, amortisör gibi parçalarıda kontrol etmek gerekir. Fren dengesizlikleri fren sistemi dışında lastikler, direksiyon ve süspansiyon sistemiyle direk ilgilidir.

Etiketler

Teşekkür ederim, bugün konuştum ustayla oda aynı şeyleri söyledi frenleri ,lastik havasını, rot ayarını kontrol ederiz dedi , ondan sonra ayrıca eski sahibiyle de konuştum oda en son geçen hafta suya girdikten sonra frende bu problemin olduğunu frenin biryerine su kaçmış - neresi olduğunu söyledi ama hatırlayamadım şimdi- olabileceğini söyledi, neyse artık salı günü gidince öğrenicez :smiley: Bu arada bugün birşey daha farkettim :smiley: ZJ'in benzin deposu kilitli değil galba :smiley:

"Yükseltme kitindeki alt tandır kollarının ön aksa bağlanan kısımlarındaki manda gözü mafsallarda oluşan boşluk" için aynı sorunu oluşturabilir dedi usta...

Ustanıza sorduğunuz için teşekkür ederim mustafa bey , benim araç henüz stock, yükseltme kiti yok , ama videolarınızı seyrettim çok eğlenceliye benziyor... ilerde ben de hafif offroad modifikasyonu yapıp gezilerinize katılmak isterim :smiley: tabii bunun için araca baya bir alışmam gerekecek, ilk jeep'im ve çok büyük geldi :smiley:

Benim araçta olan "mafsallarda boşluk" problemini anlattım... ve ustanın söylediği bana yansıma şekillerinden birini.

Murat'ın söylediğini desteklemek için bunu anlattım. Sistem o kadar birbirine bağlı ki, hele biraz zor şartlarda herhangi bir yerdeki mikron boşluk sürücüye kat kat fazla olarak ulaşıyor...

ZJ; 1993 - 1998 yıllarında üretilen Jeep Grand Cherokee'nin kodu.

Bu adreste diğer Jeep kodları hakkında bilgi var :

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Jeep_vehicles

Resim :

97GC-Orvis_l.jpg

Orkun aracın hayırlı olsun , güle güle kullan :smiley: darısı isteyenlere olsun...

Arkadaşlar iyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim :smiley: darısı isteyenlere olsun dediğiniz gibi, yalnız önceki mesajımda iki şey daha sormuştum , kullanma kılavuzu olmadığı için ve kılavuzu internetten de bulamadığım için size soruyorum kusura bakmayın, bu cruise control'daki country(ya da county) düğmesi ne işe yarıyor, bir de D off yazan bir düğme var overdrive galba bunun tam olarak işlevi nedir bir de nerde kullanılır , aydınlatırsanız sevinirim :smiley:

Cruise control sistemindeki bahsettiğiniz tuş "Coast" ise hızı düşürmek için kullanılıyor, Cruise devredeyken set ettiğiniz hızı arttırmak için Resume/Acc, azaltmak için Coast tuşları kullanılıyor, en azından XJ.de böyle, ZJ.yi bilemiyorum. Resume tuşu aynı zamanda herhangi bir sebeple frene falan bastığınızda devreden çıkan Cruise Control.ü tekrar devreye alıp aracı set ettiğiniz hıza getirmeyede yarıyor.

santacruz' Alıntı:
Arkadaşlar iyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim :smiley: darısı isteyenlere olsun dediğiniz gibi, yalnız önceki mesajımda iki şey daha sormuştum , kullanma kılavuzu olmadığı için ve kılavuzu internetten de bulamadığım için size soruyorum kusura bakmayın, bu cruise control'daki country(ya da county) düğmesi ne işe yarıyor, bir de D off yazan bir düğme var overdrive galba bunun tam olarak işlevi nedir bir de nerde kullanılır , aydınlatırsanız sevinirim :smiley:

oncelikle aracın hayırlı olsun...

d off-on modu otomatik vitesin vites degişim devirleriyle alakalı..
normal kullanımda 2000-2500 devirde degişen vites bu konumda 4000leri vuruyor...
daha spor kullanım icin...
ozellikle ısıklarda denersen cok fark edersin...
benim 94 modelle bir cok aracı ısıklar da fark atarak gecebiliyorum...
ama bu konumda kullanmayı tavsiye etmiyorlar...
hem yakıt sarfiyatı hemde bosuna motoru zorluyorsun...

iyi gunlerde kullanman dilegiyle...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

SON KONULAR

Geri